USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

GGC’den “Dünden Bugüne Gaziantep” sergisi

Gaziantep'in bürokrasi, iş, siyaset, sivil toplum ve basın dünyası, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen, "Dünden Bugüne Gaziantep Sergisi"nde buluştu. 

GGC’den “Dünden Bugüne Gaziantep” sergisi
25-07-2019 21:40
Google News
Gaziantep'in bürokrasi, iş, siyaset, sivil toplum ve basın dünyası, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen, "Dünden Bugüne Gaziantep Sergisi"nde buluştu. 
 
Gaziantep Gazeteciler Cemiyetinin kuruluşunun 50. Yıldönümü ve basında sansürün kaldırılışının 111. Yıldönümü nedeniyle düzenlenen nostaljik sergide yer alan eski fotoğraf makineleri, daktilolar, teypler ve Cumhuriyetin ilk yıllarından bu güne çıkan gazetelerden örneklerin yer aldığı sergi davetlilerden büyük ilgi gördü. 
 
VALİ GÜL: GAZİANTEP BASINLA DAHA GÜÇLÜDÜR
 
Gaziantep Valisi Davut Gül, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Gaziantep’in daha güçlü basın-yayın kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu söyledi. Gaziantep basınına birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyleyen Vali Gül, “Yerel basın kentin hafızasıdır. Gaziantep, sizlerle daha güçlüdür. Bu nedenle sizlerin ayakta kalmanızı istiyoruz. Basın da özeleştiri yapmalı ve daha iyi bir gelecek için güç birliğine gitmelidir. Birlikte hareket ederseniz, mesleğinize sahip çıkarsanız tüm sorunları aşarsınız. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin TOKİ ile birlikte gerçekleştirdiği konut projesi buna en güzel örnektir” dedi. 
 
BAŞKAN AY: 24 TEMMUZ DÖNÜM NOKTASIDIR
 
Şehitkamil Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında konuşan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay , “Bugün basın tarihimiz için çok önemli olan iki yıldönümünü birlikte kutluyoruz. Cemiyetimizin kuruluşunun 50. yıldönümünü ve basında sansürün kaldırılışının 111. yıldönümünü kutlamak amacıyla düzenlediğimiz sergi ve kokteylimize hepiniz hoş geldiniz, şeref verdiniz. Osmanlı İmparatorluğu zamanında çıkan tüm gazeteler sansür memurlarının kontrol ve denetiminden sonra yayınlanıyordu. 24 Temmuz 1908 tarihinde İkinci Meşrutiyet yürürlüğe girdikten sonra bu uygulamaya son verildi. Bu nedenle de 24 Temmuz tarihi, Basın Bayramı ve Gazeteciler Günü olarak kutlanıyor. Sansürün kaldırılması, Türk basınının gelişmesi bakımından en önemli dönüm noktasıdır. Bağımsız ve tarafsız basının varlığı, toplumun bilinçlenmesinin ve demokrasinin gelişmesinin en önemli koşulları arasında bulunmaktadır. Basın bu özellikleri ile demokrasinin vazgeçilmez kurumlarındandır. Her türlü sansürün son bulduğu, gazetecilerin mesleklerini özgürce yaptığı günler dileğiyle, tüm meslektaşlarımın Basın Bayramını kutluyorum” dedi. 
 
YEREL BASIN AYAKTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR 
 
Basının zor bir dönemden geçtiğini de belirten Başkan İbrahim Ay, şöyle devam etti: “Ancak günümüzde basınımızın yaşadığı sıkıntılar nedeniyle 24 Temmuz'u buruk bir şekilde kutluyoruz. Bugün 111 yıl önceki sansürden bahsetmek mümkün olmasa da, özellikle ekonomik sorunlardan dolayı uygulanan otosansür, mesleğimizin en ciddi sorunlarından biri olmaya devam etmektedir. Artan maliyetler ve azalan gelirler nedeniyle basınımız zorlu bir süreçten geçmektedir. Diğer taraftan tüm sektörleri kökten etkileyen dijitalleşme, basın mesleğinde de büyük değişime yol açmıştır. Basın kuruluşlarımızın, varlıklarını devam ettirebilmeleri için teknolojideki gelişmeleri yakından takip ederek, değişen şartlara ayak uydurmaları zorunluluk haline gelmiştir.
 
GAZİANTEP GAZETECİLER CEMİYETİ 50 YAŞINDA 
 
Bu yıl ayrıca cemiyetimizin kuruluşunun 50. yılı. Tam yarım asır önce kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyetimizin kuruluş yıldönümünü nostaljik bir sergi ile kutlamak istedik. Bizleri geçmişe götüren, anıları canlandıran güzel bir sergi oldu. Sergimize katkı sağlayan tüm meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum.  1969 yılında kurulan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti, 50 yıldan bu yana Gaziantep basınının ulu çınarı, amiral gemisi olmaya devam ediyor. Her zaman meslektaşlarının yanında olan cemiyetimiz, geçtiğimiz yıllarda TOKİ ile birlikte gerçekleştirdiği konut projesi ile ilimizdeki gazetecilerin konut sahibi olmasını sağlayarak, ülke çapında ses getiren bir projeye imza atmıştır. Bu vesile ile cemiyetimizde kuruluşundan bu güne kadar, kurucu üye, başkan, yönetim kurulu üyesi ve üye olarak görev alan tüm meslektaşlarımıza şükranlarımı sunarken, hayatını kaybedenlere de yüce Allah'tan rahmet diliyorum.”
 
SERGİ 10 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK KALACAK
 
Konuşmaların ardından sergiyi gezen davetliler, geçmişte gazetecilerin kullandığı, ancak teknolojik gelişmelere yenik düştükleri için günümüzde kullanılmayan araç gereçlerle Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana kentte çıkan gazetelerin örneklerini yakından incelediler. Dünden Bugüne Gaziantep Basını sergisi 10 Ağustos’a kadar açık kalacak.      
 
50. YILA ÖZEL PASTA  
 
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin 50. Yılına özel tasarlanan daktilo figürlü pasta programa katılan protokol üyeleriyle birlikte kesildi. Katılımcılar, daha sonra geçmiş yıllara ait gazete, eski fotoğraf, kamera ve bilgisayarın bulunduğu sergiyi gezdi.                                         
 
PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
 
Serginin açılışına Gaziantep Valisi Davut Gül, eşi Gülden Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Sait Kirazoğlu, CHP Gaziantep Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya, İrfan Kaplan, MHP Gaziantep Milletvekilleri Muhittin Taşdoğan, Sermet Atay, İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Filiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Ali Gür, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Edibe Sözen, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan, Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Berk, Latif Karadağ, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Sezer Cihan, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Aşkın Söğüt, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Hayri Özkeçeci, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GSO Başkanı Adnan Ünverdi, AK Parti İl Başkanı Eyup Özkeçeci, CHP İl Başkanı Lütfü Demir, BBP İl Başkanı İhsan Kaya, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, CHP Şehitkamil İlçe Başkanı Coşkun Atalamış, CHP Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Özpolat, Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr Mesut Özkaya, Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Suat Zengin, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Hollanda Fahri Konsolosu Bora Tezel, Gaziantep Vergi Dairesi Başkanı Halil Tekin, Gaziantep Basın İlan Kurumu Müdürü Ali Nuhoğlu, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Remzi Mızrak, GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu, İl Dernekler Müdürü Özbey Tan’ın yanı sıra çok sayıda oda, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve gazeteci katıldı.
 
Editör: Turgut Bozgeyik
 
 !#**h15692**#! 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü