USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

GİBTÜ’nün uluslararası vizyonunu güçlendiren temaslar

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, üniversitenin uluslararasılaşma politikaları kapsamında Malezya’da bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulundu.

GİBTÜ’nün uluslararası vizyonunu güçlendiren temaslar
06-06-2024 17:47
06-06-2024 17:49
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, üniversitenin uluslararasılaşma politikaları kapsamında Malezya’da bir dizi ziyaretlerde ve temaslarda bulundu. Rektör Demir,  Malezya ziyaretini üniversitenin uluslararası alandaki yerini güçlendirme ve küresel düzeyde daha fazla tanınırlık kazanma hedefine yönelik atılmış önemli bir adım olarak değerlendirdi.

Demir, “Malezya’daki görüşmelerde, akademik işbirliği, öğrenci değişimi programları ve ortak araştırma projeleri gibi konular ele alındı. Ayrıca, her iki ülke arasında kültürel ve akademik ilişkilerin geliştirilmesine yönelik yeni adımların atılması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu” dedi.

Göreve geldiği günden bu yana GİBTÜ’nün  uluslararası vizyonu güçlendirme adına yurtdışı temaslarına  devam eden Rektör Prof. Dr. Şehmus Demir, son olarak Malezya’ya çıkarma yaptı. Malezya ziyaretinde akademik iş birliklerine imza atan Demir,  STK’lar ve temsilciliklerle de temaslar bulundu.  Malezya ziyaretini değerlendiren GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, temasların uluslararası alandaki işbirliği ağlarını genişletme ve GİBTÜ’nün küresel ölçekteki etkisini artırma konusundaki kararlılıklarını yansıttığını dile getirdi.

MALEZYA ULUSLARARASI İSLAM ÜNİVERSİTESİ İLE İŞ BİRLİĞİ

Malezya’da ilk olarak Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’ni   (IIUM) ziyaret etiğini söyleyen Demir, ziyarette Rektör Prof. Dr. Dzulkifli Abdul Razak ve yönetim ekibiyle ikili işbirliği imkânlarını görüşmek üzere kapsamlı bir toplantı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Demir, “Görüşmede üniversitemiz ve Gazi kentimiz hakkında bilgi verdik. Gösterdikleri yoğun ilgi ve misafirperverlik için teşekkür ederiz. Uluslararasılaşma çalışmalarımız hızla devam ediyor.” dedi.

POTANSİYEL PROJELER ÜZERİNE DEĞERLENDİRME

Malezya İslam Üniversitesi’ne bağlı olarak etkin faaliyetler yürüten Uluslararası Müslümanların Birliği Enstitüsü'nü de ziyaret eden Rektör Demir, görüşme hakkında şunları kaydetti: “ Enstitü Müdürü Prof. Dr. Davud Abdülmelik Yahya ile gerçekleştirdiğimiz görüşme oldukça verimli geçti. Enstitünün faaliyetleri hakkında detaylı bilgi aldık ve birlikte gerçekleştirebileceğimiz potansiyel projeler üzerine derinlemesine bir sohbet ettik. Bu ziyaret, karşılıklı işbirliği imkânlarını keşfetmek açısından önemli bir adım oldu.

Yine Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da bulunan Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etme fırsatı bulduk. Enstitü Müdürü Sayın Ömer Altun'dan yapılan faaliyetler hakkında değerli bilgiler aldık.

Malezya Merkez Bankası tarafından kurulan ve sadece İslami Finans alanında lisansüstü çalışmalar yürüten INCEIF Üniversitesi'ni ziyaret ettik. Üst yönetim ekibiyle gerçekleştirdiğimiz verimli toplantıda, ikili işbirliği ve ortak lisansüstü programlarla ilgili önemli adımlar atıldı. Üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna güçlü katkılar sunacak bu işbirliğinin hayırlı sonuçlar doğurmasını temenni ediyoruz.”

MALEZYA’DAKİ STK’LARA ZİYARETLER YAPILDI

Eğitim kurumlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarına da ziyaretler de bulunan GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir, STK temsilcilerine üniversitenin uluslararası alandaki yerini güçlendirme ve küresel düzeyde daha fazla tanınırlık kazanma hedefine yönelik projelerinden bahsetti. Demir, “Malezya'nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından Nama Foundation'u ziyaret ederek, Malezya ve diğer ülkelerdeki faaliyetleri hakkında bilgi aldık ve iş birliği fırsatlarını değerlendirdik. Başkan Salah Mübarek ve ekibine misafirperverlikleri için teşekkür ederiz. Üniversitemizin uluslararası alandaki etkisini artırmak için bu tür iş birliklerinin önemine inanıyoruz. Yine Modern dönemin önemli mütefekkirlerinden Nakib Attas’ın Kuala Lumpur’da kurduğu ve önemli hizmetler yürüten Uluslararası İslam Düşüncesi ve Medeniyeti Enstitüsü (ISTAC) ziyaretimiz, anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Enstitü yöneticisi, tanınmış ilim insanı Prof. Dr. Abdülaziz Bergus ve yönetim ekibiyle gerçekleştirdiğimiz kapsamlı toplantıda, işbirliğine yönelik somut adımlar attık. Uluslararası vizyonumuzu güçlendiren bu temasların, hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Malezya Büyükelçisi Emir Salim Yüksel'i de makamında ziyaret eden Rektör Demir, Malezya temasları ve üniversite hakkında bilgi verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü