USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Hakim ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hakim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı.

Hakim ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması
29-05-2019 16:07
Google News

 

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hakim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı. HSK, konuyla ilgili soruşturma başlattı. Hakim Mehmet Yoylu'nun daha önce de bir avukatı darp ettiği ortaya çıktı. Duruşma salonu önünde avukatlar olayı protesto ederken TBB yazılı açıklamayla yaşananları kınadı.
 
""
 

Avukat Erdost Balcı'nın sosyal medya hesabından paylaştığı tutanakta yer alan bilgilere göre hakim Mehmet Yoylu, duruşma esnasında diğer avukatlara davacı vekilinin eteğinin diz üstünden yaklaşık 15 santim yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı olup olmadığını sordu.

ETEK BOYU ÖLÇEN HAKİME TEPKİ ANLARI KAMERADA - VİDEO

Dinleyici sıralarında bulunan bir avukat ise "Bence de özgürlük alanı ile ilgilidir müdahale edilmemesi gerekir" dedi. Bir diğer avukat da "Avukatlık hukukuna ve örfüne uygundur" dedi. Daha sonra hakim, avukatların kısa değerlendirilmesinin aynı olmayacağı iddiasıyla baro başkanlığına bildirmek üzere etek boyunun fotoğrafının çekilmesini istedi.

Avukat ise "Ben etek boyumun çekilmesini istemiyorum" dedi. Daha sonra duruşmaya devam edildi.

DURUŞMA SALONU ÖNÜNDE PROTESTO

Duruşma salonu önünde avukatlar hakimi alkışlayarak protesto etti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu hakkında soruşturma başlattı.

HSK 2. Daire'nin, gün içinde de toplanarak Yoylu'nun açığa alınıp alınmayacağını görüşmesi bekleniyor. HSK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada“Soruşturma izni verdik. Gereğini yapacağız, kamuoyu merak etmesin” dedi.

AVUKATI DARP ETMİŞ

Söz konusu hakim Mehmet Yoylu'nun Balıkesir'de görev yaparken bir avukatı darp ettiği de ortaya çıktı. İddiaya göre avukat Muzaffer Zeybek, duruşmadan çıkarken cübbesini çıkaran söz kounusu hakimin yumruklu saldırısına uğradı. O dönem Balıkesir Barosu olayı kınarken Balıkesir Barosu Adalet Komisyonu Başkanı olan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yüksek Hakim Hacı İbrahim Gözükara, yaşanan olaydan dolayı çok büyük üzüntü duyduklarını söylemişti. Gözükara söz konusu hakim için şu ifadeleri kullanmıştı: "Ben hakim beyle kendim bizzat görüştüm. Kendisi ağır şeker hastası, devamlı tuvalete gidip, gelmesi gerekiyor. Duruşmaya ara vermiş, tuvalet ihtiyacını giderip tekrar kürsüye döndüğü sırada avukat Muzaffer Zeybek'in kendisine tuvalete gidip, gelmesiyle ilgili laf attığını söylüyor. Bunun üzerine kürsüye giderken tekrar dönüp, '70 yaşında adamsın utanmıyor musun laf atmaya?' diyerek kendisine vurduğunu iddia ediyor, hatta vurduğunu da hatırlamıyor. Olayı hatırlamıyor. O anda şeker krizine girmiş, bunun etkisiyle sinirleri boşalmış. Bizzat ilgili avukattan, Baro'dan özür diledik. Yine de özür diliyoruz. Keşke olmasaydı. Ben herkese sükunet tavsiye ediyorum. Balıkesir Barosu'na da geçmiş olsun diliyorum. Bu müessif olayı telafi etmek için de elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bildiriyorum."

TBB'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Barolar Bilriği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada da şu ifadelere yer verildi: "İstanbul Anadolu Adliyesi İş Mahkemesinde üzücü bir olay yaşanmıştır. Mahkemenin hakimi, bir kadın avukatın kıyafetine karışmıştır. Yetkisini kötüye kullanmıştır. Mahkemesini küçük düşürmüştür. Aynı zamanda meslektaşımızı bu şekilde baskı altına almış ve taciz etmiştir. Yargılama yaptığı işi bırakıp, meslektaşımızı kılığı kiyafeti yüzünden yargılamaya kalkışmıştır. Hatta fotoğrafını çekmeye teşebbüs etmiştir. Bu hakim daha önce Balıkesir’de bir meslektaşımıza kürsüden hakaret edip onu darp etmiş olan bir kişidir. Sorunludur. Bugün yaşanan olay bu kişinin hakimlik görevine o olaydan sonra devam ettirilmiş olmasının sonucudur. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu tarafından derhal HSK ile görüşülmüştür. HSK, hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kuşkusuz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz".

TBMM GÜNDEMİNDE

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Mehmet Yoylu hakkında "Hem kadın meslektaşımıza cinsel tacizde bulunmuş, hem kamu hizmeti yapan meslektaşımızın mesleğini yapmasını engellemiş hem de duruşmanın akışını bozarak vatandaşın adalete erişimini engellemiştir." diyerek Adalet Bakanı Abdulhamid Gül'ün yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergede şu ifadeler kaydedildi:

-Hukukun tesis edileceği bir kurumda tam tersini icra edip hem kadın hakları savunucuları hem de kadın avukatların vicdanında onarılamayan bir tahribata neden olmuştur. Kadınların giyimleri üzerinden bir adalet tesis edilemeyeceğinin farkında olmayan Hakim Mehmet Yoylu’nun bu görevi yerine getiremeyeceği açık olduğundan derhal disiplin soruşturması açılarak meslekten men edilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

(Cumhuriyet)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü