USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Hazır E-ticaret Sitesi fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler

İnternetten satış yapacak her marka bir e-ticaret sitesi kurarak hareket etmektedir.

Hazır E-ticaret Sitesi fiyatları hakkında bilmeniz gerekenler
19-04-2022 10:17
Google News

İnternetten satış yapacak her marka bir e-ticaret sitesi kurarak hareket etmektedir. Her ne kadar pazaryeri platformları üzerinden satış yapılabiliyor olsa da işletmeler karlılıklarını artırmak ve e-ticarette marka bilinirliği yaratmak için e-ticaret sitesi kurmaya yönelmektedir.

E-ticaret sitesi kurarken markalar e-ticaret sitesi yazdırma, hazır e-ticaret sitesi ve açık kaynak kodlu yazılımlar gibi yöntemleri kullanarak sitelerini kurmaktadır. Bu noktada e-ticarette profesyonel bir şekilde hareket etmek isteyen markaların da daha çok hazır e-ticaret sitelerine yöneldiği bilinmektedir. Çünkü hazır e-ticaret sitelerinde bir e-ticaret firmasının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak özellikler bulunmaktadır.

Hazır E-ticaret Sitesi Fiyatları Hakkında Bilmeniz Gerekenler adlı bu yazımızda e-ticaret sitesi fiyatlarını etkileyen belirli unsurlar hakkında sizlere bilgiler vereceğiz siz de yazımızı inceleyebilir ve hazır e-ticaret siteleri hakkında bilgi alabilirsiniz.

Hazır E-ticaret Sitesi ( E-ticaret Paketi ) Nedir?

Hazır e-ticaret sitesi ya da bilinen bir diğer adı ile e-ticaret paketi, internetten satış yapmak isteyen markalar için özel olarak geliştirilen e-ticaret alt yapılarına verilen isimdir. Genellikle temel ve profesyonel özellikleri bakımından birbirine göre farklılık göstermektedir. Bu da e-ticaret sitesi fiyatlarını etkilemektedir.

Hazır E-ticaret Sitesi Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Hazır e-ticaret sitesi fiyatları belirlenirken belirli ölçütler göz önünde bulundurularak fiyatlandırmalar yapılır.

  • E-ticaret sitesinin temel özellikleri
  • Alt yapı içerisinde yer alan temalar ve tasarım özellikleri
  • Entegrasyon türleri
  • Dijital pazarlama özellikleri
  • Seo özellikleri

E-ticaret sitesi fiyatlarını etkileyen önemli unsurlardır. Gelin şimdi hep beraber bunlara detaylı bir şekilde göz atalım.

Temel Özellikler

Hazır e-ticaret sitesi fiyatlarını etkileyen önemli etkenler arasında sizlere temel özelliklere göre fiyatların değişiklik gösterebileceğini söylemiştik. Bir e-ticaret sitesinin temel özellikleri dendiğinde de akla ilk gelmesi gereken şeyler şunlardır.

  • Web alanı
  • Trafik
  • SSL Sertifikası
  • E-posta hesabı sayısı
  • E-ticaret türü ve yöntemi

Gibi değişkenler bir e-ticaret alt yapısının temel özellikleri arasında yer almaktadır. Örneğin bir e-ticaret site içerisinde yer alan web alanı, trafik ve e-posta sayısı gibi unsurların artış göstermesi temel olarak hazır e-ticaret sitesi fiyatlarının da artmasını sağlamaktadır. Bu noktada ek masrafların olmaması için işletmelerin ilk olarak ihtiyaçlarını belirlemesi ve ona göre bir seçim yapması gerekmektedir.

Tema ve Tasarım Özellikleri

E-ticaret sitesi fiyatlarını etkileyen bir diğer unsur da tema ve tasarım özellikleridir. Bazı e-ticaret alt yapıları içerisinde işletmelerin profesyonel e-ticaret sitesi tasarımı yapmasını sağlayan özellikler bulunurken bazı e-ticaret alt yapılarında da bu özellikler bulunmamaktadır.

Genellikle responsive tasarım ve tema özelliklerinin bulunmadığı hazır e-ticaret sitesi fiyatları düşükken bu özelliğin bulunduğu hazır e-ticaret sitesi fiyatları ortalama tutarlardır. Bu noktada mobil satışlarını artırmak isteyen her markanın tema ve tasarım özellikleri bakımından gelişmiş olan e-ticaret alt yapılarına yönelmesi gerekir.

Entegrasyon Özellikleri

E-ticaret sitesi kurarak internetten satış yapmak isteyen markalar e-ticarette daha hızlı yol almak ve e-ticaret süreçlerini yönetebilmek için modüllere ve entegrasyonlara ihtiyaç duymaktadır.

  • Kargo entegrasyonu
  • Pazaryeri entegrasyonu
  • Santral entegrasyonu
  • Tedarikçi entegrasyonu
  • Muhasebe entegrasyonu

Gibi entegrasyonlar markaların ihtiyaçlarına göre kullanabileceği e-ticaret entegrasyon modelleri arasında yer almaktadır. Bu noktada bazı entegrasyon modelleri e-ticaret paketleri içerisinde yer alırken bazıları ise almamaktadır. Ek entegrasyon satın almak isteyen markaların hazır e-ticaret sitesi fiyatlarına ek olarak ödeme yapması gerekmektedir.

Dijital Pazarlama Özellikleri

Hazır e-ticaret sitesi fiyatlarını etkileyen başka bir unsur da dijital pazarlama özellikleridir. Bazı e-ticaret siteleri dijital pazarlama özellikleri bakımından gelişmiş değildir ve bu siteler genellikle uygun fiyatlar ile satışa sunulmaktadır. Bazı e-ticaret siteleri ise dijital pazarlama özellikleri bakımından gelişmiş olduğu için yüksek fiyatlar ile satılmaktadır.

Özellikle bu noktada hazır e-ticaret sitesi almak isteyen her markanın dijital pazarlama özellikleri göz önünde bulundurarak seçim yapması hedef kitlelerinde yer alan kişilere ulaşmalarını kolaylaştıracak ve satışlarının artmasını sağlayacaktır. Sizler de bunlara dikkat ederek e-ticaret sitenizi seçebilirsiniz.

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kolayca Kurun

E-ticaret ile internetten satış yaparken uygun fiyatlar ile site kurmak ve e-ticaret çözümlerine ulaşmak istiyorsanız sizler de Ticimax’ı tercih edin. Ticimax sayesinde e-ticaret sitenizi hızlıca kurarak anında satışa başlamanın yanı sıra 7/24 müşteri desteği sayesinde kendinizi e-ticaret alanında geliştirin ve başarılı olmanın keyfini çıkarın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü