USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür & Sanat

HK Kültür Evi İzmit’te açıldı

İlimizde de Kocaeli Halk Kürsüsü Derneği bulunan Halk Kürsüsü Dernekleri’nin İzmit’teki yazar, çizer, medyacı, STK’ların sosyal buluşma noktası olacak olan HK Kültür Evi Fethiye Caddesi Kemal Öz Sokakta açıldı.

HK Kültür Evi İzmit’te açıldı
03-09-2024 07:01
03-09-2024 07:05
GAZİANTEP
Google News

İlimizde de Kocaeli Halk Kürsüsü Derneği bulunan Halk Kürsüsü Dernekleri’nin İzmit’teki yazar, çizer, medyacı, STK’ların sosyal buluşma noktası olacak olan HK Kültür Evi Fethiye Caddesi Kemal Öz Sokakta açıldı.

Fethiye Caddesindeki tarihi hamamın karşısındaki merdivenli sokakta açılan HK Kültür Evi’nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın şehir dışı programı sebebi ile katılamazken çelengini göndererek birlik beraberliğini gösterirken, şehir içindeki ve şehir dışımdaki pek çok Halk Kürsüsü Sevenleri gönderdikleri çelenk ve çiçeklerle desteklerini gösterdiler.

Ev sahipliğini Halk Kürsüleri Kurucu başkanı Ramazan Sevinç’in yaptığı açılışa, KMKB (Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği) Başkanı Yücel Alpay Demir, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ümran Esen, ADD Yönetim Kurulu üyesi Funda Tüysüz, Yönetim Kurulu Üyesi Sema Aslan, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Gönül Dostları Platformu Kurucusu Mustafa Söğüt, KMKB Üyesi Recep Koçak, CHP İzmit İlçe Kadın Kolları Bşk. Mediha Özdasatıcı, Üyesi Aytül Arık Uygun, Üyesi Gülten Aztekin, İlçe Yöneticisi Fatma Güneysu, Yönetici Gizem Arslan, Gençlik Kolu üyesi Gizem Kırlar, İzmit Bld. Esnaf Sor. Murat Öztürk, Zafer Partisi İzmit İlçe Bşk. İbrahim Demirtaş ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, 29 Ekim Spor Kulübü Bşk. Gülşen Müstecaplıoğlu, Şair Mesut Nöbetçigil, Yazar Yasemin Çiftçi ve eşi İdris Çiftçi, iş insanı Yasemin Met, iş insanı İlhan Koç, iş insanı Recep Sertçetin, iş insanı Muzaffer Özkar, siyasetçi Okşan Bek, Güzel Sanatlar Öğr. Üyesi İkramettin Karaman, KOÜ Öğretim Üyesi Doç. Serkan Irmak, Sahaf Şerafettin Ergül, Cumhuriyet Kitap Evi Hüseyin Boynukara, İzmit’in tanınmış simalarından Barbaros Erol, Ertuğrul Çetin, Osman Oral, Bülent Köse, Mithat Saltat... Ve çok sayıda yazar, şair ve sivil toplum kuruluşu üyesi katılım gösterdi.

Açılışta konuşan, Halk Kürsüsü Dernekleri Kurucusu Başkanı Ramazan Sevinç “İzmit’te ilkini açtığımız HK Kültür Evleri ile amacımız, Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Üyesi de olmanın verdiği güçle insanlarımızı, değerlerimizi bir araya getirmek ve ortak katma değeri daha da yukarılara çıkarmaktır.

Bu ilkten sonra İstanbul ve İzmir Halk Kürsüsü Derneklerimizde, kendi HK Kültür Evlerini açarak, kendi yörelerindeki ortak değerlerini bir araya getirme ve birlikte ortak faaliyetler yapma çalışmalarına girişecekler” diyerek devam etti.

“Bu ortak katma değeri yükseltme çalışmaları sadece sosyal buluşmalar şeklinde kalmayıp, topluma fayda verecek kurslar, kültürel çalışmalar, STK’ların kooperatif ve kolektif çalışmalarına katkı sağlayacak, çalıştaylar, seminerler, sergiler, imza günleri gibi çok alanda çok fonksiyonlu olacaktır.”

“Umuyoruz ki, Halk Kürsüsünün HK Kültür Evi yapılanması bireyler kadar STK’ları da, ortaklaşa çalışmaya, kooperatif ve kolektif olmanın gücünü ve katma değerini ortaya koyacak toplumsal çalışmalara daha çok yönelmeye hem araç olur hem de daha şevklendirir. Hayırlı Olsun, Hayırlara Vesile Olsun.” diyerek sözlerini bitirdi.

Açılışa katılan Kocaeli Milli Kuruluşlar Birliği Yücel Alpay Demir de “Şehrimizdeki birlik beraberlik anlayışını fiziki bir mekâna büründüren KMKB Üyesi Kocaeli Halk Kürsüsü yöneticilerimizi ve üyelerini kutluyor her daim yanlarında destekçileri olacağımızı belirterek, bu örnek çabanın ve bu açılışta da görülen tablo toplumumuzda özlem duyulan her kesimin bir araya gelme arzusunun yansımasıdır diyerek, bu açılış ve devamında yapılacak olan faaliyetler, kurslar, söyleşiler, imza günleri, seminerler ve TV yayınları ile HK Kültür Evi’nin etki alanı daha da büyütecektir. KMKB olarak bizde tüm üye derneklerimizle yanlarındayız. İlçemize, İlimize Hayırlı Olsun. Hamd olsun bugünü de, zararla kapatmadık” diyerek sözlerini bitirdi.

Bizde, Halk Kürsüsü Derneklerinin İzmit’teki HK Kültür Evi için Hayırlı Olsun diyoruz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray412+11
2Fenerbahçe410+9
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş39+6
5Eyüpspor48+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa450
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Gaziantep FK33-1
14Bodrum FK53-5
15Trabzonspor220
16Alanyaspor42-5
17Kayserispor21-1
18Hatayspor41-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü