USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

HKÜ’de TÜBİTAK Destekleri bilgilendirme semineri 

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen programları tanıtma ve bilimsel ve teknolojik alanlardaki projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK Destekleri Bilgilendirme Semineri düzenledi.

HKÜ’de TÜBİTAK Destekleri bilgilendirme semineri 
06-02-2024 20:59
06-02-2024 21:01
GAZİANTEP
Google News

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen programları tanıtma ve bilimsel ve teknolojik alanlardaki projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlamak amacıyla TÜBİTAK Destekleri Bilgilendirme Semineri düzenledi.

Cine Amfi’de HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve TÜBİTAK bünyesinde yer alan, Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurper Güz ve Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Selek’in konuşmacı olduğu programa; TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan, TÜBİTAK ARDEB Destek Programları İzleme ve Koordinasyon Müdürü Mürüvvet Kübra Gürbüz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola ve Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Bildiğiniz gibi tam 1 yıl önce bugün yaşanan depremlerin ardından bizler bölgemizde yaraları sarmaya yönelik faaliyetler yürütürken TÜBİTAK da hem araştırmacılara hem de KOBİ’lere yönelik deprem özel çağrıları açarak bu felaketlerin etkilerinin azaltılmasına katkı sağlamıştır. Depremler nedeniyle bölgemizde 2023 yılının ilk yarısında proje hazırlama ve uygulama süreçlerinde kısmi duraksamalar olsa da TÜBİTAK’ın teşviki, akademisyenlerimiz ve çalışanlarımızın gayretleriyle Hasan Kalyoncu Üniversitesi bakımından 2023’ün 2. yarısı oldukça verimli geçmiştir. Bu kapsamda deprem özel çağrılarından ARDEB 1001 ÇABA’ya yönelik olarak akademisyenlerimiz tarafından toplam 33 proje başvurusu yapılmış, bunlardan 5’i kabul edilerek uygulamaya geçmiştir. 26 proje ise değerlendirme aşamasındadır. TEYDEB tarafından yürütülen TEKNOÇABA programına ise üniversitemiz akademisyenleri ve bölgemizdeki KOBİ’ler iş birliğiyle 4 proje sunulmuş, bunlardan 3’ü destek almaya hak kazanmış olup 1 proje ise değerlendirme aşamasındadır. TÜBİTAK’ın, bölgemizden daha fazla proje hazırlanarak uygulanması hedefi doğrultusunda, akademisyen ve uzmanlarımızın sanayi ziyaretleri sürmekte olup sanayi firmaları iş birliğiyle yeni projeler de hazırlanmaktadır. 2023 yılı sonu itibariyle Üniversitemizde toplam 12 TÜBİTAK ARDEB 1001 ve 1002 projesi uygulanmakta olup, değerlendirme bekleyenler de göz önüne alındığında bu rakamın daha da artmasını beklemekteyiz” dedi.

TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan “TÜBİTAK olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Özellikle deprem zamanında ve sonrasında kurum olarak hem sanayicilerimizle hem araştırmacılarımızla bire bir ilişki içerisinde olmaya gayret ediyoruz” dedi.

ARDEB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurper Güz ve TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Hasan Selçuk Selek seminerde katılımcılara; Teknoloji ve Yenilik Destek Programları, Özel Sektöre Yönelik Destek Programları, Sanayi Ar-Ge Projeleri Destek Programları, TÜBİTAK proje başvuru süreçleri ve başvuru kriterleri, başarılı bir proje yönetimi için temel stratejiler, TÜBİTAK'ın projeleri değerlendirirken kullandığı kriterler, Ar-Ge projelerine ve Üniversite Sanayi İşbirliğine sağlanan finansman imkanları, TÜBİTAK destekleriyle sürdürülebilirlik ve inovasyonun sağlanması gibi konularında detaylı bilgiler verdiler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü