USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Hocaoğlu: Teknofest fabrikaların gölgesinde kaldı

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu 15 günde bir yaptığı basın açıklamasını yine yazılı gerçekleştirdi.

Hocaoğlu: Teknofest fabrikaların gölgesinde kaldı
30-09-2020 14:12
Google News

İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu, şehrimizde düzenlenen teknofestin şehir tanıtımına büyük katkılar sağladığını ancak 300 fabrika açılışının gölgesinde kalmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.  Hocaoğlu, teknofestin düzenlenmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.

İYİ Parti İl Başkanı Av. Oğuz Hocaoğlu 15 günde bir yaptığı basın açıklamasını yine yazılı gerçekleştirdi. Hocaoğlu’nun gündeme ilişkin açıklamaları şu şekilde;

“Gaziantep ve ülke gündemine dair 15 günde bir yaptığımız basın buluşmamızı pandemi nedeni ile yine yazılı yapmak durumunda kaldık.

TEKNOFEST Gaziantep’in tanıtımında oldukça etkili oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Gaziantep’in lahmacun ve Suriyeliler dışında bilim ve teknik ile de var olduğunu göstermiş oldu. TEKNOFEST sayesinde Gaziantep’in tanıtımı 4 gün değil, günlerce sürebilecek iken; TEKNOFEST’in 300 fabrika polemiğinin gölgesinde kalması bir Gaziantepli olarak bizi üzmüştür.Gece gündüz demeden her probleme yetişmeye çalışan, Gaziantep valimiz Sayın Davut Gül dahi bu konuda açıklama yapmak zorunda kalmıştır.

Oysa ki Gaziantep’in bilim teknik ile de var olduğunu gösteren tüm dünyada da tanıtan TEKNOFEST organizasyonun akabinde, Gaziantep’te 300 fabrika açıldı mı, açılmadı mı polemiği hiçte uygun düşmemiştir.

“Organize verimli arazi üzerine kurulmamalı”

Gaziantep Sanayi şehridir, sanayinin gelişmesini, bizde her bu ülke sevdalısı olarak canı gönülden isteriz. Bizi üzen en verimli arazilere sanayi yapılmasıdır. Tarım arazilerinin imara açılmasıdır. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Gaziantep’in en verimli arazileri üzerine kurulmuştur. Yetkililerden isteğimiz yeni kurulacak fabrikaların tarım arazileri üzerine kurulmaması, tarım arazilerinin imara açılmamasıdır. Buna özen gösterilsin.

“Gaziantep’te sanat sokağı yapalım”

Sayın Valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çağrı yaptık. “Gaziantep’te sanat sokağı yapalım” dedik. Gaziantep sevdalısı şair ve yazarlarımızı bu sokakta yaşatalım istedik. Gaziantep evleri restore edildi. Her şey hazır, en güzel evlerin ve tarihin canlandığı sokak tespit edilerek, sanat sokağı olsun. Bu konu gündeme alınsın. Kent Konseyi Başkanı değeri abimiz, Uzm.Dr.Samet Bayrak’a da bu konuda çağrı yapıyorum. Hep birlikte Gazi şehrimize bir sanat sokağı yapalım, bu sokakta kafeler olsun, gençler, Gaziantep’e gelen turistler bu sokağı gezip, Gaziantep’in sanatçı ve yazarlarını öğrensin. Gaziantep için İYİ olan her organizasyonda biz İYİ Parti olarak varız.

“Öğretmenlere yeterli ödeme yapılmıyor”

Tüm ülkede olduğu gibi, Gaziantep’te de 2020 – 2021 Eğitim –Öğretim yılı buruk başladı. 5 yıl öğretmen olarak, zevkle görev yaptığım camianın problemlerini en az onlar kadar iyi bilirim. Değerli meslektaşlarımın yılda bir defa her yıl ödenen eğitim- öğretim ödeneği hala ödenmedi. Öğretmenler bilgisayar başında, telefon başında, internet şebekesi peşinde ders yapmaya çalışıyor. Maalesef ek ders ücretleri ise ödenmiyor. Bu haksızlıktır. Online ders verir iken, öğretmenlerimiz, sınıftaymış gibi derse giriyor, hazırlanıyor, emeklerinin karşılığı ödenmelidir.

Pandemi sürecinde en büyük yükü çeken hasta bakıcısından, doktoruna kadar tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Ancak onlarda emeklerinin karşılığını alamıyor, Covid-19 ödenekleri bir yana, fazla çalışma ve nöbet paraları dahi yatmıyor. Buna acil çözüm bulunmalıdır.

İnfaz koruma memurlarını hatırlayan yok!

Süresiz mahkum Ceza İnfaz Koruma memurlarımızı, tahliyeleri emekli olmalarına bağlı asıl kader mahkumlarını hatırlayan ise hiç yok. Yıpranma tazminatı almayan onlar, gün boyu ceza evinde kalan onlar, Covid-19 salgını nedeni ile 15 gün karantinada kalan onlar. Hükümet bu asıl kader mahkûmlarının da sesini duymalıdır.

Tek millet iki ayrı devlet, can Azerbaycan’daki soydaşlarımızı unutmak ne mümkün, dualarımızla onların yanındayız. Millet olarak yanlarındayız. Bu topraklarda,  birlikte yaşadığımız, komşu olduğumuz Ermeni vatandaşlarımızla bizi düşman haline getirenlere pirim verilmemelidir. Ermeni vatandaşlarımızı da bu konuda sağduyuya davet ediyoruz. Dış güçlerin oyuna gelmemelerini diliyoruz.

Daha güzel, daha refah, daha mutlu bir Gaziantep’te yaşamak, yüz yüze basın buluşmalarımızı yapmak dileğimle, İYİ Parti, İYİ olan her organizasyonun içinde olacaktır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü