USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hong Kong'da ilk kez dinozor fosilleri keşfedildi

Hong Kong yetkilileri, ilk kez uzak ve ıssız bir adada dinozor fosilleri keşfettiklerini açıkladı.

Hong Kong'da ilk kez dinozor fosilleri keşfedildi
24-10-2024 11:08
24-10-2024 11:53
Google News

Hong Kong yönetimi tarafından yapılan açıklamada, fosillerin Kretase döneminden kalma, yaklaşık 66 milyon ila 145 milyon yıl öncesine ait büyük bir dinozora ait olduğu belirtildi. Dinozorun türünü doğrulamak için daha fazla çalışma yapmaları gerekecek.

Fosillerin, Hong Kong'un kuzeydoğu sularındaki Unesco Küresel Jeoparkı'nda yer alan Port Adası'nda bulunduğu belirtildi.

Kalkınma Bakanı Bernadette Linn Hon-ho, “Bu keşif, büyük önem taşıyor ve Hong Kong'daki paleoekoloji araştırmaları için yeni kanıtlar sağlıyor” dedi.

Açıklamada, uzmanların, dinozorun cesedinin muhtemelen kum ve çakılla gömüldüğünü ve daha sonra büyük bir selin sonucu olarak yeniden ortaya çıktığını ve daha sonra keşif alanında tekrar gömüldüğünü tahmin ettikleri belirtildi.

Keşif, Koruma Dairesi'nin Mart ayında Eski Eserler ve Anıtlar Ofisi'ni omurgalı fosili olduğundan şüphelenilen maddeler içeren bazı tortul kayalar konusunda uyarmasının ardından gerçekleşti.

Hong Kong yönetimi, Çinli uzmanları saha incelemeleri yapmak üzere görevlendirdiğini açıkladı.

Port Adası, gelecekteki araştırmaları ve kazıları kolaylaştırmak için bir sonraki duyuruya kadar halka kapatıldı.

Fosiller, Cuma gününden itibaren şehrin popüler alışveriş bölgelerinden biri olan Tsim Sha Tsui'deki Hong Kong Heritage Discovery Centre'da sergilenecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü