USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmamoğlu: Kimin malını kimden kaçırıyorsun?

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçime 1 gün kala Sultanbeyli'de halkla buluştu.

İmamoğlu: Kimin malını kimden kaçırıyorsun?
Google News

Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçime 1 gün kala Sultanbeyli'de halkla buluştu. İlçe meydanını hınca hınç dolduran vatandaşlar, İmamoğlu'na sevgi gösterilerinde bulundu. 6 aydır sokaklarda olduğunu vurgulayan İmamoğlu, ''Bu süreçte 6 aydır sokaklardayım'' diyen İmamoğlu, ''Biz, bu şehrin insanına saygı, şehre özen gösteren bir anlayışla hareket ediyoruz. Biz, bu şehirde kardeşlik sözleşmesi adına, oy uğruna değil, birlik ve beraberlik adına, milletimize hizmet için yola çıktık. Biz, bu dili, bu maneviyatı, bu sevgiyi, bu davranış biçimini, bu kardeşlik sözleşmesini, bu şehre çıkmak için, toplumsal bütünlük için, kadınlar için, anneler için, genç kızlarımız için, erkeklerimiz için, o pırıl pırıl kalpleriyle çocuklarımız için yazdık'' diye konuştu. Kendisini, herkesin vicdanına, hak, hukuk ve adalet anlayışına emanet ettiğini belirten İmamoğlu, "Bu duygularla, adalet terazisiyle karar vermenizi istiyorum'' dedi.

Seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran'a 1 gün kalmasına rağmen seçim çalışmalarına hız kesmeden devam etti. Vatandaşlar, İmamoğlu'nun ilk mitingini yapacağı Sultanbeyli'de sabahın erken saatlerinden itibaren toplanmaya başladı. Çalınan müzikler eşliğinde halaylar çekip, horona duran yurttaşlar, ''Hak, hukuk, adalet'' ve ''Her şey çok güzel olacak'' sloganlarını attı. Geçen her dakika alandaki coşku arttı. Farklı partilerin flamaları ile birlikte halay çeken vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. İmamoğlu'nun içinde bulunduğu seçim otobüsü, yaşanan yoğun ilgi nedeniyle miting alanına zorlukla girebildi. Vatandaşlar, otobüs içinden kendilerini selamlayan İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, alana girdiğinde alandaki coşku doruğa ulaştı. Otobüsün dört tarafını kuşatan vatandaşlar, ''Ekrem Başkan'' ve ''Bu millet seninle guru duyuyor'' tezahüratıyla, seçilmiş İBB Başkanı'na sevgi gösterilerinde bulundu. Mitingde, İmamoğlu'na eşi Dilek İmamoğlu ile Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da eşlik etti.

''İSTANBUL'A HİZMET İÇİN KOŞUYORUM''

''Sultanbeyli, 6'ncı defadır buluşuyoruz'' diyerek sözlerine başlayan İmamoğlu, ''Bu daha başlangıç. Sultanbeyli'ye 5 yıl boyunca hizmet edeceğim. 6 ay önce yola çıktığımda dedim ki, Bir lider koşarsa, hizmet etmek isterse ve kendini milletine adarsa, toplumu için aş-iş üretmek isterse, mazlumun yanında olmak isterse, tek başına bile yola çıksa, onunla beraber koşacak milyonlarca insanı var İstanbul'da demiştim. Ne mutlu bana ki, milyonlarca insanıyla bir arada, İstanbul'a hizmet için koşuyorum. Tüm bu söylediklerim aslında gerçek oldu. Hiçbir zaman oy için milletin önüne gitmedim, oy için rol yapmadım, dilimi değiştirmedim. Sultanbeyli'de ne konuştuysam Silivri'de de onu konuştum. Ben, bu ülkenin ve bu şehrin insanlarına kalbimi açtım. Milletimize karşı İçimiz dışımız bir. Bugün nasılsak, yarın da özümüz sözümüz bir olacak. Ne vatandaşımızı aldatacağız ne de aldanacağız'' dedi.

''NE ALDATACAĞIZ NE ALDANACAĞIZ!''

''Bu süreçte 6 aydır sokaklardayım'' diyen İmamoğlu, 6 aydır ilçelerdeyim. Mahallelere, pazarlara gittim. Hiç kimseye kötü bir dil kullanmadım. Rakibimin üzerinden, onun şahsiyeti üzerinden siyaset yapmadım. Herkese eşit yaklaştım. Ola ki, bir kişiyi bile incitmişsem, kalbini kırmışsam hakkını helal et İstanbul. Hiçbir zaman benim insanlarım, bu güzel yurdumun insanları, sakın başınızı öne eğmeyin. Başınızı dik tutun. Biz, bu toplumda, kavga değil, ayrımcılık değil, sevginin ve saygını kazanması için yola çıktık. Bugün görüyorum ki sevgi ve saygı kazandı. Milletimize bakış açımızı insan olarak koyduk. Asla ayrıştırmadık. Toplumsal birliğimiz ve bütünlüğümüz var olsun istedik. Özgürlük kazansın istedik. Biz, bu şehrin insanına saygı, şehre özen gösteren bir anlayışla hareket ediyoruz. Biz, bu şehirde kardeşlik sözleşmesi adına, oy uğruna değil, birlik ve beraberlik adına, milletimize hizmet için yola çıktık. Biz, bu dili, bu maneviyatı, bu sevgiyi, bu davranış biçimini, bu kardeşlik sözleşmesini, bu şehre çıkmak için, toplumsal bütünlük için, kadınlar için, anneler için, genç kızlarımız için, erkeklerimiz için, o pırıl pırıl kalpleriyle çocuklarımız için yazdık'' diye konuştu.

''YORULMADIK MI?''

İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Sultanbeylili hemşehrilerim, yorulmadık mı? Yoruldu bu şehir. İnsanları ötekileştiren, ayrıştırıcı dilden usanmadık mı? Usandık. 'Bana oy vermeyen benden değildir' diyenlerden usanmadık mı? Usandık. Artık bu dil bitsin. Size söz veriyorum, bütün yol arkadaşlarımla beraber, tekrar bu şehrin çocuklarını eşitleyeceğiz, çocuklarını. Eşit vatandaşlar olacak bu şehirde. Herkes birbirine saygı duyacak. Geldik sona. Yarın seçim günü. Bütün siyasi görüşlere sesleniyorum. Öncelikle bugüne kadar rakibimize oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. İstanbulluların vicdanına sesleniyorum. Ne var bu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde? Kimin malını kimden kaçırıyorsun? Anlamış değilim. Bu şehir kadar büyüklükte Paris'te Londra'da da seçim oluyor. Nedir Allah aşkına? Biz bu şehrin imkanlarını, nimetlerini bir avuç insana değil, 16 milyon İstanbullu'yla paylaşmaya geliyoruz. Seçildik, görevden aldılar, başka birisini atadılar. Ne oldu? Şimdi de bu milletin evladı, 48 yaşında bu güzel ülkenin, bu milletin evladı İmamoğlu geliyor ne olacak?''

''DOĞACAK GÜNEŞİN MÜJDESİNİ VERİN''

Herkesin vicdanına, hak, hukuk ve adalet anlayışına kendini emanet ettiğini ifade eden İmamoğlu, "Bu duygularla, adalet terazisiyle karar vermenizi istiyorum. Bugüne kadar kim bağırdı, çağırdı bir kenara, bütün devlet yetkililerini devlet adamlığına davet ediyorum. Seçimin huzurunu, hakkaniyetini, adaletini, seçimin en güzel şekilde geçirilmesi için tüm zemini hazırlamaya çağırıyorum. 31 Mart'tan öncede çağırmıştım, yine çağırıyorum" diye konuştu. Yarın seçim günü olduğunu hatırlatan İmamoğlu, "Hiçbir münakaşaya girmeyin. Kimseyle tartışmayın. Ailece oyunuzu kullanın. Demokrasi bayramına gidiyor gibi oyunuzu kullanın. Herkese selam verin, Pazartesi günü bu şehre doğacak güneşin müjdesini verin. Ve milyonlarca insanın huzuru ve güler yüzüyle beraber çok güzel bir gün olacak" ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü