USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Cezayı kesecekseniz hodri meydan

Hakkındaki dava için çok çarpıcı ifadeler kullanan İmamoğlu, "Cezayı kesecekseniz hodri meydan. Bu millet öyle bir ceza keser ki... İstinaf benim hakkımda ceza versin, bu iktidar Yargıtay kararının gününü göremez" dedi.

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Cezayı kesecekseniz hodri meydan
03-09-2024 22:09
03-09-2024 22:22
ANKARA
Google News

Duayen Gazeteci ve Sözcü yazarı Uğur Dündar soruyor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Özel Röportaj'da yanıtlıyor. Hakkındaki dava için çok çarpıcı ifadeler kullanan İmamoğlu, "Cezayı kesecekseniz hodri meydan. Bu millet öyle bir ceza keser ki... İstinaf benim hakkımda ceza versin, bu iktidar Yargıtay kararının gününü göremez" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ Televizyonu'nda Duayen Gazeteci ve Sözcü yazarı Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlıyor.

Sivas'ta başlayacak olan kurultay süreciyle ilgili İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

CHP'NİN SİVAS MESAJI NE?

*Sivas eşittir cumhuriyet derim. Cumhuriyet şehri Sivas çok kullanılıyor zaten. Hep düşünürüm hangi ulusun kurtuluş mücadelesi var? Kurtuluş mücadelesi öncesi o sürece liderlik edecek kişi ve yakın arkadaşları bir ortak akıl sürecini, bir toplumsal müzakere zaman dilimini, o masaların kurulmasını, bu denli itinalı bir biçimde yapabilmiş. 

*İşgal altında bir ülkede bunu yapıyorsunuz. Kafaların en karışık olduğu dönemde, yuvaların yok olduğu bir dönemde... 

*Bugün Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in ve bütün CHP'li dostlarımızın, yol arkadaşlarımızın böylesi önemli bir dönemde Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında, tüzük kurultayının yapılması noktasında Sivas'ı tercih etmelerini elbette çok kıymetli buluyorum.

*Umuyorum birlik beraberlik ruhunu, siyasetin bir araç olduğunu, siyasi partilerin bir hizmet alanı, hizmet yeri, hizmet için bir araç olduğunu unutmadan, kutsallığın bu milletin birliğinin, beraberliğinin simgesi olan bayrağının, devletinin, vatanının, birlik ve beraberlik olduğunu hissederek bir süreci başlatırız.

* Umuyorum hafta sonu tüzük sürecinde en nitelikli bir şekilde o değişim ruhunu taşıyan ve bu işin ne 5 Kasım'da yapılan kurultayın değişim günü olduğu, ne bugün olduğunu, aslında değişimin sürdüğünü, başlangıcının kasımda yapılan kurultay olduğunu ama bu işin sürdüğünü hissederek inşallah -Ankara'da olacağım cuma sabahı- birlikte tüzük kurultayını gerçekleştireceğiz."

PARTİ İÇİ DEMOKRASİ NE KADAR İŞLEYECEK?

"Bu kurultaydan CHP'ni ihtiyacı olan bir demokratik tüzük çıkacak mı? Parti içi demokrasi ne kadar işleyebilecek mi? Örneğin milletvekilleri ve belediye başkanlarının dönem süreleri burada belirlenecek mi? Adayların belirlenmesinde merkez yoklaması mı yapılacak yoksa gerçek demokrasinin gereği olan üyelerin görüşlerine mi yer verilecek. Sivas'ta başlayan milli mücadele devrimle sonuçlanmıştı. Bu tüzük değişikliği kurultayı da Sivas'ta başlamış oluyor, bir devrimle sonuçlanabilecek mi size göre?" sorusuna İmamoğlu, şu yanıtı verdi;

*Aslında devrimin önemli bir adımı gibi görmek lazım. Ben bir benzetme daha yapayım; Cumhuriyet kurulunca devrim tamamlandı mı? Aslında başladı. Ya da Eylül'de Sivas'ta devrim mi oldu? Hayır başladı. Tabi ki devrimin aşamaları devam etti.

*Atatürk inkılapları diye tarif ettiğimi o devrimin her aşaması önemli bir katkıdır Türkiye Cumhuriyeti devletinin var oluşuna. Bütün müdahalelere, bütün karşı duruşlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti'nin ayakta durmasının temel sebebi atılan her adımın özenle atılmış olması.

*Bu bakımdan her aşamayı önemsiyorum ama tek başına devrim ağır bir yük olur. Bu bir tüzük kurultayıdır. Kesinlikle devrimci ruhlu olacaktır, kesinlikle iyileştirici olacak, kesinlikle birleştirici olacak, kesinlikle kapsayıcı olacak çünkü biz zemini büyütmek zorundayız. Biz CHP'nin zeminini büyütmek zorundayız.

*Kapsayıcı bir siyaset alanına oturtmak zorundayız. Hiç bir koltuğun sahibi olmadığımızı, emanetçi olduğumuzu, milletin temsilcisi olduğumuzu aynı zamanda parti üyelerinin de temsilcisi olduğumuzu, aynı anda bütün marifetleri kendinde gören inşalar olmamamız gerektiğini kibirden arınmış olmamız gerektiğini, bu ülkenin tek kişilik akılından, tek kişinin 'her şeye ben karar veririm' anlayışından kurtulmak zorunda olduğunu, ne yazık ki doğmadan ölen bir sistemin ve ülkenin başına büyük belalar açan bir sistemin, tarihin en belirsiz ekonomik sorununu yaşatan bir sistemin biran önce milletin başından def edilmesi gerektiğini bilerek ve isteyerek hareket etmesi gerekir bütün Cumhuriyet Halk Partililerin.

Ben bu bilinçle hareket ediyorum ve diyorum ki; 'Geçmişte farklı reflekslerimiz olabilir, geçmişte farklı genetik kodlarımızın bizi bazı sıkıntılara soktuğu anları yaşamış olabiliriz ama değerli yol arkadaşlarım bu dönem başka bir dönem  lütfen bütün tavır ve davranışlarınızı gözden geçirin.'

*Tavır ve davranışlarınıza bundan önce 10 dikkat ediyorsanız bundan sonra bin dikkat edin' diye yol arkadaşlarımı muhtelif toplantılarda uyarıyorum.

*'Tarihi bir misyona sahibiz' diyorum ülkemizin cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına koşar adım girebilmesi için vakit kaybetmemesi için, geçmiş yüzyılın hatalarından, yanlışlardan attığı kötü adımlarından kurtulması, sıyrılması, kalıcı bir demokratik yapıya kavuşması için bize ihtiyacı var ben kendimi öyle tanımlıyorum. O bakımdan bu süreç de işte o kuvvetli adımların bir parçası. bu ruhla biz orada olacağız.

KILIÇDAROĞLU İLE YAPILAN GÖRÜŞME

*Ben Kemal Kılıçdaroğlu'yla kader birliği yapmış bir kişiyim. Biz 2010'dan beri bir kader birliği yaptık. Biz sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile iyi bir diyaloğa sahip olduk ve hep olacağız. 

*Biz her şeye rağmen süreci farklı yerlere evirip çevirseler de biz bir birine değer veren iki insanız. Ben kendisine çok değer veririm ve 'başımın tacı' cümlem çok samimidir. Onun da bana çok değer verdiğini bilirim. 

*Elbette ters düştüğümüz konular olmuştur. Özellikle değişim süreci ve sonrasındaki zaman diliminde farklı düşüncelerimiz olmuştur ama bu bizim aramızı bozamaz.

*16 yıldır siyasette kader birliği yapanlar bir araya geldiklerinde elbette ki siyaseti, CHP'de olanları konuşur. 

İMAMOĞLU'NDAN DAVA AÇIKLAMASI: HODRİ MEYDAN

Uğur Dündar'ın "Biraz kara mizah yapalım. Yakında SÖZCÜ Televizyonu'nda Arena'yı eski formatıyla yani soruşturması gazetecilik yaklaşımıyla ekrana getirmeyi düşünüyoruz. Genç, idealist, başarılı meslektaşlarımız var. Onlar çok heyecanlılar. Ben de paylaşımlar yaptım sosyal medya hesabımdan. Bana gelen cevaplardan biri şu: 'İkinci programda stüdyo komple tutuklanır'. Acı acı gülüyoruz" sözleri sonrası İmamoğlu, şöyle konuştu:

*Yargıyı bu hale düşürenler utansın. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na şu dönemde dava açıyorlar. Neyin peşindesiniz? Ekrem İmamoğlu'na bir 'ahmak' davası diye gülünç, komik bir iş üzerinden siyasi yasaklı haline getirme meselesi. Derdiniz ne? Kimden korkuyorsunuz, neyden korkuyorsunuz, neyi engellemeye çalışıyorsunuz? Ya da masum bir sürü insanın hapis yatması...

*Duyuyoruz ki herkes gergin. Ben de diyorum ki Allah aşkına ceza mı? Hemen verin. Buradan söylüyorum Uğur Bey. Bu millet öyle bir ceza keser ki... Hemen İstinaf karar versin, hemen. Ceza mı keser? Verin. Adalet bekliyoruz. Bu saçma sapan davayla Cumhuriyet'i, demokrasiyi niye zedeliyorsunuz?

*Bir ceza vererek bu ülkenin yurt dışına olan itibarsız yüzünü daha da itibarsız hale getireceksiniz. Ekonomi berbat, ekonomiyle ilgili yarattığınız güvensizliği daha da derinleştireceksiniz. Kim kazanacak?

*Bu mahkeme de ceza verip de milletin cebine para girecekse, ekonomi düzelecekse cezaya razı olalım. Böyle bir şey olabilir mi? Müthiş bir yargısal taciz yaşatıyorlar. Söylüyorum: İstinaf hemen karar versin. Ceza mı verecek, hemen versin. Zan altında bırakmayın yargıyı. Bir an önce kararınızı verin. 

* Her türlü duyum geliyor. Ben her şeye rağmen yargıya güvenmek istiyorum. Bu ülkenin adalet sistemine güvenmek istiyorum. Taciz değil de ne Allah aşkına? İstinaf hakkımda ceza versin, iktidar Yargıtay karar gününü göremez. Bu millet ayağa kalkar. Bu milletin iradesine karşı yargı ile bir müdahale yapan aklın, İstinaf olumsuz bir karar versin, bu iktidar Yargıtay'daki kararın sonucu göremeden gider.

*Bu millet ayağa kalkar. İddiamın ötesi... Hodri meydan. Her şey ortada. Bin tane hukukçuya sorsanız bir tanesi ahmak diye bir kelimeden ceza kesmez. Ahmak kime denmiş? O belli. Bilirkişi raporu belli. Yapılan hamleler belli. Buradan dava üretiyorsun. Ayıptır. Bunu kendine reva gören iktidar bu işin meshulüdür. Hodri meydan. Ceza mı keseceksiniz? Buyrun kesin. Size söz: Bu millet ayağa kalkar. Bu millet size Yargıtay kararı verene kadar, o süreyi göstermez, evinize yollar.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray412+11
2Fenerbahçe410+9
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş39+6
5Eyüpspor48+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Göztepe46+2
9Samsunspor46+1
10Kasımpaşa450
11Antalyaspor44-4
12Çaykur Rizespor54-10
13Gaziantep FK33-1
14Bodrum FK53-5
15Trabzonspor220
16Alanyaspor42-5
17Kayserispor21-1
18Hatayspor41-5
19Adana Demirspor41-6
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü