USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İnce'ye yol arkadaşlarından kötü haber

CHP’nin İzmir’deki önemli isimlerinden Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, İnce’nin parti kurmasına karşı çıktı.

İnce'ye yol arkadaşlarından kötü haber
06-08-2020 18:14
Google News

Muharrem İnce’nin Erdoğan’a kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası "Olağanüstü CHP Kurultayı" için başlattığı imza hareketinde birlikte hareket ettiği CHP’nin İzmir’deki önemli isimlerinden Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, İnce’nin parti kurmasına karşı çıktı.

Muharrem İnce’nin Erdoğan’a kaybettiği Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası "Olağanüstü CHP Kurultayı" için başlattığı imza hareketinde birlikte hareket ettiği CHP’nin İzmir’deki önemli isimlerinden Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, İnce’nin parti kurmasına karşı çıktı.

Alaattin Yüksel, hem İnce’ye hem de parti yönetimine ağır eleştirilerde bulunurken, Asuman Ali Güven ise, "Ayrı parti kurmayı desteklemiyorum" diye belirtti.

CHP’nin 3 dönem seçimle İzmir İl Başkanlığı’nı kazanan, bir dönem İzmir milletvekilliği ve Genel Başkan Yardımcılığı da yapan Alaattin Yüksel, parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce’nin tutumunu Egepostası’na değerlendirdi. CHP'li Yüksel, Muharrem İnce’nin hem parti hem de toplum nezdinde güvenilir bir isim olmadığını savunurken CHP yönetiminin "Demokrasi cephesi" oluşturmak adına parti ilkelerinden taviz verdiğini söyledi. Yüksel, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu parti içi tek adamlık yarışında görürken, yerel seçim başarısını da kendi hanesine yazmasının sıkıntılar yaratacağını düşünüyor.

"PARTİ KURMAYI GEREKTİRECEK HERHANGİ BİR KOŞUL BULUNMUYOR"

“Yaklaşık iki yıl önce imza hareketinde Muharrem İnce ile birlikte hareket etmiştiniz, parti kurma girişimi hakkında düşünceleriniz nelerdir?” sorusuna yanıt veren CHP’li Alaattin Yüksel, "Birliktelik o gün şartları içindi… Artık Muharrem İnce ile bir alakamız ve siyasi bir ortaklığımız kalmadı. Kendisini çok uzun zamandır tanırım. Tutarlı bir arkadaş değil. Arkasından da kimsenin gideceğini düşünmüyorum. CHP yönetiminin elbette bir çok hatası var ama, Muhharrem İnce’nin ayrı bir parti kurmasını gerektirecek herhangi bir koşul bulunmuyor. Zaten koşullar oluşsa da ayrı bir parti kurma işi Muharrem İnce’nin tek başına yapacağı bir şey olmaz. Artık güven veren bir arkadaş değil toplum nezdinde" diye konuştu.

"GÜVEN VEREN BİRİSİ DEĞİL"

"İktidarın kendisini teşvik ettiği yönünde iddialar için ne diyeceksiniz?" sorusuna yanıt veren Yüksel, "Onu bilemem, niyet okuyarak ağır bir ithamda bulunmak istemem. Ama yaptığı iş değil. Onu söyleyebilirim… Maalesef ne partide ne de toplumda güven veren birisi değil” dedi.

"O ZAMAN DA ENDİŞELERİM VARDI, ŞİMDİ DAHA FAZLASI VAR"

"İnce’nin bu hamlesinin İzmir de bir karşılık bulacağını düşünüyor musunuz?" sorusu için de Yüksel, “Ben çok önemli bir karşılık bulacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci öncesinde de güvenmezdim, ama seçim süreci sırasında hakikatten önemli bir ivme kattı, yakaladı. Oradan toplumun gönlünde bir yer ettiyse bunu partimiz olarak değerlendirmek istedik, tek amacımız buydu. Onun için imza meselesinden önce Genel Başkan’a çağrıda bulunmuştum ‘İnce’yi de yanınıza alın partiyi beraber yüceltin’ diye. Bunu da Kemal Bey milletvekili grubunu yönetir, Muharrem İnce’de bütün Türkiye’yi dolaşır diye düşünmüştüm. O zaman da yapabilir mi diye endişelerim vardı, şimdi daha fazlası var” diye konuştu.

"ONUNLA YOLA ÇIKILMAZ"

Muharrem İnce’yi Yolava il başkanlığı döneminden beri tanıdığını belirten CHP’li Yüksel “Benim İl Başkanlığım döneminde o da Yalova il başkanıydı. Parti yönetimine karşı onunda içinde olduğu bir hareket başlatmıştık. Kendisi o zaman bizi ilk başlarda provoke edecek kadar desteklemiş, sonra Genel Başkan’a ‘Ben ettim sen etme’ diyerek hareketi satarak bizi yarı yolda bırakmıştı. Onunla yola çıkılmaz” dedi.

"PARTİ İLKELERİ YETERİNCE GÖZETİLMİYOR"

CHP’li Yüksel parti yönetimine de seslenerek “CHP yönetimindeki arkadaşlara da şunu söyleyeyim, önemli hatalar yapıyorlar. CHP ile uzaktan yakından ilişkisi olmayan hemen her harekete açık açık destek veriyor ve vermeye devam edeceklerini söylüyorlar. Bu demokrasi cephesi oluşturma anlamında olumlu bir yaklaşım olabilir ama önce sen kendi partin içinde bu birliği sağlaman lazım. Parti içi birlik ve beraberlik için aynı çaba gösterilmiyor. Partilerin bir takım ilkeleri olur, yeterince bu ilkeleri gözetmiyorlar. Tek başına iktidar için mücadele etmek lazım, bunun koşulları da Türkiye’de şu an var ama parti yönetiminin beceriksizliğinden olmuyor” diye konuştu.

"TARİHİN EN BÜYÜK KRİZİNİ YAŞIYORUZ, CHP’NİN OYLARI YÜZDE 20’LERİ GEÇEMİYOR"

CHP'li Yüksel, "2001 yılında ben il başkanıyken ülke tarihinin en büyük krizlerinden bir oldu. İşsizlik yüzde 8.2’ydi. Bu işsizlik oranı 2002 seçimlerinde dört büyük partiyi yerle bir etti. Bugün işsizlik yüzde 20’lerin üzerinde seyrediyor, tarihin en büyük krizini yaşıyor Türkiye, bu kadar kötü bir yönetimin içinde CHP’nin oyları yüzde 20’leri geçemiyor. Demokrasi cephesini kuralım ama, sen ana muhalefet partisi olarak iktidar seçeneği olamazsan sende de bir hata var demektir, yönetemiyorsun partiyi demektir. Bütün bunlar Muharrem’in parti kurmasını gerektiren şeyler değil, doğru bulmuyorum" diye konuştu.

"BİRİNCİ DERECEDE SORUMLU OLAN LİDERDİR"

37. Olağan Kurultayı ve sonrası değerlendiren CHP’li Yüksel “Kurultay sonrası bir şey değiştiğini düşünmüyorum. MYK’yı henüz görmedik ama önemli de değil. Kemal Bey ilk geldiğinde bir umut oldu. Ben de ilk değil ama ikinci MYK’sında da birlikte çalıştım. O günden bu güne yüzden fazla genel başkan yardımcısı değiştirdi. AKP’nin bu kadar kötü yönetimine rağmen CHP bir ivme kazanamıyorsa, birinci derecede sorumlu olan da liderdir” diye konuştu.

"CHP İÇİ TEK ADAMLIK ARAYIŞINA GİRDİ"

Yerel seçimlerdeki başarının parti içinde salt Genel Başkan’ın başarısı olarak görülmesini de eleştiren CHP’li Yüksel “Yerel seçim sonrası gelen sonuçlar sonrası Genel Başkan etrafının da desteğiyle kendini hala güçlü sanıyor. Parti içi demokrasiyi kenara bırakıp, CHP içi bir tek adamlık arayışına girdi. Bu daha da tehlikeli bir şey.  Son seçimlerde Türk halkı; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle AKP yönetiminden sıkıntı yaşadığı için kazanılacak adayın arkasında güçlerini birleştirdi. Türk ya da Kürt HDP seçmeninin HDP’nin üç büyük şehirde aday çıkartmaması ve diğer büyükşehirlerde destekleme kararı alarak tutarlı bir şekilde davranmasını seçimlere çok büyük bir katkısı oldu. Bunu hiç olmamış gibi yokmuş gibi görmezlikten gelmek başarıyı da kendi hanesine yazmak, demokrasi cephesi oluşturulmasında sıkıntılar yaşanır diye düşünüyorum” dedi.

"PARTİ KURMASINI DESTEKLEMİYORUM"

Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen ve 24 Haziran seçimleri sonrası İnce’nin başlattığı imza hareketine İzmir’de öncülük eden isimlerden olan CHP İzmir İl eski Başkanı Asuman Ali Güven Muharrem İnce’nin parti kurma hedefiyle ilgili Egepostası’na konuştu. Güven, “Hep birlikte olmamız gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Açıkçası ayrışmayı, ayrı parti kurmayı desteklemiyorum. Mücadele varsa yapılması gereken bir şey varsa partide elimi taşın altına koymaya hazırım. Eğer bir sorun varsa bunlar parti içinde çözülmeli” dedi.

“AYRI PARTİ KURMAYI DESTEKLEMİYORUM”

"Ayrışmayı doğru bulmuyorum" diyen İl eski Başkanı Asuman Ali Güven, şunları söyledi:

“Muharrem Bey’in kendince haklı yönleri ve eleştirileri olabilir ama şuan Cumhuriyet Halk Partisi’nde birlik ve beraberlik zamanı olduğunu düşünüyorum. Hep birlikte olmamız gereken bir dönemde olduğumuzu düşünüyorum. Açıkçası ayrışmayı, ayrı parti kurmayı desteklemiyorum. Mücadele varsa, yapılması gereken birşey varsa partide elimi taşın altına koymaya hazırım.. Eğer bir sorun varsa bunlar parti içinde çözülmeli. Dışarıda herhangi bir arayışa girmeyi doğru bulmuyorum, katılmıyorum da.”

“ARKADAŞLARIMIZIN DA EĞİLİMİ AYNI YÖNDE”

Güven, “İzmir’de birlikte siyaset yaptığımız arkadaşlarımızın da genel eğilimi benim aktardıklarımla aynı yönde. Sağduyulu ve dikkatli düşünüyorlar. Arkadaşlarımız da şuan partinin birlik ve beraberlik içerisinde olmasına daha olmulu bakıyorlar. Daha doğru buluyorlar” dedi.

“İKTİDAR OLMAMIZ GEREKİYOR”

Birlikte mücadele mesajı veren güven, “Partimizin iktidara odaklanması gerekiyor. İktidar olmamız gerekiyor. İktidar olabilmek için de tüm kendi patililerimizin harekete geçirilmesi gerekiyor. Hep beraber bir mücadeleye girmemiz gerekiyor. Zaman birlik beraberlik zamanı” diye ekledi.

Kaynak: Odatv.com

 !#**h23895**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü