Litvanya İş Delegasyonu ve ULUSKON’ Gaziantep’ te “İhracat Kalkınmanın Temelidir” konulu toplantısı Gerçekleştirecek.2 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirilecek toplantıya Gaziantep’ten sanayi ve iş dünyasının önemli isimler davet edildi.
LİTVANYA’DA ÖNEMLİ BİR GÖRÜŞME YAPILMIŞTI
ULUSKON, Uluslararası Yatırım ve İş Konfederasyonu, Uluslararası iş Dünyası Çerçevesinde ticari, sanayi veya sanatsal vb. yapılacak iş anlaşmalarını gerçekleştirmek adına heyet ; 2023 Aralık ayı başında ,ULUSKON Genel Başkanı, Birleşmiş Milletler (UNOPS) Danışmanı ve Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) Danışmanı Nezaket Emine Atasoy başkanlığında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ ta önemli temaslarda bulundu.
Türkiye ve Litvanya arasındaki ihracat, ithalat ve ticaretin gelişmesine yön vermek adına, Vilnius Ticaret, Sanayi ve Zanaat Odası Genel Müdürü Dr. Almantas Danilevicius, Genel Müdür Danilevicius, Türkiye Cumhuriyeti Vilnius Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Ümit Ateşağaoğlu bu imza töreninde hazır bulundu.
GAZİANTEP BULUŞMASI 2 MAYIS’TA
ULUSKON, Uluslararası Yatırım ve İş Konfederasyonu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, Litvanya ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına atılan bu adımlarla Anadolu’da birçok kentte iş dünyası ile toplantılar yapacaklarını belirterek, ‘’Delegasyonu’nun Uluskon’un ev sahipliği yaptığı İş Misyonu çerçevesinde Türkiye/Gaziantep ziyareti vesilesiyle, çok sayıda Basın Mensubu, Sivil Toplum Kuruluş Başkanları ve Kamu ve Özel Sektör temsilcilerinin katılım yapacağı Gaziantep Tenis ve Atıcılık Kulübü Şehitkamil/Gaziantep adresinde 2 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 18:30-22:00 arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonunda sizleri de aramızda görmek istiyoruz.’’ Dedi.
ATASOY: TİCARET HACMİ ARTACAK
ULUSKON Başkanı Nezaket Emine Atasoy, yapılan görüşmeler sonrası Türkiye’nin Litvanya’ya ihracat potansiyeli olan sektörler arasında gıda, ev tekstili ve hazır giyim, demir-çelik mamuller, kimyasal madde ve ürünler, otomotiv yan sanayi, elektrikli araçlar, sanayi makinelerinin öneminden dikkat çekerek, ‘’Türkiye–Litvanya İş Konseyi olarak Büyükelçilik ve Ticaret Müşavirliği ile koordineli çalışarak, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini bildirdi.Geleneksel diplomasiye baktığımız zaman, büyükelçilikler ve konsoloslar tarafından Uluslararası resmi aktörler, Toplumlararası diplomasi ve Ara Kulvar Diplomasisi olarak bilinen ‘‘Diplomacy’’ kulvarında ‘Diplomasi yeni bir dünya düzenidir” diyebiliyoruz. Kültürel diplomasi faaliyetleri devletlerin kendi kültürel değerlerinin çeşitli araçlar ile diğer ülke halklarına tanıtılması yönündeki çalışmaları kapsamaktadır. Kültürel diplomasi faaliyetlerinin devlet eliyle yürütülmesinin yanı sıra, STK’ lar -Federasyonlar, sosyal ağlar ve gelişen internet uygulamalarıyla etkililiği yüksek kişiler ve dijital ünlülerin sosyal medya içerikleriyle de yürütüldüğü ve bu kapsamda kültürel diplomasi faaliyetlerine olumlu katkılarda bulunulduğu düşünülmektedir.’’ İfadelerini kullandı.