USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail Gazze’ye kara harekatı başlattı!

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı hava ve kara birliklerinin Gazze'ye girdiği açıklandı.

İsrail Gazze’ye kara harekatı başlattı!
14-05-2021 01:24
Google News

İsrail Savunma Kuvvetleri'ne bağlı hava ve kara birliklerinin Gazze'ye girdiği açıklandı. İsrail'in operasyon tarihi olarak kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekti. Filistin Sağlık Bakanlığı ise İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında can kaybının 27’si çocuk, 11’i kadın olmak üzere 103’e yükseldiğini açıkladı.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne hava ve kara operasyonu başlatıldığını duyurdu. İsrail operasyon için kuruluş tarihi olan 14 Mayıs’ı seçti.

Operasyona ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Hamas’a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek” ifadesini kullandı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi’ne son birkaç dakika içinde 150’den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini ifade etti.

İSRAİL’İN BİRÇOK KENTİNDE SİREN SESLERİ YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırı devam ederken, can kayıpları giderek artıyor. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırılarına Hamas tarafından İsrail'de birçok kente 90 roket fırlatarak karşılık verdi.

Roketler başta başkent Tel Aviv'de yer alan Ben Gurion Uluslararası Havaalanı olmak üzere, Aşkelon, Aşdod, Shfela bölgesi ve Ramla kentlerinde sirenleri ve hava savunma sistemlerini harekete geçirdi. Saldırı sırasından Ben Gurion Uluslararası Havaalanı'nda yükselen siren sesleri nedeni ile vatandaşlar panik halinde kaçışmaya başlarken, Ramla'da ise bir evin yanına roket düşmesi sonucu yangın çıktı.

Hamas’ın silahlı kolu El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun işlediği suçlara tepki olarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerinin bombaladığı duyurularak, “El Kassam Tugayları, İsrail ordusunun sivilleri ve evleri hedef almasına, çocukların ve kadınların öldürülmesine yanıt olarak Aşdod ve Aşkelon şehirlerine 90 füzeyle büyük bir füze saldırısı başlattı” denildi.

GAZZELİLER EVLERİNİ TERK ETMEYE BAŞLADI

İsrail güçlerinin Filistin’in Beyt Hanun kentine ve Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Umm Al-Nasr köyüne düzenlediği topçu bombardımanı nedeniyle 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 15 kişinin ise yaralandığı belirtilmişti. Bölgede bombardıman sonucu birçok evin hasar gördüğünü bildiren yetkililer, bölgelerdeki sivillerin evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

GÜNEY LÜBNAN’DAN İSRAİL’E ROKET ATILDI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları devam ederken, Lübnan'dan İsrail'e roket saldırısı düzenlendi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, Güney Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 adet roket atıldığı bildirilirken, roketlerin boş alana düştüğü aktarıldı. IDF, roket saldırısını kimin yaptığına dair henüz bir açıklama yapmadı.

İsrail medyasında yer alan haberlerde, roket saldırısında hava savunma sistemlerinin devreye girmediği ve bölgede sirenlerin çalmadığını ifade etti. Olayda ölen ya da yaralanan bildirilmedi. Lübnanlı bir askeri kaynak basına verdiği demeçte ise, roketlerin Hizbullah tarafından değil Filistinli bir grup tarafından fırlatıldığını iddia etti.

Lübnan güvenlik servislerinden bir sözcü ise, roketlerin Lübnan’ın güneyinde yer alan Filistin mülteci kampı bölgesinden atıldığını öne sürdü. İsrail’e atılan roketlerin kaynağı belirsizliğini korurken, soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Roketlerin Rashidieh mülteci kampı civarından atıldığı iddia edildi.

ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR

İsrail düzenlediği hava saldırısı ile Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah ile Beyt Lahya'yı vurdu. Saldırılarda Refah'da bulunan bir polis merkezi, Beyt Lahya kentinde bir tarım arazisi hedef alındı.

Saldırı sonucu Refah'taki polis merkezi tamamen yıkılırken Beyt Lahya'daki tarım arazisinde çıkan yangında büyük hasar meydana geldi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırıları gece gündüz aralıksız devam ederken, saldırılarda çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında can kaybının 27'si çocuk, 11'i kadın olmak üzere 103'e, yaralı sayısının ise 580'e yükseldiğini açıkladı.

CADDE ÜZERİNDEKİ SİVİLLERİ VURDULAR

İsrail, Gazze Şeridi'nde sivilleri hedef almaya devam ediyor. Gazze'nin güneyinde yer alan Sabra Mahallesi'ndeki Al Thalatiny Caddesi üzerinde İsrail tarafından daha önce vurulan bir noktada yaralılara yardım eden sivilleri insansız hava aracı (İHA) ile vurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü