USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

İşte düğün salonlarının açılma tarihi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren açılacağını duyurdu.

İşte düğün salonlarının açılma tarihi...
09-06-2020 19:45
Google News

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Nikah salonları 15 Haziran'dan itibaren, düğün salonları ise 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara uygun şekilde hizmete başlayabilecektir" ifadelerini kullandı.

YENİ KARARLAR AÇIKLANDI

Bu haftaki toplantımızda aldığımız kararlar şu şekilde;

Lokanta, kafe ve kıraathane kapanış saatleri 24.00’de uzatılmıştır.

Sinema, tiyatro ve gösteri merkezleri 1 Temmuz’dan itibaren faaliyete geçebilecektir.

65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 10:00 ila 20:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecektir her gün.

18 yaş altı kısıtlaması kalkmıştır.

Milli parklar gibi parklar 18 yaş altı, 65 yaş üstü için ücretsiz olacaktır.

Düğün salonları belirlenen kurallara uygun şekilde 1 Temmuz’dan itibaren hizmete başlayabilecektir

Aldığımız kararların milletimize hayırlı olmasın diliyorum.

Sağlık Bakanlığımızın ruhsat sürecinin tamamlanmasını ardından ilaç kullanıma sunulacaktır. Corona virüsü salgını küresel ekonomi üzerinde, tarihte benzerine az rastlanılan olumsuz bir etkiye neden oldu. Önceki krizlerden farklı olarak hem arz hem de talep yönünde daralma nedeniyle önemli ölçüde düştü.

Sonuç olarak 2020 yılında dünya genelinde büyük üretim kayıpları, işsizlik oranlarında yükselişler bekleniyor. Hükümetler ve merkez bankaları finansı desteklemek amacıyla önlem paketleri açıkladı. Özellikle ABD’de ve Avrupa’da oldukça yüksek miktarda açıklanan destek paketlerine rağmen ekonomideki düzelmenin yavaş olduğu görülüyor.

Kamu yardımlarının da ekonomilere ağır bedellerin getireceğini gösteriyor. Ekonomide hızlıca aldığı tedbirlerle Türkiye, salgının etkisini en aza indirmeyi başarmıştır. Sağlam ekonomik yapı sayesinde tüm vatandaşlarına ücretsiz tedavi imkânı sağlayan nadir ülkelerden olduk.

18 yıl önce, biz ülkemizi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz demiştik, eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Bu dört önemli temel taşı yerine koyduk ama bunun üzerine bir şeyler daha ekledim; ulaşım, tarım, dış politika… Tüm bunlarla beraber Türkiye artık yerinde duramayan, daha da güçlenen ve böylece ileri yürüyen ülke oldu.

Son 3 ayda, 5,5 milyon ailemize bin lira karşılıksız yardımda bulunduk. Esnafımızın ve işletmelerimizin maliyetlerini gerek Sosyal Güvenlik Kurumu gerek vergi ödemelerini erteleyerek başardık. Nakit ihtiyaçları karşıladık. Çalışanlarımızı korumak için işten çıkarmayı yasakladık, kısa çalışma ödeneğiyle işletmelerin maaş yükünü hafiflettik.

Mart ayından bu yana 3 milyondan fazla kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandı, 5 milyar lira ödeme yaptık. Ücretsiz izne ayrılanlara ise aylık bin 170 lira nakdi destek sağladık.

Geliri 5 bin liranın altında olan 6,7 milyon vatandaşımıza 40 milyar lira finansman desteği verdik. Halkbank aracılığıyla 1 milyon 300 bin çiftçimize 27 milyar lira destek sağladık. 197 bin işletmeye 154 milyarı aşkın finansman tahsisi yaptık. Esnafımızın, sanatkarımızın, çalışanlarımızın yanında yer almaya devam edeceğiz.

Piyasalardaki belirsizliklerin yerini güvene bıraktığı, enflasyon ve faizlerin düşüşe geçtiği dengelenme sürecindeki kazanımlara sahip çıktık. Gerçekten çok kapsamlı bir tedbir paketini devreye alabildik.

Dışarıdan hiçbir yardıma ihtiyaç duymadan, uluslar arası kurumlara talep etmeden vatandaşlarımıza destek olduk. Her talebe geri dönüş yaparak ihtiyaca göre desteği devreye aldık.

Konutta tarihin en düşük maliyetlerin ve kolay ödeme imkanı taşıyan desteği milletimize sunduk. Otomativ ve turizmde de finansman destek sağladık. Ekonomik İstikrar Kalkanı ve diğer tedbirlerle Türkiye’nin ekonomik açıdan ne kadar sağlam olduğun gösterdik. İstihdamda gerçekleştireceğimiz süreçle taçlandıracağız bu süreci.

Türkiye İstihdam Kalkanı’yla çok detaylı bir reform paketi hazırladık. Buradaki amacımız Ocak 2019’dan sonra işsiz kalan vatandaşlarımızı tekrar iş imkânı sağlamaktır. Daha iyi bir istihdam seviyesini hedefliyoruz. Çalışanlarını kısa çalışmaya geçiren ve ücretsiz izne ayrılan yerlere finansman desteği sağlayacağız.

Covid-19 salgının etkilerini en aza indirip daha iyi istihdam yaratacağız. Sürecin en önemli göstergelerinden olan kısmi ya da esnek çalışma iş gücü piyasasını daha da iyi hale getireceğiz.

Özellikle genç istihdam için, 25 yaş altının istihdamını destekleyerek beceri ve deneyim kazanmalarını destekleyeceğiz. 25 yaş altı, 50 yaş üstü için kolay istihdam edilme olanağı sağlayacağız.

Tesis edilecek karma model ile işçilerin hakları korunacak. Tamamlayıcı emeklilik ile ilave emeklilikle süreci hayata geçireceğiz.

Devlet elini taşın altına koyacak. Bu fon ile Türkiye’nin istihdam kalkanını sürekli hale getirmeyi hedefliyoruz. Küçük işletmelere, yatırımcılara uygun maliyetli ve uzun vadeli sistem kuracağız.

İstihdam kalkanını devreye aldıktan sonra tamamlayıcı emeklilik sistemini 2022’de hizmete sokacağız.

 !#**h22669**#! 

 !#**h22672**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü