USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

İstediği ilacı yazmayan doktoru linç etti!

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen M.P, Dr. Salih Kaya'dan kendisine istediği ilacı yazmasını istedi. İİacın uzman hekim tarafından yazılması gerektiğini belirten doktor saldırıya uğradı.

İstediği ilacı yazmayan doktoru linç etti!
04-08-2019 14:20
Google News

Gaziantep'te Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine gelen M.P, Dr. 'dan kendisine istediği ilacı yazmasını istedi. İİacın uzman hekim tarafından yazılması gerektiğini belirten doktor saldırıya uğradı.

Dr. Salih Kaya söz konusu ilacın uzman hekim tarafından yazılması gerektiğini ve kendisinin yazamadığını söylemesi üzerine M.P, doktora önce sözlü saldırıda bulundu ardından darbederek hastanedeki tıbbı cihazlara zarar verdi. Doktor hastanede tedavi altına alınırken, şüpheli M.P. ise hastane polisi tarafından gözaltına alındı. Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen şüpheli, işlemleri için emniyete götürüldü.

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Dr. Ersin Aslan Devlet Hastanesi'ndeki sağlık çalışanlarımıza yapılan saldırıyı ve bu saldırıya mazeret arayanları şiddetle kınıyorum. Adli süreç başlamış olup haklı oldukları her konuda mesai arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

""

SALDIRIYA UĞRAYAN DOKTORDAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA

Saldırıya uğrayan Dr. Salih Kaya olayla ilgili sosyal medyada yaptığı açıklamada şunları söyledi:


"Ben Dr. Salih Kaya Dr. Ersin Arslan Eğt-Ar. Hastanesi Acil Bölümünde Pratisyen Hekim Olarak görev yapmaktayım.
02.08.2019 tarihi Saat 21.10-21.30 sıralarında Acil Sarı alanda görevimi yapmaktayken,daha sonradan kendisinin Psikiatri(Bipolar Bozukluk teşhisli) hastası olduğunu öğrendiğim şahıs;ağrı kesici ve sakinleştirici ilaç enjeksiyon talebiyle bana başvurdu.Hastanın gerekli tedavisini order ederek hastayı Im enjeksiyonun yapılacağı bölge olan yeşil alanda bulunan hemşire tedavi deskine yönlendirdim.Hasta gittikten sonra Kardiak değerleri anormal çıkan bir başka hastayı Kardiyolog konsültan hekim ile telefonda değerlendirirken hasta tekrar yanıma geldi (2-3 dk sonra) ve yeşil alanda çok sıra olduğunu enjeksiyonun sarı alanda yapılmasını istediğini sırayı bekleyemeceğini söyledi.Ben hasta ve hasta yakınına sarı alanda daha sıkıntılı hastalar olduğunu ve zaten personel eksikliği de yaşadığımız için bu bölgedeki hemşirelerin tedavilere yetişemediğini ve Burda da bekletilebileceğini söyledim ve diğer hasta için konsültan hekimden bilgi aldığım sırada aniden kafama hiç beklemediğim sırada bir darbe aldım ve neye uğradığımı şaşırdım.Ben kendime gelene kadar Psikiatri hastası olduğunu öğrendiğiniz şahıs doktor deskini ve ortalığı dağıttı,ben olay yerinden uzaklaşmaya çalıştım ve güvenlik güçleri şahsa müdahale ettiler.

BİR SAĞLIK ÇALIŞANI OLARAK KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMİYORUM

Şahsı olaydan sonra hiç görmedim, polisler ifadesi için beklettiklerini söylediler ben de şikayetçi olmak için ifademi verip darp raporumu bir başka kurumdan temin edip gerekli işlemleri yaptırdım. Bir sağlık çalışanı olarak kesinlikle kendimi asla güvende hissetmiyorum.Can güvenliğimiz gerçekten yok.Acilde çalışan ekip arkadaşlarımız bilirler;acile her türlü hasta gelir gerek 112 ile gerekse ayaktan hasta olarak.Özellikle ayaktan gelen hasta ve hasta yakınlarında üzerinde kesici-delici alet taşıyanlar,ateşli silah taşıyanlara çoğu kez şahit oldum.

HER AN ÖLÜMLE BURUN BURUNA YAŞIYORUZ

Gerekli tedavisini veripte tedavisini beğendiremediğimiz kendi başına doktor kesilip tarafımıza kendisine nasıl müdahale etmemiz gerektiğini,hangi tetkik ve tahlilleri isteyeceğimizi bize öğretmeye çalışan hasta ve hasta yakınları ya da poliklinik sırası beklemek istemeyip acil olmadığı halde acile başvuran tetkiklerini bir an önce halletmek isteyen hastalar ya da acile poliklinik saatleri dışında gelip gerekli tedavisi verildiği halde sıra beklemek istemeyen,alkolikler,maddebağımlıları,bir çok kez cezaevine girmiş ve denetimli serbestlikle çıkıp bulunması gereken yerde saatinde bulunmayıp bizden rapor isteyenler ve ya işine gidememiş ve tarafımıza başvurup zorla rapor isteyen çalışan hasta ve hasta yakınları tarafından her an ölümle ve yaralanma durumuyla burun buruna yaşıyoruz. 

GÖREVİMİZİ CAN GÜVENLİĞİMİZİN OLDUĞU BİR ORTAMDA YAPMALIYIZ

Bir savcı-hakime hakaret dahi etse anında tutuklanabilen şahıslar;üstünde her türlü yaralama ve öldürücü silahı taşıyarak elini kollunu sallayarak hastanelere girip kolaylıkla tetkik-tedavi talebinde bulunabiliyorlar. Biz sağlık çalışanlarının görevleri elbetteki insanlara faydalı olabilmek gerekli durumda gereken müdahaleyi yapıp tedavilerini verip insanları sağlıklı hayatlarına kavuşturmak fakat bunu can güvenliğimizin olduğu bir ortamda gerçekleştirmeyi isteriz, her an nerden biri çıkıp bize hakaret edecek-yaralayacak-öldürecek korkusuyla değil.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI MUTSUZ VE UMUTSUZ

Sağlık politikalarının bir an önce iyileştirilmesi gerekmektedir. Hastanemiz ismini rahmetli şehit Dr. Ersin Arslan'dan almakta fakat şahit olduğumuz ve yaşadığımız olaylar gösteriyor ki gerekli tedbiri alması ve can güvenliğimizi sağlaması gereken makam sahipleri yaşanan bu vahim hadiseyi çoktan unutmuş durumdalar. Sağlık çalışanlarının %70-80 i ilk fırsatta mesleklerinden istifa edeceklerini beyan etmekte ve mutsuz, korkulu bir ruh haliyle mesleklerini icra etmekteler. Temennimiz bir an önce sağlık çalışanlarının öncelikle-mihenk taşı olarak atfedeceğimiz hakettiği güvenli ortamlara kavuşturulması..."

""

 !#**h15947**#! 

 !#**h15965**#! 

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü