USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

İYİ Parti’nin en önemli vaadi, demokrasidir

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Emine Aybüken Yıldırım, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’nin en önemli vaadi, demokrasidir
17-05-2018 17:37
Google News

 

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Emine Aybüken Yıldırım, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gazikent27 köşe yazarlarından gazeteci Ahmet Ateş’in sorularını yanıtlayan Yıldırım, oldukça iddialı açıklamalarda bulundu. İşte o röportaj…

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili aday adayı Emine Aybüken Yıldırım kimdir? Kendinizi tanıtır mısınız?

1977 yılında Gaziantep de doğdum. İlk, Ortaokul ve Lise öğretimimi Gaziantep İlindetamamladım. 2001 yılında Yakın Doğu Üniversitesi (KKTC) Hukuk Fakültesinden mezun oldum ve yaklaşık olarak 15 yıldır Gaziantep’te serbest Avukatlık yapmaktayım. Avukat bir baba ile öğretmen bir annenin 3. çocuğuyum. Görev yapmış olduğum Sivil Toplum Kuruluşları; Gaziantep Barosu Çocuk Hakları Komisyon Başkanlığı, Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi Sözcülüğü ve Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanlığı, Gaziantep Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Empati Sosyal Sorumluluk ve Eğitim Derneği Kurucu Üyeliği, Türk İslam Eğitim Kültür ve YardımlaşmaVakfı Fahri üyeliği, Gaziantep Türk Ocakları Üyeliği, Gaziantep Arabulucular Derneği Kurucu Üyeliği.

""

Siyasi Bilgi ve Deneyimlerim; 2007 yılında MHP Gaziantep il Yönetim Kurulunda Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Yönetim Kurulu Üyesi, 2009 yılı Yerel

Seçimlerinde Gaziantep İli, Şehitkâmil İlçesi İl Genel Meclisi 2. sıra adayı, 2009 yılı Yerel seçimlerinde propaganda faaliyetleri ve sandık kurulu sayımçalışmalarının organizasyon ve denetim görevi,  2011 yılı Genel Seçimlerinde Gaziantepten MHP 2. Sıra Milletvekili adayı, 04.11.2012 tarihinden itibaren MHP 10. Kurultayında Merkez Yönetim Kurulu üyesi. Gaziantep Üniversitesi Adli Tıp ABD bünyesinde bulunan Etik Kurulda görevli bulunmaktayım.

Neden Milletvekili Aday Adayı oldunuz?

Seçmenimiz, ülkesi ve milleti için her türlü fedakârlığı yapmayı bir erdem kabul eden milli bir vazife olarak gören duyarlı, kararlı, tutarlı ve samimi siyasetçilerin özlemini çekmektedir. Bu nedenle cesur İnsanların yer aldığı İyi Parti içersin de siyaset yapabilmenin onurunu taşıyabilmek için İYİ Parti den Milletvekili Aday adayıyım.

İktidarımızla birlikte ülkemizin içersin de bulunduğu ve tarafımızca tespit edilen. Türk toplumundaki kültürel ve sosyal dezenformasyonların (Aile içi şiddet. Cinsel istismar. Uyuşturucu ve uçucu madde bağımlılığı, sokakta yaşayan ve çalışan çocuklar v.b) önlenebilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması amacıyla bilimsel saha çalışmalarının yapılarak Türk Gençliğinin ileriye emin adımlarla yürüyebilmesi için İYİ Parti de siyasetin içinde bulunmak ve şu ana kadar üretilen ve üretilecek olan Projeleri kutsal (TBMM) Türkiye Büyük Millet Meclisi Çatısı altında hayata geçirebilmek amacıyla İYİ Partiden Aday Adayı oldum.

""

Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ilk üç maddesi çerçevesinde milli birlik ve bütünlüğün pekiştirilmesi bağlamında,bölücü zihniyet ve fikirlerle sonuna kadar mücadele edebilmek için İyi Partiden aday adayıyım.

Bugün ülkemizin içinde bulunmuş olduğu ve ekonomik krizin tavan yaptığı, temel gıda maddelerinde artışlarının yüksek oranlarda olduğu, vergi keşmekeşliğinin yaşandığı ve 16 senelik iktidarın yolsuzluklarının ve Usulsüzlüklerinin gün gibi ortada olduğu bir dönemde, fırsatçılara yeter diyebilmek ve bir hukukçu olarak, Adaletin bu güzel ülkede yeniden tesis edebilmesi için, İyi Partiden Aday Adayı oldum.

Türk Milletinin maddi ve manevi gelişmesinin önündeki bütün engellerin, kalktığı hukukun üstünlüğü ve demokrasiye dayalı bir siyasi hayat,

Hürriyet, Adalet, Hakkaniyet ve fırsat eşitliğini esas olan bir toplumsal düzenin ve Milli- Ahlaki- İnsani değerlerin ön plana çıktığı bir kültürel iklimin, tesisi suretiyle ülkemizin gücünü azami haddine ulaştırarak.

Milli hedeflere doğru seferber etmek için İYİ Partiden aday adayıyım.

Gaziantep in öncelikli sorunları nelerdir?

Gaziantepimizin en önemli sorunlarının başında Eğitim, işsizlik ve Göç gelmektedir. Son zamanlarda Asayiş ve Adi suçlardaki önlenemez artışlar kentimizin korkulu rüyası olmaya başladı. Emniyet güçlerimizin sayısındaki yetersizlik, hızlı göç artışı ve yasalardaki birtakım eksikliklerden dolayıne yazık ki marka şehrimizin adına gölge düşürmekte. Bu önemli sorunun bir an önce üzerine gidilerek acil tedbirler alınmalıdır.

Türkiye geneline bakacak olursak 4.5 milyon yurttaşımızın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçların satın alınmasını öngören Türkiye vatandaşlık fonu da, ekonomi başlığı altında beyannamesi partimizin ele alacağı önemli konulardan birisidir.  Vatandaşları borç yükünden kurtarmak, çiftçimiz için mazotun 1.5 TL olacağı, iş bulamayan genç için iş buluncaya dek vatandaşlık maaşı ödenmesi partimizin vaatlerindendir.

Bizden tamamen farklı bir kültür coğrafyasında yetişmiş ve çoğunluğu bu kent e olmak üzere göç etmek zorunda kalmış. Nüfusu ve ekonomisiyle ülkemizin sayılı şehirlerinden olan Gaziantep in eğitimdeki başarısızlıkları biz İYİ leri üzmektedir. Ancak bu durumun nedenleri ve çözümü üzerine fikirler üretme konusunda yanlışlıklar yapıldığı kanaatindeyim. Çözüm önerilerinin il geneli olması bence yapılan ilk yanlışlık, yaptığımız çalışmalarda halkımızdan da gelen şikâyetler de görülüyor ki, her semtin, mahallenin, hatta her okulun farklı sorunları var. Milli eğitim tarafından her gün yeni bir belge, her gün yeni bir toplantı raporu istenmesi de derslerin aksamasına neden olmaktadır. Öğretmenin en önemli işi dersi olmalıdır. Ancak şimdi yapılan işin niteliğine kimse bakmıyor. Belgelerin varsa, eksiksiz ise en önemli öğretmen sensin uygulaması yanlış bir uygulamadır. Öğrencilerin durumu kimsenin umurunda değil. Hal böyle olunca belgelerimi hazırlarım, keyfime bakarım düşüncesi de yaygınlık kazanmaya başladı. Biz İYİ Parti olarak hem öğretmenlerimizin hem de eğitimin içinden çıkamadığı sorunları çözerek ilimizi hak ettiği başarı seviyesine taşıyacağız.

Halkın İyi Partiye bakış açısı nedir?

Yaptığımız Parti çalışmalarındaki ziyaretlerimizde, halkımızın ve kadınlarımızın yoğun ilgisini görüyoruz.Partimizde kadına verilen kontenjan sayısı en az % 25 olarak belirlenmiş durumda, öncelikle gittiğimiz her mahallede kadınların ilgi odağı olmuş durumdayız. İyi Partinin en önemli vadi demokrasidir. Kadınlarımız ve seçmenlerimiz hak hukuk ve Demokrasiden yana tavrımızı gördükçe, bize olan sevgi ve saygıları da artmakta ve iyi parti her geçen gün ivme kazanmaktadır. Kadınlarımız toplumda cefakâr yaşamaktadırlar. Bir taraftan geçim kaygısıyla boğuşurken diğer taraftan çocuk büyütmek için vefakâr anne olarak zor süreçlerden geçiyorlar. Kadına olan şiddet de çabası, İyi Parti ile her şey iyi olacak.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü