USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Joe Biden adaylıktan çekildi!

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Joe Biden adaylıktan çekildi!
21-07-2024 21:01
21-07-2024 21:14
GAZİANTEP
Google News

ABD Başkanı Joe Biden, 5 Kasım'da gerçekleşecek seçimler için adaylıktan çekildiğini duyurdu.

Sosyal medya platformu X'ten duyuru yapan Joe Biden, yeniden seçilmek istese de yarıştan çekildiğini, kalan sürede başkanlık görevine odaklanmasının partisi ve ülkesi adına daha iyi olacağına inandığını kaydetti. Biden, önümüzdeki süreçte daha ayrıntılı bilgi vereceğini aktardığı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

"Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum. Kararım hakkında milletle daha ayrıntılı olarak konuşacağım. Şimdilik, yeniden seçilmemi görmek için çok çalışan herkese en derin şükranlarımı sunmama izin verin."

NE OLMUŞTU?

Joe Biden'ın akıl sağlığının başkanlık için yetersiz olduğu tartışmaları bir süredir ABD'de devam ediyordu zira Biden, kamuya açık toplantılarda sık sık gaf yapıyor ve pot kırıyordu. Bu nedenle ABD'de düzenlenen NATO Zirvesi Biden için sınav niteliğindeydi ancak Biden, burada, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'yi Vladimir Putin olarak anons etti. Bu sosyal medyada büyük tartışmalar yaratmıştı. Sonrasında ise eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişimi gerçekleşti; 13 Temmuz'da Pensilvanya'da Butler bölgesinde mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Bu süreçle birlikte Trump'ın yeniden başkan seçilmesine kesin gözüyle bakılmaya başlandı. Saldırıdan birkaç gün sonra mevcut Başkan Joe Biden, doktorların kendisine sağlık sebebiyle yarıştan çekilmesini önermesi halinde bunu düşüneceğini söylemişti. Aynı gün Biden'ın Covid-19 olduğu açıklanmıştı ancak Biden'ın görevine engel olacak bir semptom göstermediği, sadece izole olacağı bildirilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü