USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kaçak cemaat yurdu ve Kuran kursu yıkılamıyor!

Karabağlar’daki Alevi köyüne iki seçim arasındaki boşluktan faydalanılarak yapılan tarikat yurdu ve Kuran kursu faaliyete başladı. Sarıklı ve cübbeli kişilerin gazetecileri de tehdit etmesi sonrası İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Emniyet tedbir aldığı zaman o

Kaçak cemaat yurdu ve Kuran kursu yıkılamıyor!
11-10-2024 04:09
Google News

Gazetemizin gündeme getirdiği İzmir Karabağlar’da, İsmailağa cemaatinin kaçak öğrenci yurdu ve Kuran kursu tüm tepkilere rağmen faaliyete başladı. Yıkım kararı alınması sonrası Karabağlar Belediyesi sarıklı ve cübbeli kişilerin silahlı tehditleriyle karşılaşması sonrası kaymakamlık ve İzmir Valiliği’nden güvenlik desteği alamaması nedeniyle yıkılamayan binanın faaliyete geçmesi üzerine görüntü almak isteyen basın mensuplarına da saldırıldı.

CEMİL TUGAY: EMNİYET TEDBİR ALSIN YIKALIM 

Olaya birçok kesimden tepki gelirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, bölgenin Karabağlar Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğun hatırlatarak, “Karabağlar Belediyesi ilgili kurumlar arasında yazışmalar sürüyor. Ama yeni bir yıkım tarihi söylemediler. Eskiden imar affıyla ruhsat alıyorlardı ama bu dönemde imar affı da çıkmadığı için alamamışlar. Bu binanın yasal olarak yıkılması şart. Karabağlar Belediyesi ve büyükşehir belediyesi olarak bu yıkımı gerçekleştirmemiz gerekiyor. Ancak bunu yapabilmemiz için orada emniyet tedbirlerinin alınması lazım. Diğer türlü yıkım yapan arkadaşlarımıza saldırabilirler. Gazetecilere yaptıkları gibi. Zabıta da olsa güvenlik görevlisi arkadaşlarımız da olsa onlar yasal olarak kolluk kuvveti değil. Dolayısıyla bir mukavemet içinde olamazlar. O nedenle bir şey yapamıyoruz. Yani emniyet tedbir aldığı zaman orada yıkım gerçekleşebilir” diye konuştu.

KINAY: YIKIMA HAZIRIZ

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay da “Alana gittiğimizde eli sopalı silahlı kişilerle karşılaştık. Ekiplerimizin ve bölge halkının can güvenliği için emniyet mensupları gelmediği için yıkımın yapılamadığı şeklinde tutanaklarımız düzenlendi. Daha sonra gerekli tedbirlerin alınması için talepte bulunduk, işlemleri yapmaya çalıştık. Alanda vatandaşların, bizim ekip arkadaşlarımızın, bölgenin güvenliğin sağlanmadığı için emniyet ve valiliğimize bilgilendirme yaptık. Bizim temel görevimiz, sağlıklı ve güvenli yapılaşmayı sağlamak. Güvenliği sağlaması gereken emniyet müdürlüğümüz, kaymakamlık ve ilgili birimlere defalarca yazışmalar olmasına rağmen bu çalışma gerçekleşmedi. Biz hukukla, mevzuatla görevimizi yerine getirirken, emniyetle ilgili görevini yerine getirmeleri, can-mal güvenliği sağlaması gereken ilgili kurumlar gerekli çalışmayı yapmamıştır. Zabıtamızın bu konuda bir yetkisi yoktur. Tüm süreçleri yürüttük. İlgili kurumların açıklamalarını bekliyoruz. Sözlü çağrılarımıza ve yazılı dilekçelerimize dönüş olmadı. Hukuk devleti içerisinde sorumluluklarımıza uygun çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece kaçak yapılaşmanın dışında bir olay olduğunu gösteriyoruz. Haziran ayında gittiğimizde sopa, kesici aletlerle farklı kişiler gördük. İş makineleriyle alanın kapalı olduğunu daha sonra yine gördük. Emniyet birimlerine bilgilendirmeleri yaptık. Yıkım işlemiyle her türlü hazırlığımız var. Emniyet müdürlüğünden talep ettiğimiz güvenliğin sağlandığı andan itibaren büyükşehir ile birlikte görevimizi yapmaya hazırız. Emniyet gerekli tahkikatları yapıp kamuoyunu da bilgilendirmeli. Görevimizi yapmamızdaki engelleri kaldırmalıdır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü