USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Kaçıran: Her çocuk özel ve güzeldir...

Gaziantep Özel Seçkin Koleji kurucularından İbrahim Kaçıran yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Kaçıran: Her çocuk özel ve güzeldir...
06-09-2021 09:33
Google News

Gaziantep Özel Seçkin Koleji kurucularından İbrahim Kaçıran yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla hem öğrencilere hem de eğitimcilere seslendiği bir mesaj yayınladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmanın yolu eğitimden geçer, eğitilmemiş bir ulusun medeni dünyada yeri yoktur. Sağlam ve köklü bir eğitim almış fertlerin oluşturduğu toplum istikbale güvenli adımlarla yürür.” sözlerini hatırlatan İbrahim Kaçıran, mesajında öğrencilere, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümek istiyorsanız sürekli okuyan, araştıran, insan sevgisini yüreğinde taşıyan, milli ve manevi değerleri koruyan, kültürel değerlerine bağlı bireyler olarak hayata hazırlanmalısınız.”dedi.

Başarı; azmin, sabrın, sürekliliğin ve gayretin sonucudur. Eğer, başarılı olmak istiyorsanız önce kendinize büyük hedefler koyunuz ve bu hedeflere ulaşabilmek için planlar yapınız. Dünyada başarılı olan insanlar çok zeki oldukları için değil, planlı ve sürekli çalıştıkları için başarılı olmuşlardır. Descartes, “ Plansız çalışan kimse, ülke ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer.” diyor. Bilgi çağına hazırlıksız yakalanmayınız, araştırınız, okuyunuz, öğrendiğiniz bilgileri kullanabilme alışkanlığını kazanınız.’’ diye seslendi.

Kaçıran mesajına eğitimcilere seslenerek devam etti: “Eğitim-öğretimin en önemli unsuru sizlersiniz. Uzun bir pandemi ve yaz tatilinden sonra öğrencilerinizle birlikte yeni bir maratona başlaladınız. Bu maratonda, eğitim-öğretim ve sosyal hayatın bir bütün olduğunu göz ardı etmeden salt testlerle öğrencilerinizi değerlendirmeyiniz.

Maalesef sınav sistemimiz sadece bilgiyi ölçmeye dayalı olduğu için ezbere dayalı eğitim-öğretimden uzak durmalısınız. Oysa eleştirel düşünmeye yönelik sınav sistemi tesis edilebilse çocuklarımız daha çok sorgulayan ve araştıran bireyler olarak yetişeceklerdir. Özetlesınav sisteminden kaynaklı bazı eksiklerin siz değerli eğitimcilerin özverili çalışmalarıyla aşılacağına inanıyorum.

Yapacağınız ölçme ve değerlendirme; öğrencinin davranışını, verilen görevi nasıl yaptığını, becerisini, olaylara bakış açısını, özel yeteneğini, performansını ve en önemlisi de birey olma özeliğini içermelidir. Eğitim hızlı bir değişim içerisindedir. Bunun için de önce değişime kendinizden başlayarak, eğitimdeki gelişmeleri yakından takip ederek, çalışmalarınızı en üst düzeyde yüksek performans göstererek, sevgi ve güven ortamı içerisinde yapınız. Sizin göstereceğiniz çaba ve yüksek performans, gelişmiş ülkeler arasında yaşanan rekabet ortamında, ülkemizin ön sıralarda yer almasını sağlayacaktır.

 Kıymetli Veliler, çocuklarımızın yetişmesinde her türlü maddi ve manevi desteği sağlayan sizlersiniz. Öğrencilerimizin yetişmesinde, öğretmenlerin olduğu kadar sizin de payınız çok yüksektir. Çünkü iyi bir toplumun temeli ailede atılır.

Unutmayınız ki aile ne kadar maddi ve manevi değerlerine sahip çıkarsa toplum da o kadar sağlam olur. Eğitim-öğretimi sadece okuldan beklemeden, eğitim-öğretimin üç sacayağından birine gönüllü aday olmalısınız. Çünkü ilgili veliler amaçların gerçekleşebilmesi için eğitim öğretimin en büyük dayanağı olurlar. Çocuklarınızdan başarı beklemek elbette hakkınızdır ama her çocuğun öğrenme ve başarı düzeyi farklıdır. Çocuklarınızı başkalarıyla kıyaslamadan onların bireysel farklılıklarının olabileceğini unutmayınız. Çocuklarınıza sadece maddi yönden değil manevi yönden de destek olduğunuzu hissettiriniz.

Yeni eğitim öğretim yılının, yarınları aydınlık güzel Türkiye’mize, öğrencilerimize, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını dilerim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü