USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kalbinde delik olan çocuklara ameliyatsız yöntem!

Kalbinde doğuştan bir kalp hastalığı olarak ASD adı verilen delik olduğu teşhisi konulan 6 yaşındaki erkek çocuk ve 12 yaşındaki kız çocuğu Gaziantep Şehir Hastanesi’nde ASD (Atrial Septal Defekt) kapatma işlemi uygulanarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildiler.

Kalbinde delik olan çocuklara ameliyatsız yöntem!
23-09-2024 07:16
23-09-2024 20:07
GAZİANTEP
Google News

Kalbinde doğuştan bir kalp hastalığı olarak ASD adı verilen delik olduğu teşhisi konulan 6 yaşındaki erkek çocuk ve 12 yaşındaki kız çocuğu Gaziantep Şehir Hastanesi’nde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. M. Münevver Tuğba Temel ve ekibi tarafından başarılı bir şekilde ASD (Atrial Septal Defekt) kapatma işlemi uygulanarak sağlıklı bir şekilde taburcu edildiler.
 
Gaziantep Şehir Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Kliniği Aktif Hizmet Veriyor
 
Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Merkezinin Gaziantep Şehir Hastanesi’nde aktif olarak olarak hizmet verdiğini belirten Doç. Dr. M. Tuğba Temel  ‘ Çocuk Kardiyolojisi kliniğimizde  uygun hastalarımızı kapalı yöntem uygulamalarımız ile tedavi ediyoruz’ dedi.
 
Kalbinde Delik Olan Çocuklara Ameliyatsız Yöntem Uyguladık
 
Gaziantep'ten gelen oğlumuz ve Adıyaman’da ikamet eden kızımız aileleriyle kliniğimize başvurduklarında doğuştan kalp deliği (ASD) problemi olduğunu tespit ettik. Kapama işlemi yapmaya karar verdik. Kapalı yöntemle kasıktan girilerek ASD yani  kalp deliği kapama işlemini Çocuk kardiyoloji ekibimizle başarıyla gerçekleştirdik. Yaklaşık yarım saat süren işlemin ertesi günü çocuklarımızı şifa ile taburcu ettik.
 
Kalpteki Delik Doğuştan Gelen Bir Hastalıktır
 
ASD, kalbin üst odacıkları arasında doğuştan geniş bir açıklık olması durumudur. Doğuştan meydana gelen kalp hastalıklarının %3-10 unu oluşturmaktadır. Nedeni tam belli olmamakla birlikte , genellikle genetik ve çevresel faktörlere bağlı olarak geliştiğini söyleyebiliriz.  Çoğunlukla herhangi bir belirti göstermeyen ASD bazı bebeklerde anormal kalp üfürümü ile tespit edilebilir.
 
Çocuklarımız Sağlığına Kavuştu
 
Çocuklarının doğuştan kalp hastası olduklarını ifade eden erkek ve kız çocuğunun aileleri , yavrularımızın hastalığından dolayı çok korkuyorduk ve endişeliydik. Sağlıklarına kavuştukları için çok mutluyuz. İçimiz rahatladı. Doktorlara ve hastane çalışanlarına minnettarız’ dediler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü