CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi vererek, COVİD-19 pandemisiyle birlikte özellikle Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ndeki (MHRS) sorunlar ve ALO 182'ye vatandaşların ulaşamamasından kaynaklı yaşadıkları mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.
Milletvekili Kaplan, pandemiyle birlikte MHRS randevu isteminde yaşanan alt yapı eksikliği ve ALO 182’ye vatandaşların ulaşamaması ile ilgili “Pandemi döneminde vatandaşlarımızın sağlığa ulaşımı oldukça kısıtlandı. COVİD-19 dışında diğer hastalıklarla ilgili hastanelere ulaşım zorlaştı. Vatandaşlarımızdan uzun zamandır sıklıkla ALO 182’ye ulaşamadıkları yönünde şikâyet geliyor. Vatandaşlarımızın sağlığa ulaşım anlamında hayatlarını kolaylaştırmak için yapılan bu uygulama ve telefon sistemi son zamanlarda aksine sağlığa ulaşımlarını engellemiştir. MHRS ile ilgili de yoğunluktan kaynaklanan alt yapı problemleri var. Sağlık Bakanlığı gerekiyorsa çağrı merkezine daha fazla personel almalı ve MHRS altyapısı ivedilikle düzeltilmeli” dedi.
Kaplan, TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları sordu:
COVİD-19 döneminde MHRS ile ilgili bir ek düzenleme yapıldı mı? Yapıldıysa neler yapıldı?
COVİD-19 döneminde ALO 182 ile ilgili bir ek düzenleme yapıldı mı?
ALO 182’de çalışan Çağrı Merkezi görevli sayısı kaçtır?
Bir Çağrı Merkezi görevlisi günde ortalama kaç vatandaş ile iletişim kurabiliyor?
Pandemi dolayısıyla daha yoğun çalışan ALO 182’ye personel almayı düşünüyor musunuz?
14 Mart 2020’den bu yana kaç vatandaşımız COVİD 19 dışındaki “diğer hastalıklar” için MHRS üzerinden randevu alabildi?
14 Mart 2020’den bu yana kaç vatandaşımız COVİD-19 dışındaki “diğer hastalıklar” için ALO 182 üzerinden randevu alabildi?
14 Mart 2020’den bu yana kaç vatandaşımız COVİD-19 kaç vatandaşımızın için ALO 182 üzerinden telefonu cevaplandı?
Editör: Turgut Bozgeyik