USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Karaduman'dan 25 Aralık mesajı

Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutladı.

Karaduman'dan 25 Aralık mesajı
24-12-2018 09:58
Google News

Gaziantep Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümünü kutladı.

Gaziantep Savunması'nın, Milli Mücadele içinde ayrı bir önemi olduğunu vurgulayan Karaduman mesajında şunları söyledi:

"Tüm dünyanın hayranlık ve takdirini kazanan Gaziantep Savunmasının 97' inci yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşamaktayız. Kurtuluş Savaşı döneminde, aziz vatanımızın hemen her köşesinde topyekûn sürdürülen istiklal mücadelesinin en çetin sahnelerinden biri de Gazi şehrimizde yaşanmıştır. Antep halkı vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, kurtuluşa olan inancı ve kararlılığıyla Şahinbey, Şehitkâmil, Karayılan ve adı tarihe karışmış sayısız isimsiz kahramanları sayesinde zafere kazanarak kurtuluşa ulaşmış ve bu zafer Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından örnek gösterilerek 8 Şubat 1921 tarihinde Gaziantep’e  “Gazilik” unvanı verilmiştir.

Antep Savunması için Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, Onlar sadece bir şehri değil bir vatanı kurtarmıştır' diyerek, Gaziantep’in Milli Mücadele’de çığır açtığını, üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yerine getirdiğini belirtmiş ve Gaziantep’lileri onurlandırmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gazi Şehrimizi ve Yurdumuzu kurtarmak için canını seve seve veren aziz şehitlerimizle, ebediyete intikal etmiş Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Gaziantepli hemşerilerimizin 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş Yıldönümünü en içten dileklerimle kutlayarak selam ve saygılarımı sunuyorum."

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü