USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kayyum rektör ODTÜ’ye üçüncü kez aday iddiası

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) için toplam 12 kişinin rektör adayı olduğu ve adaylardan birinin de mevcut kayyum rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök olduğu öne sürüldü.

Kayyum rektör ODTÜ’ye üçüncü kez aday iddiası
19-07-2024 06:08
19-07-2024 07:08
ANKARA
Google News

Yükseköğretim Kurumları (YÖK), 16 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanını 5 Temmuz’da sonlandırdı. Bu üniversiteler arasında yer alan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) için de toplam 12 kişinin aday olduğu iddia edildi.

Bu adayların altısının ODTÜ ile bir bağı olmadığı iletildi. ODTÜ akademisyenleri içerisinden rektörlük için altı aday olduğu aktarılırken adaylardan matematik bölümü profesörü Yıldıray Ozan ve fizik bölümü profesörü Altuğ Özpineci adaylıklarını kamuoyuyla paylaşmıştı.

‘KHK İLE SANDIKLAR KALKTI’

Adaylardan birinin de mevcut kayyum rektör Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök olduğu öne sürüldü. Zaten iki dönemdir rektör koltuğunda oturan Kök’ün 3. dönemde devam etme ihtimali tartışmalara neden oldu.

Gazetemiz Cumhuriyet’e konuşan Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği (OED) Başkan Yardımcısı Birten Çelik, rektör Kök’ün başvuran adaylar arasında olduğu bilgisini duyduklarını kaydederek “3. dönem aday olma gibi bir uygulama yok. Nasıl yapacaklar biz de bilmiyoruz çünkü hiçbir şey şeffaf yürütülmüyor” dedi. Çelik, rektörlük atamalarının 2016’da yaşadığı değişime de değinerek “Rektör adayları kamuoyuyla paylaşılıyor, üniversitelerde sandık kuruluyordu. En fazla oyu alan adaylar YÖK’e oradan da cumhurbaşkanına gönderiliyordu. Atamalar da o listelerden yapılıyordu. 2016’dan sonra KHK ile sandıklar kaldırıldı, doğrudan YÖK’e başvuru getirildi” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü