USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kılıçdaroğlu: Batsın sizin sendikacılığınız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açık unutulan mikrofon skandalıyla gündeme gelen Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a "İşçinin altın terini pazarladın. Batsın sizin sendikacılığınız" tepkisi gösterdi.

Kılıçdaroğlu: Batsın sizin sendikacılığınız
18-08-2019 08:41
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açık unutulan mikrofon skandalıyla gündeme gelen Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a "İşçinin altın terini pazarladın. Batsın sizin sendikacılığınız" tepkisi gösterdi.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sendikasının teklifinden daha düşük miktara hükûmetle anlaşması sonrası “açık unutulan mikrofon” skandalıyla eleştirilen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'a "İşçinin alın terini pazarladın" diyerek tepki gösterdi. "Sarı sendikacılık bu ülkenin başına gelen en felaket şeydir" diyen Kılıçdaroğlu, "Batsın sizin sendikacılığınız!" ifadesini kullandı.

CHP İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları şöyle:

"Marmara bölgesinin acısı Türkiye’nin değil dünyanın acısı. Hâlâ kentsel dönüşümü tartışıyoruz, bu nedenle iktidarın geleceği düşünmediğini gösteriyor. 17 yılda yapılmayan şeylerin 5 yıla sığdırılması ortak arzumuz. Şimdi o eksiklikleri görüşme ve bir daha ki seçimlerde tamamlama sürecini hayata geçirmek zorundayız. Elbetteki demokrasi kültüründen yana toplumu aydınlattık, herkese demokrasinin, adaletin erdemini anlatmaya çalıştık.

'GAZETECİLER HALA HAPİSTE'

Bizim daha alacağımız çok mesafe var. Dün bir yerde yaptığım konuşmada yine adalete vurgu yaptım. Dünya siyaset tarihinin en uzun yürüyüşünü birlikte gerçekleştirdik. Bir devlet için bir ülke için adaletin ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalıştık. Demokrasinin olmadığı yerde adalet, adaletin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Bugün suçsuz olduklarına dair Cumhuriyet Başsavcılığının kararına rağmen hâlâ bazı gazeteciler hapisteyse adalet sorunu var demektir. Masum insanlar hapiste, beyler eğleniyorlar. Meclis açılsın da ondan sonra adalet reformunu yapalım. Neden Meclis'i bekliyoruz! Masum insanların hapiste ne işi var. Bu düşünceyle yola çıkarsanız adalete olan güven biter.

Yukarıdakinin avukatı var ne düşünüyor sorayım derse bir hâkim, o ülkede adalet bitmiştir. Hepimizin yapması gereken büyük görevler var. Bedeli ne olursa olsun adaleti sağlamak hepimizin ortak görevidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını adalet ortamında ararsınız. Yargının çöktüğünü gösteren en büyük karar YSK'nın kararıydı. Bütün dünya var olan sistemle dalga geçiyor. Nasıl bir yargıçtır, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir hukuk fakültesidir. Kendi görüşünü makamı için satan bir kişiye yargıç denmez. Özgür iradesiyle karar alacak. Halkın iradenizi atıyor, vicdanınızı bir köşeye koyuyor, okuduğunuz bütün kitapları bir kenara atıyorsunuz bir kişinin dediklerini yapıyorsunuz. Sonra halktan şamar yiyorsunuz. Toplumun vicdanını kanattılar, ahlak kavramını yozlaştırdılar. İl başkanları olarak hepinizin bu konuda ciddi bir sorumluluğu var. Demokrasiye, hakka, hukuka riayet eden bir süreci başlatmak zorundayız.

Türkiye’nin hiçbir sorununu çözmemiş, var olan sorunlara yenisini eklemiştir; işsizlik. Devasa bir sorun olarak karşımızda işsizlik duruyor. 17 yıl yöneteceksiniz, dünyanın parasını harcayacak, ne varsa satıp savuracaksınız, Türkiye’nin hiçbir sorununu çözemeyeceksiniz. Bu gerçekleri AK Partili vatandaşlarımıza anlatmak zorundasınız. Çözümü de anlatacağız. Nasıl çözüleceğini anlatacağız. Hiçbir endişeniz olmasın, yurt içinde yurt dışında, Türkiye’nin CHP’nin bakış açısından çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. CHP Türkiye'nin bütün sorunlarını çözebilir. Bu güveni vereceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz. Hayır efendim, hem dünyayı biliyoruz, hem Türkiye'nin bütün gerçeklerini, tarihini biliyoruz. Osmanlı’nın son dönemlerinde yaşanan trajedi 21. yüzyılda yeniden yaşanıyor.

Herkes dertli. Hiç meraklanma kardeşim, seçimler gelecek. İstanbul’da ne yaptıysak aynısını Türkiye’de yapacağız diyeceksiniz. Vatandaşa umutsuzluk değil, umutlu, güzel bir dünya vadedeceğiz. Yapmadılarsa biz yapacağız diyeceğiz. 5 yılda Türkiye’de Orta Doğu’daki bataklıktan alnının akıyla nasıl çıkar göreceğiz diyeceğiz.

'BATSIN SİZİN SENDİKACILIĞINIZ'

Türk-İş Genel Başkanı’nın yaptığı sözleşmeye değinmek isterim. Sendikacılık işçinin hakkını aramaktır. Güç karşısında işçinin hakkının teslim edilmesidir. Sendika başkanı işçinin alın terini saraya pazarlarsa ona sendikacı denmez. Üstelik görüşmeyi kapalı kapılar ardından Saray'da yapmışsa kendisini teslim etmiş oraya demektir. Ne vadettiler bilmiyorum. İşçinin alın teri kadar değerli bir şey yok. İşçilere yüzde 8, sonra 4 vereyim diyor. Beyefendi bizim iki üç maaşımız yok. Sen Saray’da oturuyorsun, kira vermiyorsun, hiçbir masrafın yok. Her şey bedava, aylığına yüzde 20 zam yaptın, işçi bunların tamamını ödüyor, sen ona yüzde 8 zam veriyorsun. Bu nasıl hak aramadır? Sendikanın genel başkanı işçinin alın terini pazarlıyor. Batsın sizin sendikacılığınız. Sarı sendikacılık bu ülkenin başına gelen en felaket şeydir. Ben işçinin hakkını arıyorum. İşçi değilim ama alın terine değer verdiğim için işçinin hakkını arıyorum.

Niçin bir silah fabrikası yabancı bir orduya peşkeş çekilir? Özellikle ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Vatanına sahip çıktığını, CHP’ye seçimlerde destek verdiğini de biliyorum. Dünyanın hangi ülkesi kendi silah fabrikasını yabancı bir orduya peşkeş çekmiştir? Buna müsaade edene ülkücü denir mi, denmez mi? Sonra bir ses geldi. 50 milyon dolar bulamadık efendim, bundan dolayı fabrikanın yüzde 49,9’unu Katar ordusuna pazarladık. Bana bir hafta ver dedim. Eğer ben 50 milyon doları toplayamazsam siyaseti bırakacağım dedim. 50 milyon dolar nedir kardeşim! Cesaret edemedi. Her yerde bunu anlatın; dünyada silah fabrikasını yabancı orduya satan tek istisna Türkiye’dir.

'SENİ ORTA DOĞU BATAKLIĞINA HANGİ EGEMEN GÜÇ SOKTU'

Türkiye’yi Orta Doğu bataklığına sokmayın dedik. Türkiye tarihini iyi okuyan Orta Doğu’ya niçin bulaşılmaması gerektiğini de bilir. Bunlar tarih de bilmiyor. İyi de battık kardeşim, Osmanlı battı. Devasa bir imparatorluk neden battı? Nasıl oldu da battı? Bunu araştıracaksın, bileceksin ki aynı hataları bir daha yapmayalım. Kalktılar dış politikayı farklı bir alana çektiler. Yurtta barış dünyada barıştan vazgeçtiler, herkesle kavga. Seni Orta Doğu bataklığına hangi egemen güç soktu? Müslümanı Müslümana kırdırdın. Senin günahın çok büyük kardeşim."

 !#**v186&pl=false**#! 

 !#**h16196**#! 

 !#**h16181**#! 

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü