USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Kiralara isyan eden öğrenciler parkta yattı!

Üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle yüz yüze geldi.

Kiralara isyan eden öğrenciler parkta yattı!
20-09-2021 07:35
Google News

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda kalmaya hak kazanamayan üniversite öğrencileri, konut kiralarındaki artış ve yurtların pahalılığı nedeniyle eğitimlerini yarıda bırakma ihtimaliyle yüz yüze geldi.

"<p>Kredi

Artan kiralar ve talebe yetişecek kadar evin bulunmaması nedeniyle öğrenciler, pansiyon ve yurtlara yöneldi. 

"<p>Artan

Penceresi olmayan ve içeriye tek kişilik bir yatak ile dolabın anca sığdığı bir odanın fiyatı 900 lira. İyi şartlarda kalmak isteyen öğrencilerin aylık minimum 2 bin 500 lirayı gözden çıkarması gerekiyor. 

"<p>CHP

Tüm bu koşulları protesto eden öğrenciler ise “Barınamıyoruz Hareketi”ni kurdu. Hareket, kira fiyatları başta olmak üzere yurt ve pansiyon ücretlerini de protesto ediyor.

"<p>Polis

Polis ekipleri ile konuşan CHP'li Mahmut Tanal, "Öğrencileri hem yurtsuz bıraktılar hem de dışarıda bile barınmalarına izin vermiyorlar.

KYK yurtları neden yetersiz? Önce bunu izah edin" dedi.

"<p>TELE

TELE 1 muhabirinin rahat uyuyabilecek misiniz sorusuna Mahmut Tanal "Vicdanım rahat olduğu için başımı koyduğum gibi uyuyacağım" dedi. "Çuvallar mı daha rahat, banklar mı?" sorusuna ise "Burası saraydan bile daha rahat" cevabını verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü