USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

'Malatya’nın Isias’ı' Kırçuval Otel Davasında ikinci duruşma

Depremde Malatya’da 21 kişinin yaşamını yitirdiği Kırçuval Otel davasında, bugün görülecek ikinci duruşma öncesi kayıp yakını ve dava avukatı Cumhuriyet'e konuştu.

'Malatya’nın Isias’ı' Kırçuval Otel Davasında ikinci duruşma
20-09-2024 06:38
20-09-2024 08:21
MALATYA
Google News

6 Şubat depreminde saniyeler içerisinde yıkılan ve 10’u sporcu 21 kişiye mezar olan Malatya Kırçuval Otel’in davasında ikinci duruşma bugün Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Otel sahibi Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval da dahil olmak üzere tutuklu sanığın bulunmadığı davada duruşma öncesi kayıp yakını Zeliha Ağırbaş ve dava avukatı Çağrı Sarıoğlu Cumhuriyet’e konuştu. Yıkılan otelde oğlunu kaybeden Zeliha Ağırbaş, yaşananları kader olarak kabul etmeyeceğini söyledi. “Bu otelde zengin ya da siyasi bağlantıları olan birileri ölseydi asla böyle olmazdı” diyen Ağırbaş, “İlk bilirkişi raporumuz çok geç çıktı. Tesadüfen öğrendik, Malatya’da kime sorsanız bu otelin Elazığ depreminde ağır hasar aldığını söyler ama nasıl oluyorsa konuya ilişkin raporlar ortada yok. Kamu personelleri yargılanmıyor. Davanın üzerindeki siyasi baskı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

'İDDİA VAR FOTOĞRAF YOK'

Ağırbaş’ın avukatı Çağrı Sarıoğlu ise “Raporda otel Elazığ depreminde hasar almadı deniliyor ancak bu raporda bunu gösterecek fotoğraflar dosyada yok. Yalnızca dışarıdan çekilmiş bir fotoğrafı var” dedi. İlk duruşmaya yaşamını yitiren sporcuların arkadaşlarının tanık olarak geldiğini belirten Av. Sarıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu kişiler otelin bodrum katındaki derin çatlakları gördüklerini söylediler. İlk projede 33 kolon planlanırken binanın son halinde 28 kolon var. Tüm bu yaşananları düşündüğümüzde sanıkların siyasi gücünün davaya etki etme ihtimalini hesaba katmak zorundayız. Kaybedilen kişileri geri getiremeyeceğiz yerde en azından adaletin yerini bulmasını ve tüm sorumluların hak ettikleri cezayı almasını istiyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü