USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!

Mehmet Dinç, Türk Eğitim Sen Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Dinç, "Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şube alanında kalan üyelerimizin yoğun isteği üzerine, şube başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerinde aday olmayı Türk Eğitim-Sen ailesine karşı bir borç olarak görüyoruz." dedi.

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!
23-09-2024 07:43
23-09-2024 20:07
GAZİANTEP
Google News

Mehmet Dinç, Türk Eğitim Sen Gaziantep 2 Nolu Şube Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Dinç, "Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şube alanında kalan üyelerimizin yoğun isteği üzerine, şube başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerinde aday olmayı Türk Eğitim-Sen ailesine karşı bir borç olarak görüyoruz." dedi.

"Türk Eğitim Sen Gaziantep 2 Nolu Şubesi'nin teşekkülünün en kısa sürede üyelerimizin tertemiz iradesiyle delege seçimlerine giderek seçimin yapılmasının en sağlıklı yol olacağını düşünüyoruz." diyerek adaylığını açıklayan Dinç, Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şube Kurucular Kurulu'nun, üyelerin iradesinden kaçmamasını ve tüm üyelerin katılımıyla delege seçimini yaparak, seçim takvimini derhal ilan etmesi gerektiğini vurguladı.

Mehmet Dinç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Çok kıymetli Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubemizin değerli üyeleri; 27 yıllık meslek hayatımın 26 yılını inanmış olduğum millî ve manevi değerler ışığında Türk Eğitim-Sen’in haklı mücadelesinde geçirdim.

Mesleğimin ilk yılında (1997) bir nefer olarak başladığım sendikamda, 1998 yılında Şube Yönetim Kurulu üyesi olarak görev aldım. 2001 yılında memurlara sendikal hakların verilmesiyle beraber yeni dönemde önce kurucular kurulu üyesi olmak üzere 26 yıl boyunca şanlı bir mücadeleyi hep beraber verdik. İnanmış insanların bir araya gelmesiyle başlayan mücadelemizde biz olmayı, hepimiz olmayı, büyüyerek günümüzdeki büyük Türk Eğitim-Sen ailesi olmayı hedefledik. Acı günde, tatlı günde ömrümüzden, ailemizden ve sevdiklerimizden, fedakârlık yaparak inandığımız mücadeleyi verdik. Türk Milli Eğitim Sisteminin eşit, adil, çağdaş ve millî bir sistem olmasının mücadelesini üyelerimizle beraber verdik. Mücadelemizi vatan sevgisi, Atatürk sevgisi ve millî bir duruşla taçlandırdık. İçtiğimiz Öğretmenlik And’ı bizlerin en üst siyaset belgesi oldu. Türk Eğitim-Sen’imizi sendikal mücadelede hep birlikte bir marka değere ulaştırdık. “HAK HAKLININ OLUNCAYA KADAR MÜCADELEYE DEVAM” şiarıyla Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubemizi her gün biraz daha büyüttük. Üyelerimizin her daim yanında olduk. Güven kapısı olduk.

Sendikal mücadelemizi verirken hakkımızda yapılan şikâyetlere, açılan soruşturmalara ve davalara maruz kaldık. Üyelerimizin haklarını korumak adına karakollarda gözaltılar yaşadık. Hak arama mücadelemizde engellemelere, baskıya, zulme uğradık. İnançlarımızdan, değerlerimizden, fikirlerimizden, ülkülerimizden, mücadelemizden asla taviz vermedik. Tüm olumsuzluklara rağmen, her zaman üyelerimizin yanında, yanı başında olduk. Hukuk mücadelemizde açtığımız davalarla, her anımızı kayıt altına aldık. Üyelerimizi hukuk önünde hiçbir zaman yalnız bırakmadık.

Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubemizin kıymetli üyeleri, değerli dava ve mücadele arkadaşlarım; yaklaşık 10 yıldır şubemiz 7000 üyeye ulaştığında Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu şubeyi açma hedefimiz vardı. Bu hedefe de bugün itibarıyla yaklaştık. Gaziantep genelinde 6450 üyeye ulaştık. Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şube, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Sayın Talip GEYLAN’ın ve Genel Merkezimizin takdir ve tensipleriyle açılmış bulunmaktadır.

Bizler ömrünü bu sendikanın ulvi mücadelesine adamış, emek vermiş insanlar olarak her dönemde seçimle görev almanın, alanlarda bıraktığı etkiyi kıvançla yaşamış insanlarız. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi her dönemde, yönetimlerini üyelerinin samimi ve tertemiz iradeleriyle şekillendirmiştir. Seçim dönemlerinde öncelikle delege seçimleri, sonrasında Şube Kongreleri yapılmıştır. Delege seçimlerinde üyelerimiz delegeleri, sonrasında ise Şube Kongresinde delegeler Şube Yönetim Kurulu üyelerini seçmişlerdir. Şube Yönetimlerinin teşekkül ettirildiği her dönemde gerek rakip sendikaların gerekse farklı kişi ve grupların sendikanın yönetimlerini ve seçimlerini gölgelemesine rıza gösterilmemiştir. Türk Eğitim Sen-Gaziantep 2 Nolu Şube şekillenirken üyelerimiz ve sendikamıza ömrünü, yıllarını veren emektarlarımız bir kez daha buna rıza göstermeyecektir. Türk Eğitim-Sen’in kıymetli üyeleri gerçek manada Türk milliyetçiliğini özümsemiş, Atatürk’ün gösterdiği yolda varlığını Türk varlığına adayan eğitim çalışanlarıdır. Her yönüyle millî düşünen üyelerimizin, millî sendikacılığın inşasına emek vermiş emektarlarının da emeğinin çalınmasına müsaade etmeyeceğine olan inancım tamdır.

Türk Eğitim-Sen’in haklı mücadelesinde yürüdüğümüz bu yolda, 26 yıldır hiçbir zaman meydanı boş bırakmadık. Acı tatlı günlerimiz oldu. Hor görüldük, üyelerimiz ve camiamız ötekileştirildi, ayrımcılığa uğradık, öksüz bırakıldık fakat hiçbir zaman rakip sendikalara, farklı kişi ve gruplara da boyun eğmedik. Şanımızla, şerefimizle bir hayat sürdük ve son nefesimize kadar da sürdüreceğiz inşallah. Hakkı tutup kaldıracağız, hak haklının oluncaya kadar mücadele edeceğiz. Başladığımız, verdiğimiz her mücadeleyi de zafere mutlaka ulaştıracağız. Şairin dediği gibi;

“Dün olduğu gibi bugün de

Gerektiğinde tarlada ırgat

Gerektiğinde kuşanılmış pusat

Kurtulmuşluğun gününde

Hep buradaydık hiç bir yere gitmedik.”

Hep buradaydık, Hep buradaydık.

Bizler Türk Eğitim Sen Gaziantep 2 Nolu Şubesinin teşekkülünün en kısa sürede üyelerimizin tertemiz iradesiyle delege seçimlerine giderek seçimin yapılmasının en sağlıklı yol olacağını düşünüyoruz. Delege seçimlerinde ise Türk Eğitim-Sen’de geçmişten bu güne emeği olan her üyemizin Şube alanındaki tüm üyelerin iradesine başvurarak delege adayı olabilmesi gerekir. Zira emek hırsızlığı yaparak emek mücadelesi vermenin sendikal mücadelede yeri yoktur. Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şube Kurucular Kurulu, şube alanında bulunan üyelerin tertemiz iradesinden kaçmamalı, tüm üyelerin katılımıyla delege seçimini yaparak şube yönetimini en kısa sürede oluşturmak için delege seçimine gitmeli ve seçim takvimini derhal ilan etmelidir. Türk Eğitim-Sen Gaziantep Şubemizin geleneğine bağlı kalınmalıdır.

Yapılacak olan seçimde de binlerce üyemizin destek ve teveccühü, sendikamızın emektarı olan eski ve yeni yöneticilerimizin desteği ile Şube Başkanlığına Adayım. Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şubenin Yönetim Kurulunun üyeye hizmet noktasında daha sağlıklı oluşması için, ben ve arkadaşlarım Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şube alanında kalan üyelerimizin yoğun isteği üzerine, şube başkanlığı ve yönetim kurulu seçimlerinde aday olmayı Türk Eğitim-Sen ailesine karşı bir borç olarak görüyoruz. Bugün itibarıyla da Mehmet DİNÇ başkanlığında Türk Eğitim-Sen Gaziantep 2 Nolu Şubenin yönetimine ve başkanlığına aday olduğumuzu ilan ediyoruz. Rabbim utandırmasın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü