USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Meksika mutfağının enfes lezzeti: Enchiladas Tarifi

Meksika mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan enchiladas, acı soslu ve baharatlı tadıyla dünya çapında sevilen bir yemektir. İç malzemesiyle çeşitlilik sunan bu tarif, hem pratik hem de inanılmaz lezzetli!

Meksika mutfağının enfes lezzeti: Enchiladas Tarifi
28-09-2024 15:38
Google News

Enchiladas, Meksika mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biridir. Mısır ya da un tortillalarının içine tavuk, peynir ya da et konularak sarılan ve üzerine acı sos dökülerek fırınlanan bu nefis yemek, her öğünde keyifle tüketilebilir. Hem görselliği hem de lezzetiyle sofralarınızı süsleyecek enchiladas tarifi, özellikle baharat sevenler için vazgeçilmez olacak!

ENCHİLADAS TARİFİ

Malzemeler

2-3 tavuk göğsü veya etAyçiçek yağı1 adet soğan1 dış sarımsak2 adet yeşil biber2 adet kırmızı biber1 yemek kaşığı kajun baharatıTuz ve karabiberKırmızı pul biberLavaş1 yemek kaşığı salçaYarım su bardağı suKaşar rendesi

Yapılış

Tavukları uzun şeklinde kesin (jülyen) ve tavada pişirin.Tavuk pişince birkaç yemek kaşığı ayçiçek yağı ekleyin. Ardından soğan, biber ve sarımsak ekleyin. (jülyen şeklinde kesin).5 dakika kavurun ve tüm baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kızartmaya devam edin.Lavaş üzerine biraz tavuk karışımı ekleyin ve durum gibi sarın. Fırın tepsisine yerleştirin.Küçük bir tavada domates püresini ayçiçek yağında kızartın ve pürüzsüz, kalın bir sos olana kadar su ekleyin.Lavaş üzerine eşit şekilde dökün.Üzerine peynir rendeleyin ve eriyene ve altın rengi kahverengi olana kadar fırında pişirin.Afiyet olsun!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü