USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Orta Asya mutfağının gözdesi: Türkmen pilavı tarifi

Türkmen pilavı, Orta Asya mutfağının en lezzetli ve doyurucu yemeklerinden biri olarak sofralara damga vuruyor. Havuç, kuzu eti ve baharatlarla hazırlanan bu geleneksel pilav, misafirlerinizi ağırlamak için mükemmel bir tercih.

Orta Asya mutfağının gözdesi: Türkmen pilavı tarifi
03-10-2024 11:39
Google News

Türkmen pilavı, Orta Asya mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olup zengin malzemeleri ve yoğun aromasıyla damakları şenlendiriyor. Özellikle özel günlerde ve misafir sofralarında sıklıkla tercih edilen Türkmen pilavı, havuç ve kuzu etiyle hazırlanan doyurucu ve lezzetli bir yemektir. Şimdi, Türkmen kültürünün en lezzetli yemeklerinden birine, Türkmen pilavı tarifine göz atalım

Malzemeler

500 gram kuzu eti (kuşbaşı doğranmış)2 su bardağı pirinç3 adet büyük boy havuç2 adet soğan1 su bardağı sıvı yağ veya kuyruk yağı1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kimyon4 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Pirinci tuzlu suda yaklaşık 30 dakika bekletin, ardından iyice yıkayıp süzün.

Geniş bir tencereye sıvı yağı koyun ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini ekleyerek yüksek ateşte iyice kavurun. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

Etler kızardıktan sonra, ince doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.

Havuçları jülyen şeklinde doğrayın ve tencereye ekleyin. Havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kavurun.

Üzerine sıcak suyu ilave edin ve baharatları (tuz, karabiber, kimyon) ekleyin. Etler tamamen pişene kadar suyun kaynamasını sağlayın.

Suyu kaynayan karışıma yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

Pilav suyunu çektikten sonra tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 15 dakika dinlendirin.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü