USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel, Gaziantep’te ‘’Fıstık Mitingi’’ düzenleyecek

Antep fıstığı üreticilerinin Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlediği traktörlü eylem ses getirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep’e gelerek ‘’Fıstık Mitingi’’ düzenleyecek.

Özgür Özel, Gaziantep’te ‘’Fıstık Mitingi’’ düzenleyecek
05-08-2024 23:37
05-08-2024 23:39
GAZİANTEP
Google News

Antep fıstığı üreticilerinin Gaziantep'in Nizip ilçesinde düzenlediği traktörlü eylem ses getirdi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep’e gelerek ‘’Fıstık Mitingi’’ düzenleyecek.  Fıstık mitingine Gaziantep başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda fıstık üreticilerinin katılması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 24 Ağustos Cumartesi günü Gaziantep’te gelerek fıstık üreticilerinin sesini yüksek perdeden yetkililere duyurmaya çalışacak. CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen, bölgedeki fıstık üreticilerinin sorunlarını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e iletti. Özel’de üreticilere destek olmak ve onların sorunlarını dile getirmek için miting kararı aldı. Mitingine Gaziantep başta olmak üzere çevre illerden çok sayıda fıstık üreticilerinin katılması bekleniyor.

FISTIKLARI YERE DÖKMÜŞLERDİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde çiftçilerin en önemli geçim kaynaklarından biri olan ve 'yeşil altın' olarak adlandırılan Antep fıstığında hasat dönemi  devam ediyor. Bu yıl 'var yılı' olması nedeniyle 42 milyon fıstık ağacının bulunduğu bölgede 400 bin ton, Gaziantep'te ise 80 bin ton fıstık rekoltesi bekleniyor. Baklavada kullanılan ve 'boz fıstık' olarak adlandırılan fıstıkların satışı başladı. Ancak, taban fiyat belirlenmemesi nedeniyle 90-100 TL arasında satılan Antep fıstığının üreticileri, düşük fiyat iddiasıyla eylem yaptı. Üreticiler, traktörleriyle konvoy düzenleyerek Nizip'teki Fıstık Hali önüne gelip fiyatlara tepki göstererek çuvallara doldurdukları fıstıkları yere dökmüşlerdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü