USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Özgür Özel'in Fıstık Mitingi'ni büyük ilgi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Fıstık Mitinginde iktidarı eleştirdi.

Özgür Özel'in Fıstık Mitingi'ni büyük ilgi
25-08-2024 08:47
25-08-2024 08:50
GAZİANTEP
Google News

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Fıstık Mitinginde iktidarı eleştirdi. Özel, “Bir avuç aracıyı, bir avuç taciri korumayı bırakın. Derdi sen çekeceksin, parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun böyle düzene, yazıklar olsun” dedi.

Gaziantep İstasyon Meydanı’nda “Üreticinin sesini duyuyoruz, duyuruyoruz!” sloganıyla düzenlenen mitinge CHP Lideri Özgür Özel’in yanı sıra Şehitkâmil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile milletvekilleri, parti yöneticileri, partililer ve binlerce çiftçi katıldı. Üreticilerin sesini tüm Türkiye’ye duyuracaklarını söyleyen Özel, üreticilerin yaşadığı sıkıntılarda sorunun sistemde değil, iktidarda olduğunu söyledi.

SİZLERİN YANINDAYIZ

Özel, çiftçilerin sorunlarının görmezden gelinmemesi gerektiğini ifade ederek, “Çiftçi yok sayılamaz, çiftlerin sorunları görmezden gelinemez. Çiftçinin sorunları yoktur diyorlar. Buradan Erdoğan ve Bahçe'liyi, diğer liderleri uyarıyorum. Sizin sahte gündemlerinizin peşine takılıp Antep fıstığı üreticilerini yalnız bırakmayacağım. Bizim derdimiz emekçidir, Rize'deki çaycı, Giresun'daki fındıkçı, Antep'teki fıstıkçıdır. Biz üreticimizin yanındayız. Emekçiyi sömürenlerle gidecek yolumuz, konuşacak konumuz, bir anayasa gündemimiz yok. Bizim yolumuz sizlersiniz, Antepli fıstık üreticileri, emekçilerdir. Cumhuriyet Halk Partisi diyor ki, "Üzülmeyin, enseyi karartmayın. Vardır bunun da bir çaresi. O da Cumhuriyet Halk Partisi'. Biz sizlerin yanındayız” diye konuştu.

TMO, ANTEPFISTIĞINI DA ALMALI

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Türkiye’nin çeşitli illerinde çeşitli ürünleri aldığı gibi Gaziantep’te, Şanlıurfa’da, Kilis’te, Siirt’te de Antepfıstığını alması için çağrıda bulunan Özel, şunları kaydetti: “Buradan iktidara sesleniyorum. Bir avuç aracıyı, bir avuç taciri korumayı bırakın. Derdi sen çekeceksin, parayı başkası kazanacak. Yok öyle yağma. Yazıklar olsun böyle düzene, yazıklar olsun. Tarım Bakanı orada burada abuk subuk telefon görüşmeleri yapmayı bırak. Geçen sene dört kilo fıstık satıp bir işçi yevmiyesi ödeniyor. Bu sene on kilo fıstık satılması gerekiyor. Onun için buradayım. Cumhuriyet Halk Partisi sadece eleştiren bir parti değil, çözüm yollarını söyleyen partiyiz. İktidar olduğumuzda Toprak Mahsulleri Ofisi, Gaziantep'te fıstık almak zorundadır. TMO, fıstık alacak. Fıstıkta derhal taban fiyat uygulamasına geçeceğiz. Artan sıcaklar, fıstıkta verimi düşürüyor. Sulama zaruri hale geldi. Fıstığın sulanması için projelerin başlatılması lazımdır. Bu bölgede sadece fıstık değil, kırmızıbiber çiftçileri de feryat ediyor. Geçen sene İslâhiye’de tarlada 130 lira olan biber, bu yıl 60 liraya alıcı bulamıyor. İslâhiye yarı fiyatına kırmızıbiber satmak zorunda kalıyor. Bu sorunun en önemli sebeplerinden bir tanesi de kırmızıbiber ithalatına izin veren anlayıştır.”

MALİYETLER 2-3 KAT ARTMIŞ

Fıstık üreticilerinin cebine göz dikenler olduğunu aktaran Özel, artan maliyetlere de dikkat çekerek, “Başta Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, bu bölge Türkiye Fındık üretiminin dörtte birini, Antep fıstığı üretiminin yüzde 75’ini gerçekleştiriyor. Dünyadaki toplam üretimin yüzde on ikisini sizler karşılıyorsunuz.  Fıstık üretmek zor iş, emek ister, alın teri ister, Bugün fıstık üreticisinin cebine göz dikenler var. Bugün Ziraat Odası Başkanları'yla konuştum. Üreticilerle konuştum. İşte fıstık burada, işte fıstık üreticisi burada, işte millet televizyonlarının başında. Geçen sene gübrenin çuvalı bin 600 lirayken, bu sene 3 bin liraya çıktı.  Geçen sene ilaç 40 lirayken, bu sene 600 liraya çıktı. Mazot 24 liradan, 45 liraya çıktı. Her şeyin maliyeti üç kat arttı. Geçen yıl markette satılan fıstık şimdi markette 600 liraya satılıyor. Her şey iki kat, üç kat artmış. Bu Gaziantep'in geçiminin ana maddesi bu ürün geçen sene 115 lira da bu sene niye 90 lira niye 95 lira? Bu; akılla, vicdanla, mantıkla ,izah  edilebilir mi?” ifadelerini kullandı.

Özel’in konuşmasının ardından Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından CHP Lideri Özel’e Türk Bayrağı hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Fenerbahçe513+11
2Galatasaray412+11
3Başakşehir FK410+6
4Beşiktaş410+6
5Eyüpspor59+4
6Konyaspor57-1
7Sivasspor57-1
8Antalyaspor57-3
9Göztepe46+2
10Samsunspor46+1
11Kasımpaşa55-2
12Çaykur Rizespor54-10
13Trabzonspor330
14Gaziantep FK33-1
15Alanyaspor53-5
16Bodrum FK53-5
17Kayserispor32-1
18Hatayspor52-5
19Adana Demirspor51-7
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü