USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Öztürkmen’den Sağlık Bakanı’na aile hekimleri çağrısı

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Gaziantep ziyareti ile ilgili açıklama yaptı.

Öztürkmen’den Sağlık Bakanı’na aile hekimleri çağrısı
17-10-2024 19:28
17-10-2024 19:30
GAZİANTEP
Google News

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun Gaziantep ziyareti ile ilgili açıklama yaptı.

Gaziantep’te yaşanan intihar vakalarına dikkat çeken Öztürkmen, aile hekimlerine getirilmesi planlanan yeni düzenlemenin gözden geçirilmesini istedi.

Öztürkmen’in açıklaması şu şekilde:

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu bir dizi programa ve toplantılara katılmak üzere Gaziantep'e gitmiş. Sayın bakandan şehrimizdeki sağlık sorunları ve artan intihar vakaları ile yakından ilgilenmesini istiyoruz. Önceki hafta Gaziantep’te 11 intihar vakası yaşandı. Geçim sıkıntısı yaşayan insanların psikolojik desteğe ihtiyacı var.

AİLE HEKİMLERİ GÜVENCESİZ ÇALIŞMA ORTAMIYLA KARŞI KARŞIYA

En yakıcı sorun ise aile hekimlerini çıkmaza sokan yeni düzenleme. Aile hekimleri, çalışma koşullarında iyileştirme talep ederken hem iş yükünü artıracak hem de sağlıkta şiddeti tetikleyecek yeni düzenlemelerle karşı karşıya.

Aile Hekimliği sistemi her yeni Bakan’ın keyfine göre yönetmelik çıkarmasıyla yapboz tahtasına döndü.
Performans baskısı hekimleri, mesleğinden soğutan bir noktaya getirildi.
Doktorluk büyük fedakarlıklar isteyen, gönül işi bir meslektir ama aile hekimlerinin de aileleri, geçim sıkıntıları olduğu unutulmamalı.
Aile Hekimliği sözleşmesine, fesih tehdidiyle yapılan mevzuat düzenlemelerini kabul etmiyoruz!
Mevcut yönetmelik taslağından vazgeçin, aile hekimlerine kulak verin, yeni bir yönetmelik hazırlayın.

KÂR HIRSI BEBEKLERİ BİLE ÖLDÜRÜYOR

Bir diğer sorun ise özel hastanelerin kâr hırsı. Bugünlerde basına yansıyan haberler ile yenidoğan bebekleri SGK'dan para almak için gereksiz yere özel hastanelerin yoğun bakımlarına sevk ederek vurgun yapan çetenin, 12 bebeğin ölümüne neden olduğunu öğrendik.

Ailelerin yeni doğmuş evlatları üzerinden para devşiren, ölmek üzere olan her bebeği para olarak gören, gerekirse savcı tehdit edebilen insanlık dışı şebekeden hesap sorulmalı, bir daha böyle olayların yaşanmaması için gerekli önlemler alınmalı. Bu olaya karışan hastanelerden hesap sorulmalı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü