USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Rus Ordusu Ukrayna'ya girdi!

Rusya-Ukrayna krizinde Putin operasyon için emri verdi: Donbass'a askeri harekat başladı.

Rus Ordusu Ukrayna'ya girdi!
24-02-2022 09:34
Google News

Rusya-Ukrayna krizinde Putin operasyon için emri verdi: Donbass'a askeri harekat başladı. Ukrayna'da başkent Kiev dahil birçok kentte patlama sesleri duyuluyor.

 !#**v1435&pl=false**#! 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna'yı işgal planları olmadığını iddia eden Putin, "Kim Rusya'ya tehdit oluşturmaya çalışırsa, derhal karşılık verilecek" ifadesini kullandı. Donbass ve Kiev de dahil olmak üzere ülkenin çeşitli yerlerinde patlama sesleri yükseliyor.

Putin, sabahın erken saatlerinde televizyon kanalından ulusa seslendi.  Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı sözde yönetimlerin Rusya'dan askeri yardım talebinde bulunduklarını hatırlatan Putin, "Buna bağlı olarak özel bir askeri operasyon düzenlemeye karar verdim. Operasyonun amacı sekiz yıldır Kiev rejimi tarafından istismara, soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına da dahil olmak üzere sivillere karşı çok sayıda kanlı suç işleyenleri adalete teslim etmenin yanı sıra Ukrayna'nın Nazizm'den ve militarizmden arındırılması için çaba göstereceğiz" ifadelerini kullandı. 

 !#**v1434&pl=true**#! 

KİEV DAHİL BİRÇOK KENTTE PATLAMA SESLERİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusundaki Donbass'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından başkent Kiev dahil ülkenin çeşitli kentlerinde patlama sesleri duyuluyor.

Kiev'de hava saldırısı sirenleri böyle çaldı

Kiev'in yanı sıra Harkov, Kramatorsk, Mariupol, Mykolaiv, Odesa kentlerinde art arda patlamalar yaşandı.

Mariupol'deki patlamalar endişeye yol açtı

Yerel Ukraynalı yetkililer, Rusya'nın işgal harekatının başladığını, patlama seslerinin füze saldırılarından kaynaklandığını açıkladı.

Saldırılarda nerelerin vurulduğuna veya can kaybı olup olmadığına dair bir bilgi verilmedi.

Rus askerlerinin, ayrılıkçı bölgelerin ötesine geçip geçmediğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

""
Ukrayna medyasında yer alan bilgilere göre, ülkede bombalanan alanlar haritada böyle gösterildi. 

Bununla beraber CNN de Belarus'tan Ukrayna'ya giren tankların görüntülerini yayımlamaya başladı.

Ukrayna'da canlı yayın yapan CNN muhabiri de işgale hazırlıksız yakalandı. Muhabirin görüntüleri tüm dünyanın gündemine düşerken, apar topar orayı terk ettiği görüldü.

UKRAYNA DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, “Putin, büyük çaplı saldırısını biraz önce başlattı. Sivil barışçıl şehirlere bombalar atılıyor. Bu agresif bir savaştır. Ukrayna kendini koruyacak ve kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir. Şimdi harekete geçme zamanı” ifadelerini kullandı.

UKRAYNA ORDUSU RUS UÇAKLARINI VURDU

Ukrayna ordusu, "Hava savunma sistemimiz Ukrayna'nın doğusunda bir Rus uçağını vurdu" açıklamasını yaptı. Ukrayna Kara kuvvetleri, Luhansk bölgesinde 5 Rus uçağı ve bir helikopteri düşürdüklerini duyurdu.

Öte yandan, Rusya'dan yapılan açıklamada, "Ukrayna'da uçağımızın düşürüldüğü iddiası asılsız" ifadelerine yer verildi. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, hava limanlarına füze ve bomba saldırılarının yapıldığını doğruladı. Saldırılan şehirler, Boryspil, Ozerny, Kulbakino, Chuguev, Kramatorsk, Chernobaevka olarak açıklandı. 

KİEV’E FÜZE SALDIRISI BAŞLADI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarını paylaşan Ukrainska Pravda isimli medya kuruluşu, Kiev ve Harkov’daki Ukrayna askeri üslerine füze ile saldırı gerçekleştirildiğini duyurdu.

Reuters’a konuşan bölge sakinleri ise Kiev’de Rusya’nın açıklamalarının ardından çok sayıda patlama meydana geldiğini aktardı.

""
Rus askerlerinin Kupino bölgesindeki ilerlemesi Reuters’ın servis ettiği uydu görüntüleriyle görüldü.

Putin’in açıklamalarının ardından Ukrayna’nın başkentinde sabaha karşı otomatik tüfek sesleri duyulurken, Rus haber ajansı Interfax seslerin havalimanı yakınlarından geldiği aktardı. Öte yandan Donetsk kentinde de patlamalar duyulurken, sivil uçuşların bölgeden uzaklaştırılması çağrısı yapıldı.

SAAT: 09.14  ÜÇ AYRI BÖLGEDEN SALDIRI

Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, Rusya’nın Belarus ve Kırım’dan Ukrayna’ya saldırı başlattığını duyurdu

SAAT: 09.11 RUSYA YALANLADI

Ukrayna tarafından “Hava savunma sistemimiz tarafından Rusya’ya ait bir savaş uçağı düşürüldü” açıklaması Rus yetkililer tarafından yalanlandı

SAAT: 08.57 RUS SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna ordusu tarafından yapılan açıklamada “Hava savunma sistemimiz tarafından Rusya’ya ait bir savaş uçağı düşürüldü” ifadeleri kullanıldı.

SAAT: 08.40 – KİEV’DE OKULLAR KAPATILDI

Kiev’de toplu taşıma geçici olarak ücretsiz hale geldi, anaokulları ve okullar kapatıldı

SAAT: 08.30 RUS PİYASASINDA İŞLEMLER DURDU

Rus borsasındaki ve rublesindeki değer kayıpları nedeniyle tüm piyasalarda işlemler durduruldu. Moskova Borsasından yapılan yazılı açıklamada, tüm piyasalardaki işlemlerin bir sonraki uyarıya kadar durdurulduğu belirtildi.

Moskova Borsası, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna’nın doğusundaki Donbas’a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurmasının ardından yüzde 11 değer kaybetmişti.

SAAT 08.20 – BİDEN VE ZELENSKİY TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın Ukrayna topraklarına askeri operasyonunu kınadı ve ABD’nin Ukrayna’ya desteğini yineledi.
Biden, yazılı açıklamasında Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görütüğünü belirtti.

“Rus askeri kuvvetlerinin gereksiz ve gayrimeşru saldırılarını kınadım” ifadesini kullanan Biden, bugünkü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Toplantısı dahil uluslararası alanda yapılacak kınamalar konusunda Zelenskiy’i bilgilendirdiğini aktardı. Biden açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Zelenskiy benden dünya liderlerini, Putin’in alçakça saldırısına açıkça karşı çıkamaya ve Ukrayna halkına destek vermeye çağırmamı istedi. Yarın (bugün) G7 liderleri ile görüşeceğim, ABD ile ortakları ve müttefikleri Rusya’ya ağır yaptırımlar uygulayacak. Ukrayna’ya ve Ukrayna halkına destek ve yardım sağlamayı sürdüreceğiz.”

SAAT 08.05 – UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ: ASKERLERİMİZ KARŞILIK VERİYOR

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Sınıra yakın yerlerdeki askerlerimiz karşılık veriyor” dedi.

SAAT: O7.55 RUSYA: ASKERİ HAVA LİMANLARI ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

SAAT 07.45 – ZELENSKİY: KENDİMİZİ SAVUNACAĞIZ

Rusya’nın operasyonuna ilişkin Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız” açıklamasını yaptı.

SAAT 07.40 – UKRAYNA’DA SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Mümkün olduğunca evde kalın” dedi ve ülke genelinde sıkıyönetim ilan etti.

SAAT: 07:30 – BİDEN BRİFİNG ALDI YENİ YAPTIRIM SİNYALİ VERDİ

Biden, Rusya’nın Donbas’a askeri müdahalesi konusunda ekibinden brifing aldı. ABD Başkanı Biden, NATO ile işbirliği içinde hareket edeceği belirtti ve Rusya’ya yeni yaptırımlar uygulanacağına işaret etti.

 SAAT 07.05: RUS BÜYÜKELÇİ 51’İNCİ MADDEYİ ÖRNEK GÖSTERDİ

BM Güvenlik Konseyi’nde de gerilim had safhadaydı… Rusya’nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rusya’nın usulsüz bir operasyon düzenlemediğini açıkladı. Nebenzya, Birleşmiş Milletler Sözleşmesi’nin 51’inci maddesi uyarınca bu operasyonun gerçekleştiğini söyledi. “Bu bir savaş değil, askeri operasyon” dedi.

SAAT: 07.15 – BM Genel Sekreteri Guterres: Bu savaşın bir anlamı yok

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyon için “Bu savaşın bir anlamı yok. BM Şartı ilkelerini ihlal ediyor” dedi.

SAAT  07.00 -NATO’DAN SERT AÇIKLAMA

Putin’in Ukrayna’ya askeri operasyon düzenleme kararı uluslararası kamuoyunu ayağa kaldırdı. Başta NATO olmak üzere birçok ülke liderinden ve üst düzey yetkiliden çok sert açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, saldırıyı kınarken, bu adımın çok sayıda sivilin yaşamını riske attığını söyledi.

SAAT 06.30 – RUSYA: HAVA SAVUNMA SİSTEMLERİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki hava savunma sistemleri, askeri hava limanları ve hava kuvvetlerinin “yüksek hassasiyetli silahlarla” etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

SAAT 06.15 – UKRAYNA’DAN AÇIKLAMA

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba, Twitter paylaşımında Putin’in ülkesine geniş çaplı bir işgal başlattığını söyledi.

Ülkesinin barışçıl şehirlerinin saldırı altında olduğunu belirten Kuleba, “Ukrayna kendisini savunacak ve de kazanacak. Dünya Putin’i durdurabilir ve durdurmalıdır. Şimdi harekete geçme zamanı” diye yazdı.

SAAT 06.10: KİEV’E FÜZE SALDIRISI BAŞLADI İDDİASI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarını paylaşan Ukrainska Pravda isimli medya kuruluşu, Kiev ve Harkov’daki Ukrayna askeri üslerine füze ile saldırı gerçekleştirildiğini iddia etti.

Reuters’a konuşan bölge sakinleri ise Kiev’de Rusya’nın açıklamalarının ardından çok sayıda patlama meydana geldiğini aktardı.

Saat 06.00 … KİEV, HARKOV VE ODESSA’DA PATLAMA SESLERİ

Rusya’nın başlattığı askeri operasyonun kapsamı henüz net değil. Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Reuters muhabiri kentte top ateşi sesine benzer sesler duyulduğunu ifade etti.

Putin, bölgeyi silahsızlandırmak ve çatışmalardan arındırmak için bu adımın atıldığını söylerken uluslararası kamuoyu Kiev, Mariupoli, Harkov ve Odeassa’da patlama sesleri duyulduğunu aktardı.

""

 

 

SABAHA KARŞI SAAT 05:50’DE KONUŞMA VE OPERASYON

Rusya, sabaha karşı yerel saatle 05:50’de Donbas’taki askeri hedeflere operasyon için düğmeye bastı. Sabaha karşı ulusa sesleniş konuşması yapan Putin, Ukrayna’ya askeri operasyon düzenlendiğini duyurdu.

Konuşmasında bunun bir işgal olmadığını fakat “özel askeri operasyon” olduğunu dile getiren Putin, Ukrayna’dan kaynaklı olduğunu ifade ettiği tehditler karşısında Rusya’nın kendisini savunacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, konuşmasında, “Ukrayna ile Rusya’nın çatışması kaçınılmaz, burada sorulması gereken soru ne zaman olacağıdır. NATO’nun genişlemesi ve Ukrayna topraklarını kullanması kabul edilemez. Rusya ordusunun operasyonunun amacı insanları korumaktır. Şartlar, Rusya’yı harekete geçmeye zorladı” ifadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü