USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Ramazan Bayramınız kutlu olsun

Ramazan Bayramı, gönüllerin bir olduğu, ailelerin bir araya geldiği, küslerin barıştığı kutsal dini bayramımızdır.

Ramazan Bayramınız kutlu olsun
03-06-2019 10:39
Google News

Ramazan Bayramı, gönüllerin bir olduğu, ailelerin bir araya geldiği, küslerin barıştığı kutsal dini bayramımızdır. İçerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının sonuna doğru yaklaşmamız sebebi ile Ramazan Bayramını kutlayacağız.

Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? sorusu beraberinde Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek? sorusunu da getiriyor. Ramazan Bayramı için tatil planı yapan vatandaşlar bayramın kaç gün olduğunu da merak ediyor. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü Müslümanların bayram günleridir. 

Ramazan Bayramı 2019 ne zaman başlıyor? sorusu araştırılıyor. 11 ayın sultanı Ramazının son günlerini yaşıyoruz. 31 Mayıs’ı 1 Haziran’a bağlayan gece Kadir Gecesini idrak ettik. Ramazan Bayramı: Bir aylık oruçtan sonra her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; Müslümanların birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri, çocukların, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği, bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan Bayramında köyüne, tatile, şehir dışına gitme planı yapan insanlar Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek? sorusunun yanıtını arıyor. Ramazan Bayramı mesajlarına da haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

RAMAZAN BAYRAMI 2019 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

3 Haziran Pazartesi günü Ramazan Arefesi. 4 Haziran Salı günü Ramazan Bayramı başlıyor, 6 Haziran Perşembe günü ise bitiyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Cumhurbaşkanlığı 2019 Ramazan Bayramı’nda toplamda 9 gün olarak resmi tatil ilan etti. Ramazan Bayramı tatili 9 gün sürecek.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocukların, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah'a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan Bayramı'nın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü