USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

RTÜK’ten ‘teyakkuz’ açıklaması: Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti’ne inceleme iddiası!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada “Vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır” ifadelerini kullandı. Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti dizilerine inceleme başlatıldığı iddia edildi.

RTÜK’ten ‘teyakkuz’ açıklaması: Kızıl Goncalar ve Kızılcık Şerbeti’ne inceleme iddiası!
03-10-2024 00:38
Google News

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘uzmanlarımız teyakkuzdadır’ açıklaması yaptı.

Şahin’in paylaşımı şu şekilde:

“Üst Kurulumuz yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirmektedir. Hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizi filmler, yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirmektedir.

Yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşlarımızın çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarımız teyakkuzdadır. Bu minvalde toplumumuzda tepkiyle karşılanan, millî güvenliğimizi ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takibimiz aralıksız devam etmektedir. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlar varsa gerekli müeyyideler uygulanacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Öte yandan, ‘Kızıl Goncalar’ ve ‘Kızılcık Şerbeti’ dizilerine inceleme başlatıldığı da iddia edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü