USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Şahin: Koruyucu önleyici tedbirlerimizi aldık!

Fatma Şahin, Gaziantep’te meydana gelen kar yağışı nedeniyle çatıları çöken iş yeri sahiplerini ziyaret etti.

Şahin: Koruyucu önleyici tedbirlerimizi aldık!
21-01-2022 17:44
Google News

Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te meydana gelen kar yağışı nedeniyle çatıları çöken iş yeri sahiplerini ziyaret etti. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı işletmelerde teknik ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Başkan Şahin, iş yerlerinde çöken çatıların raporlanması ve sorunun ilgili birimlere yönlendirilmesi konusunda yardımcı olduklarını söyledi.

GBB Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’te iş yerlerinde gerçekleşen çatı çökmeleri sebebiyle işletme sahiplerini ziyaret etti. Şahin, teknik ekibiyle Mahrukatçılar Sitesi, Oduncular Sitesi ve son olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemelerde bulundu. İş yeri sahipleriyle bir araya gelen Şahin, işletmelerin zayiatı hakkında bilgi aldı, talepleri dinledi. Yaşanan olaylarda bir can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Şahin, iş yerlerinde çöken çatıların raporlanması ve sorunun ilgili birimlere yönlendirilmesi konusunda süreci hassasiyetle takip edeceklerini belirtti.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN SERİNCE KÖYÜ’NDE ÇÖKEN AHIR İÇİN AİLEYE DESTEK!

Ziyaret kapsamında Şahinbey ilçesine bağlı Serince Kırsal Mahallesi’nde bir ahırda gerçekleşen çökme dolayısıyla bölgeye giden Şahin, yaşanan maddi kayıpların bir an önce giderileceğini belirterek “Yaşanan talihsiz durumu burada görüyoruz. Allah’a şükür ki can kaybımız yok.” dedi.

ŞAHİN: BİZİM ÜZERİMİZE DÜŞEN NE İSE HAZIRIZ

Mahrukatçılar, Oduncular, OSB için gerçekleştirdikleri ziyaretler ışığnda açıklamada bulunan Başkan Şahin, “İlgili sitelerde çöken çatıların raporlanması ve sorunun ilgili birimlere yönlendirilmesi için yardımcı olduk. Akabinde Serince’ye geçtik. Orada da çöken bir ahır vardı. Hayvanlarımızla ilgili yapılması gerekenler vardı. Bunlardan biri de yeni ahırın yapılması ve hayvanların zaruri ihtiyaçlarının karşılanmasıydı. Bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili Gaziantep Valisi Davut Gül, gerekli mercileri talimatlandırdı. En son ziyaretimiz, Organize Sanayi Bölgesi’ne oldu. Burası bizim can damarımız. Şehrin kalbi. Şehir için çok önemli. Değerli Cengiz başkanım, bölge için gerekli her türlü tedbiri almış durumda. Burada bir halı fabrikasının çatısı çökmüş. Geçmiş olsun dileklerimizi iş yeri sahibine ilettik. Fakat, çok şükür ki can kaybı yok. Bu ziyaretimizle bizim üstümüze düşen bir vazife varsa destek olmak için buradayız. Ayrıca incelemelerimizi yaptık. Bunun dışında akşam meteorolojiden gelen bilgiye göre, hafta sonu yeni bir kar yağışı bekleniyor. Sahadan aldığımız bilgi doğrultusunda koruyucu-önleyici tedbirlerimizi aldık. Neler yapılması gerektiği ile ilgili yol haritamızı inceliyoruz.” dedi. 

GÜL: ULAŞIMDA HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep’te yüksek oranda maruz kaldığı kar yağışları nedeniyle bazı iş yerlerinde çatı çökme durumları yaşandığını dile getirerek, “İş yeri sahiplerine geçmiş olsun. Mahrukatçılar, oduncular ve OSB’de bulunduğumuz incelemelerde bir sıkıntıyla karşılaşmadık. Ulaşımda herhangi bir sıkıntı yok. Her şey yolunda.” şeklinde konuştu.

OSB’DE İŞÇİNİN VE İŞVERENİN BİR SIKINTISI YOK

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, beklemedikleri bir kar yağışıyla karşı karşıya kaldıklarını dile getirerek, “Organize Sanayi Bölgesi’nde aşırı bir yağış olması nedeniyle en başta ulaşımda sıkıntımız oldu. Bunun dışında kar yağışı dolayısıyla herhangi bir problemle karşı karşıya kalmadık. Sadece bin 200 fabrikamız arasında bir tanesinde ufak bir kaza oldu. Bu konuda da mağduriyet yaşayan yer sahibine ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şu anda ulaşımda tüm yollarımızı açık tutmaya çalışıyoruz. Sağ olsun, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Valiliği’nin destekleriyle işçilerimizin ulaşımda bir sıkıntısı yok. Herkesi işine rahatlıkla gelip gidiyor.” ifadelerini kullandı.

BUZLANMALARA KARŞI NÖBET TUTULUYOR!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak Gaziantep’in uzun zamandır böyle bir kar yağışını görmediğini anımsatarak, şunları aktardı: “Emniyetinden jandarmasına, belediyelerimizden karayollarımıza ve valiliğimize kadar sahada kar küreme, tuzlama ve yol açma çalışmalarını yürüttü. Hali hazırda bu çalışmalarımız da devam ediyor. Ana arterlerde yapılan yol açma ve tuzlama çalışmaları sayesinde ulaşım uygun hale getirildi. Tabi, bunun dışında köy yollarımızda meydana gelen kapanmalar nedeniyle ekiplerin yol açma çalışmaları devam etmekte. Araban’daydık. Açılan yolları gezdik. Hala soğuk havalardan dolayı buzlanmalar gelişiyor. Bunlarla ilgili çalışmalar sürüyor.”

Ziyarette Başkan Şahin’in yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak da bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3081+48
2Fenerbahçe3079+54
3Trabzonspor3049+11
4Beşiktaş3046+4
5Kasımpaşa3043-2
6Başakşehir FK3042+3
7Çaykur Rizespor3042-11
8Antalyaspor3041+2
9Adana Demirspor3039+7
10Alanyaspor3039-4
11Sivasspor3038-7
12Samsunspor3036-6
13Kayserispor3036-7
14MKE Ankaragücü3033-3
15Hatayspor3033-4
16Konyaspor3033-11
17Gaziantep FK3031-10
18Fatih Karagümrük3030-4
19Pendikspor3029-27
20İstanbulspor3013-33
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü