USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Sarıt Mahallesi’nde tohum dağıtımı

Şahinbey Belediyesi yeni mahallerinden olan Sarıt Mahallesi’nde Sarıt Sosyal Tesis açılışının yanı sıra arpa ve buğday tohumu dağıtımı da gerçekleştirdi.

Sarıt Mahallesi’nde tohum dağıtımı
21-10-2018 10:13
Google News

Şahinbey Belediyesi yeni mahallerinden olan Sarıt Mahallesi’nde Sarıt Sosyal Tesis açılışının yanı sıra arpa ve buğday tohumu dağıtımı da gerçekleştirdi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu vatandaşa hizmet odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürmeye devam ederken Sarıt Mahallesi’ne yaptırdığı Sarıt Sosyal Tesisini vatandaşın hizmetine açıp, çiftçilere de 1000 ton buğday ve 1000 ton arpa tohumu dağıtımını sürdürdü.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, "Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptıklarına şöyle bir göz atarsak kentsel dönüşüm çalışmalarından, Türkiye’nin en büyük parkı olan Yeşilvadi Parkı’na ve Şahinbey Oto Sanayi Sitesi’ne kadar çok önemli hizmetleri bulunuyor. Sarıtta 122. Sosyal tesis hizmete açılıyor ki inşaatı devam edenlerle birlikte bu yılsonuna kadar bu sayının 190 çıkacağını biliyoruz. Bizler 16 yıl önce halka hizmet hakka hizmet düsturu ile yola çıktık. Her zaman vatandaşımızın yanında olarak, onların isteklerini taleplerini dinleyerek, yolumuza devam ettik. Herkese eşit bir şekilde hizmet götürme noktasında çaba sarf ediyoruz. Yerel kalkınmayı temel amaç olarak hedef alıp vatandaşlarımızın yaşam alanlarında da en iyi şartları sunmaya çalışıyoruz.  Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun da verdiği destekle Gaziantep'te 2 bin ton arpa ve buğday tohumu dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Burada amacımız en iyi üretimi sağlamak. Çünkü burada sertifikalı tohum dağıtımı yapılıyor. Dağıtılan tohum Türkiye'nin en iyisi ve o yüzden değerinin bilinmesi gerekiyor" dedi.

122. SOSYAL TESİS

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, yapılan sosyal tesiste Sarıt Mahalle sakinlerinin önemli çalışmalar yapacağına dikkati çekerek, "Sarıt Mahallemiz’e iki güzel şey için bir araya geldik. Hem Sarıt Mahallemize yapmış olduğumuz sosyal tesisimizin açılışını yapacağız ki bu yaptığımız 122. tesisimiz, hem de çiftçilerimize buğday ve arpa tohumu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tesisimizin içerisinde kuran kursu ve mefruşat sınıflarımızın yanı sıra bayanlar ve erkekler için taziye salonlarımız bulunuyor.Tesisimizin Sarıt Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Başkan Mehmet Tahmazoğlu, buğday ve arpa tohumu dağıtımını da çiftçinin ayağına getirerek dağıttıklarını belirterek şöyle devam etti: “ Siz yorulmayın diye buğday ve arpa tohumlarını çiftçilerimizin ayağına kadar getirdik. Çiftçilerimiz çok yoğun bir şekilde gece gündüz, yaz kış demeden çalışıyor ve emek veriyorlar. Geçtiğimiz yıl 2.000 ton buğday tohumu dağıttık. Bu yıl buna arpayı da ilave ettik. Şahinbey İlçe Tarım Müdürlüğü’nün çiftçi kayıt sistemine kayıtlı 5650 çiftçisi var. Bunların tamamına hiç ayrım yapılmadan isteyen herkese buğday ve arpa tohumu veriyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLERE GÜBRE MÜJDESİ

Çiftçilere geçtiğimiz yıl 2 bin ton buğday tohumu, 2 bin ton gübre, 3 bin 500 ton hayvan yemi ve 600 bin adet zeytin fidanı dağıtımı yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilere bir müjde daha vererek gübre dağıtımında bulunacakları belirtti.

BOLLUK VE BEREKET OLACAKTIR

Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, çiftçilerin yağışlarla birlikte yüzünün güleceğini belirterek, “Şahinbey Belediye Başkanımız bu projeyle bereketli bir işe vesile oluyor. Şuanda bereketli günlerin içerisindeyiz. Yağmurumuz ve tohumlarımız var. Çiftçilerimiz çok güzel bir şekilde ekimini gerçekleştirerek, bolluk ve bereketle topraktan verim alacaklardır” dedi.

BAŞKANIMIZ 2 YILDIR ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLUYOR

Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, çiftçiliğin ne kadar zor bir iş olduğunu belirterek, “Ben Şahinbey Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İki yıldan bu yana çiftçimizin yanında ve çiftçimize çok ciddi destekler veriyor. Buğday tanesi toprakla buluştuğunda büyük bir bereket olarak bizlere dönecektir. Bu ayın sonuyla Kasım 15’ine kadar tüm tohumlar toprakla buluşmuş olur. Bu tohumlar ülkemize bereket ve bolluk olarak dönecektir” dedi.

ÖNEMLİ PROJELER

Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, Şahinbey Belediyesi’nin çiftçilere çok önemli desteklerde bulunduğunu belirterek, “İki yıldır başlattığı projelerle çiftçimizin hayatına dokunarak, ülkemizdeki üretime çok büyük katkılar sağlayarak ve genel manada da ülke genelin de adından sıkça söz ettiren Şahinbey Belediyemize teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi normal belediye hizmetlerinin yanında vatandaşın hayatına dokunan projelerle ön plana çıkmaya başlamıştır. Özellikle Şahinbey Belediyesi’nin çiftçiler için yapmış olduğu projelere baktığımızda çok önemli bütçeler ve emek gerektiren  projelerdir. Bu kapsamda belediye başkanımızın her zaman yanında değil emirlerinde olduğumuzu söylemek istiyorum” dedi.

ÇİFTÇİLERİN ZOR ZAMANINDA YANINDA OLDULAR

Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun belediyecilik anlayışını değiştirdiğini belirterek, “Her zaman olduğu gibi Şahinbey İlçesi’ndeki köylülerinin yanında olan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu, çiftçilerimizin zor zamanında yine yanında olarak bizlerin yüzünü güldürdü. Kendilerine çiftçilerim adına teşekkür ediyorum. Biz belediye başkanlarının işinin sadece yol, kaldırım, park yapmak olduğunu biliyorduk. Ancak Şahinbey Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Tahmazoğlu tarıma da el atarak bu anlayışın ötesine geçmiştir. Kendisine ve ekibine teşekkür ederim” dedi.

Sarıt Mahalle Muhtarı Şıhlı Kaplan ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.

Sarıt Mahallesi’nde düzenlenen törene AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, MKYK Üyesi Hatice Merve Tatar, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Tarım İl Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey İlçe Tarım Müdürü Mustafa Güzel, Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut Arcaklıoğlu, Tarım Kredi Kooperatifleri Bölge Müdürü Mehmet Aksoy, Şahinbey Ziraat Odası Başkanı Ali Çolak ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü