USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Savunma sanayimizi millileştirmeye hız vermeliyiz

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye’nin bölgenin en önemli ülkesi olduğunu belirterek, “Ülkemize güç katmak, sanayiciler olarak görevimizdir” dedi.

Savunma sanayimizi millileştirmeye hız vermeliyiz
25-01-2018 09:59
Google News

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Türkiye’nin bölgenin en önemli ülkesi olduğunu belirterek, “Ülkemize güç katmak, sanayiciler olarak görevimizdir” dedi.

Topçuoğlu, yılın ilk meclis toplantısınında yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ülkemizin bekası için “Zeytin Dalı” ismiyle başlattığı operasyonu canı gönülden desteklediklerini söyledi.

“Ordumuza başarılar diliyoruz. Şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun” diyen Topçuoğlu, şöyle devam etti:

“Son jeopolitik gelişmeler ancak çok güçlü olduğumuzda bölgede söz sahibi olabileceğimizi gösterdi. Bunun için herkesin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapması lazım. Sanayicilere düşen görev, makine ve savunma sanayisini geliştirmek, cari açığı önleyici yatırımlara devam etmektir. Bunun yanında istihdamı artırmaktır.

Türkiye’nin bölgenin en önemli ülkesi olarak ilelebet varlığını sürdürmesine katkı sağlamak sanayiciler olarak görevimizdir. Biz güçlü bir ülke olmazsak, zayıf ülkelerin başına gelen Allah muhafaza bizim de başımıza gelir. Onun için her zamankinden çok daha fazla çalışmalıyız.”

GSO’nun kurucu başkanı Sani Konukoğlu’nun 16 Ocak 1994’te hayatını kaybettiğini anımsatan Topçuoğlu, “Kendisini her zaman rahmet ve hayırla yad ediyor, aramızdan ayrılışının 24. yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz. Sani Bey’in kentimiz ve ülkemiz için yaptıkları bizlere her zaman yol gösterici ve örnek olmuştur. Bizler de var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Allah mekanını cennet eylesin” diye konuştu.

“GEREKİRSE ÜLKE UĞRUNA SEVE SEVE CANIMIZI FEDA EDERİZ”

TSK’nın, “Zeytin Dalı” ismiyle başlattığı harekâtı sonuna kadar desteklediklerini belirterek konuşmasına başlayan yönetim kurulu başkanı Adil Sani Konukoğlu ise “Allah kahraman ordumuzu muzaffer eylesin. Yüreğimiz kahraman ordumuzun her bir ferdinin burnu dahi kanamadan harekâtı tamamlaması için atıyor” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasının her şeyden önemli olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, gerekirse ülke uğruna seve seve canlarını feda etmekten kaçınmayacaklarına dikkati çekti.

“Bundan en ufak bir tereddüdümüz yoktur. Allah ordumuzu muzaffer eylesin, yollarını açık etsin” diyen Konukoğlu, GSO’nun kurucu başkanı merhum Sani Konukoğlu’nu rahmetle andıklarını kaydetti.

Konukoğlu, “Bu ülkenin ilerlemesi için gece gündüz çalışan sanayicilerimizden vefat edenleri sanayi şehidi olarak görüyorum” değerlendirmesini yaptı.

180 firmanın katılımı ile 16-20 Ocak tarihlerinde düzenlenen GAPTARIM VE GAPFOOD fuarlarını başarıyla gerçekleştirdiklerini anlatan Konukoğlu, 245 bin kişinin ziyaret ettiği fuarların açılışına katılan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya teşekkür etti.

E-TİCARET ATAĞI PROJESİ

Konukoğlu, 2018 yılında ihracatı artırmak için E-ticareti daha çok kullanmak gerektiğinin altını çizdi.

“Oda üyelerinin ve ürünlerinin tanıtımının yapılması, ihracatın artırılması ve E- ticaret kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla, odamız tarafından başlatılan bu proje aracılığıyla firmalarımız iki e-ticaret sitesine üye yapılacak. Bunlardan birincisi olan globalpiyasa.com ile firmalar bir yıl boyunca 800’e yakın ürününü fotoğraflarla, videolarla sayfasında sergileyebilecek. Firma ürünlerine yönelik dijital kataloglar oluşturabilecek, müşterilerine özel showroom oluşturabilecek.

İkinci site olan tradeatlas.com ile bir yıl boyunca firmalarımız ürettikleri ürünün ismini veya 6 haneli GTİP kodunu sitenin veri tabanında aratarak 46 ülkeden söz konusu ürünü ithal eden firmaların detaylı bilgilerine ulaşabilecek. Ayrıca proje boyunca katılımcı firmalar e-ticaret konusunda özel eğitimler ve danışmanlık programları düzenlenecek.

Projede yer almak isteyen firmaların www.gsotrade.com sitesine kayıt yaptırması ve katılım bedelini web sitesinde belirtilen banka hesabına yatırması yeterli olacak. Proje katılım bedeli olarak ödenen bedelin yüzde 70’i firmalara proje başladıktan sonra iade edilecek.”

“SAVUNMA SANAYİMİZİ MİLLİLEŞTİRMEYE HIZ VERMELİYİZ”

Ar-Ge merkezleri konusunun çok önemli olduğunu hatırlatan Konukoğlu, şu uyarıda bulundu:

“Ar-Ge’ye çok ayrı bir önem vermemiz gerekiyor. Savunma sanayimizi millileştirmeye hız vermeliyiz. Kendi savunma sanayimizi kurmalıyız. Savunma Sanayimizin millileşmesinin ne kadar önemli olduğunu gördük. Bunun için daha çok çalışıp Ar-Ge çalışmalarına yoğunlaşarak savunma sanayinde dışa bağımlılığı azaltmalı ve makineleşme için çaba sarf etmeliyiz.”

GSO olarak, Büyükşehir Belediyesi ve merkezi Gaziantep’te bulunan İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle ‘Kadın Girişimcilik Destek Merkezi’ projeleri bulunduğunu ifade eden Konukoğlu, önümüzdeki günlerde bunun protokolünü imzalayıp kadın girişimcilerin kullanacağı hale getireceklerini açıkladı.

AMANOS TÜNELİ PROJESİ

Bölge illerinin İskenderun Limanı’na daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak olan Amanos Tüneli Projesi’nin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yatırım programına alındığını hatırlatan Konukoğlu, projenin ihalesinin bu yıl yapılacağını belirtti.

Bölge ihracatçılarının Akdeniz’e kısa sürede ulaşmasını sağlayacak projenin yatırım programına alınmasından büyük mutluluk duyduklarını anlatan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Projenin kısa sürede tamamlanmasını bekliyoruz. Proje kapsamında birbiriyle bağlantılı 4 tünel bulunuyor ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla İskenderun Limanı’na ulaşım Şahinbey – Polateli Organize Sanayi Bölgesi’nden 80, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden 110 kilometreye düşecek. Proje sadece Gaziantep’in değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak ve ihracat kapasitesini artıracak.

Projenin yatırım programına alınmasına büyük destekleri olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a, Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet Şimşek’e, Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül’e, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan’a, Bakanlar Kurulumuzun değerli üyelerine, katkı sağlayan Milletvekillerimize, Gaziantep Valimiz Sayın Ali Yerlikaya’ya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin’e ve diğer destekçilerimize sanayicilerimiz adına teşekkür ediyoruz.”

GAZİANTEP’İN EKONOMİ VERİLERİ

Gaziantep’in ekonomik verilerine değinen Konukoğlu konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“İhracatımız geçen yıl önceki yıla göre yüzde 4,8 oranında arttı. 2017 yılında en fazla ihracat yapan iller arasında 6’ıncı sırada yer aldık. 177 ülkeye ihracat yapıyoruz. Hedefimiz gümrüğü olan her ülkeye ihracat yapmak. 2016 yılına göre bildirge veren işyeri sayısı yüzde 3,6 sigortalı çalışan sayısı yüzde 12,5 arttı.

Sanayi enerji tüketimi 2017 Ocak – Kasım döneminde, önceki yılın aynı aylarına göre yüzde 11,2 arttı. OSB enerji tüketimi 2016 yılına göre yüzde 8.7, doğalgaz tüketimi 2016 yılı Aralık ayına göre yüzde 21,2 arttı. En fazla marka ve patent başvurusu yapan iller arasında 3 bin 668 başvuruyla 5’nci, en fazla endüstriyel tasarım başvurusunda bulunan iller arasında ise 3 bin 333 başvuru ile 4’üncü sırada yer alıyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü