USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Şehitkamil'den cezaevindeki kreşlere malzeme desteği

Gaziantep L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annelerinin yanında kalmak zorunda olan 0-6 yaş arasındaki çocuklar için kurulan kreş, Şehitkamil Belediyesinin sağladığı malzeme desteği ile daha nitelikli hale getirildi.

Şehitkamil'den cezaevindeki kreşlere malzeme desteği
28-05-2024 12:31
28-05-2024 12:32
GAZİANTEP
Google News

Gaziantep L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda annelerinin yanında kalmak zorunda olan 0-6 yaş arasındaki çocuklar için kurulan kreş, Şehitkamil Belediyesinin sağladığı malzeme desteği ile daha nitelikli hale getirildi. Şehitkamil Belediyesi, verdiği bu destekle çocukların, geleceğe daha iyi hazırlanabilmelerine olanak sağladı.

Cezaevinde bulunan çocukların eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan kreşe, Şehitkamil Belediyesi tarafından sağlanan malzemeler arasında halı, çocuk masaları, kütüphane rafı, çocuk sandalyeleri, projeksiyon cihazı, sedir minderi ve boyama kalemleri yer alıyor. Bu malzemeler, kreşte eğitim gören çocukların daha rahat ve verimli bir ortamda vakit geçirmelerine yardımcı olacak.

Ayrıca, Şehitkamil Belediyesi tarafından kreşe bir de sinema salonu kazandırıldı. Bu sinema salonu, çocukların eğlenceli ve eğitici filmleri izleyebilmelerine olanak tanıyacak.

Kreşte verilen okul öncesi eğitim, uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleştiriliyor. Çocuklar, zihinsel, sosyal ve fiziksel becerilerini geliştirebilecekleri çeşitli faaliyetlere daha nitelikli şartlarda katılabilecekler.

Annelerinden uzakta kalmadan eğitim imkânından yararlanan çocuklar, yaşıtlarıyla birlikte eğitici, görsel ve sosyal etkinliklere katılma fırsatı bulacaklar. Bu sayede, cezaevi ortamında bulunmalarına rağmen çocuklar, dışarıdaki yaşıtları gibi eğitim ve sosyal faaliyetlerden geri kalmayacaklar. Cezaevindeki çocuklar, güvenli ve destekleyici bir ortamda büyüme şansına sahip olmaya devam edecekler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü