USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Üniversite öğrencilerine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltılar var

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 18.30'da Şişli Cevahir AVM önünde yapacakları eylem öncesi okulda eylem yaptılar. Üniversite önünde bekleyen öğrenciler polis tarafından ablukaya alındı.

Üniversite öğrencilerine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltılar var
27-03-2025 20:10
27-03-2025 20:20
İSTANBUL
Google News

İstanbul Üniversiteler Koordinasyonu'nun çağrısıyla üniversite öğrencileri Şişli'de bulunan Cevahir AVM'nin önünde toplanıp Maçka Parkı'na yürüyecek. Eylem başlamadan önce polis Şişli’de toplanan öğrencilere anons ile yüzlerini açmalarını söyledi. Polis öğrencileri gözaltına almaya başladı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, 18.30'da Şişli Cevahir AVM önünde yapacakları eylem öncesi okulda eylem yaptılar. Üniversite önünde bekleyen öğrenciler polis tarafından ablukaya alındı.

CHP İl Başkanı Özgür Çelik'in İstanbul Valisi Davut Gül ile yaptığı görüşmenin ardından abluka son buldu. Öğrenciler Şişli'ye yürüyüşe geçti. Şişli'de buluşan öğrencilere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Polis, öğrencilerin eylemine izin vermeyerek Cevahir AVM önünden uzaklaştırdı.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri, bugün 16.00’da Beyazıt’ta bulunan Merkez Kampüs içindeki Rektörlük binasına gerçekleştirecekleri yürüyüş öncesi müzik dinletisinde buluştu.

14.00’te İktisat Fakültesi Ek Bina 1 ve İktisat Fakültesi Ek Bina 2 arasındaki bahçede buluşan öğrenciler, hep beraber şarkılar söyleyip dans ettiler.

Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İktisat, Edebiyat ve Hukuk Fakülteleri Öğrenci Müzik Kulüpleri ortak bir konser verdi. Öğrenciler 16.00’da Rektörlük Binası’na doğru yürüyüşe başladı. Yürüyüşün ardından birçok fakülte Şişli'ye yürümek üzere Ana Kapı'da buluştu.

ÖĞRENCİLER ABLUKAYA ALINDI

Polis, rektörle görüşen öğrenci temsilcilerini oturarak kapı önünde bekleyen 50'ye yakın öğrenciyi ablukaya aldı.

Yürüyüşün ardından ise İstanbul Üniversiteler Koordinasyonu’nun çağrısıyla saat 18:30'da Şişli’de bulunan Cevahir AVM önünde buluştu.

ÖZGÜR ÇELİK, VALİ İLE GÖRÜŞTÜ

17.50'de ablukaya alınan öğrencilere destek vermek için alana giden CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İstanbul Valisi Davut Gül ile telefonda görüştü. Valiyle görüşen Çelik Vali Gül'e " Artık insanların suratındaki güneş gözlüklerine de mi karışacağız? Bana göre yapılan iş doğru değil. Çoğunun yüzü açık ve bazılarında medikal maske var. Gencecik çocuklar polislerle karşı karşıya getiriliyor" dedi.

Çelik görüşmenin ardından polislere, "Bu manzarayı Türkiye'ye yakıştırıyor musunuz?" diye sordu. Daha sonra polis maskeleri indirmek koşuluyla ablukadaki öğrencileri alandan çıkarmaya başladı.

Tüm öğrencilerin alandan çıkmasının ardından Özgür Çelik de alandan ayrıldı. Öğrenciler planladıkları gibi Şişli'ye doğru yürüyüşe geçti.

18.30'da öğrencilerin bir bölümü Cevahir AVM'ye ulaşıtı.

ŞİŞLİ'DE POLİSTEN ÖĞRENCİLERE MÜDAHALE: ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Şişli'de 18.30'da öğrencilerin başlattığı eylemden 15 dakika sonra polis kitleye maskelerini çıkarması uyarısında bulundu.

Uyarının hemen ardından polis öğrencilere müdahalede bulunarak çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Polisin gözaltı ve müdahalesi sürerken öğrenciler Cevahir AVM'den uzaklaştırıldı.

19.00'da İstanbul Üniversitesi eylemlerinde Maçka'ya geçmek üzere Osmanbey Metrosu'ndan çıkan kitle polis tarafından ablukaya alındı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü