USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Taksim'e yürüyen öğrencilere çok sert müdahale!

İstanbul'da 1 Mayıs için Taksim'e çıkmak isteyen üniversiteliler Osmanbey'de yaka-paça yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

Taksim'e yürüyen öğrencilere çok sert müdahale!
01-05-2021 12:32
Google News

İstanbul'da 1 Mayıs için Taksim'e çıkmak isteyen üniversiteliler Osmanbey'de yaka-paça yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı.

 !#**v1023&pl=true**#! 

Üniversite öğrencileri sabah 8.00’de Hrant Dink Caddesi’nde buluşup “Kampüsten sokağa biz kazanacağız” yazılı bir pankart açarak Taksim’e doğru yürümeye başladı.

Sendika.org'un çektiği görüntülere göre, “Yaşasın 1 Mayıs, Bijî Yek Gulan”, “Üniversiteler bizimdir”, “Yaşasın öğrenci dayanışması” sloganları atan öğrenciler bir süre sonra önlerini kesen polisin sert müdahalesine uğradı.

Öğrencileri kollarından tutarak yerde sürükleyen, yere yatırdıkları üniversitelilerin üstüne dizleriyle bastıran polisin sert müdahalesi gözaltı araçlarında da sürdü. Polis bu esnada gazetecilerin görüntü almasını da engelledi.

CHP'li vekil: İnsanın kanını donduruyor

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Polisin müdahale şekli insanın kanını donduruyor. Gençlere yapılanlar suçtur" dedi.

İstanbul Valiliği, sadece işçi konfederasyonlarının sınırlı sayıda heyetlerle Taksim'e çıkmasına izin verirken, polis diğer sendika, dernek üyeleri ile üniversite öğrencilerine yönelik sert müdahalesi sonucu gözaltına alınanların sayısı 200'ü aştı.

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, twitter hesabından yaptığı açıklamada, gözaltına alınanların sayısının 230 olduğu belirtildi. 

"POLİSİN MÜDAHALE ŞEKLİ İNSANIN KANINI DONDURUYOR"

Bu arada, polisin sert müdahalesi tepkilere yol açtı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya da Twitter hesabından, İstanbul'da bir grup üniversite öğrencisine polisin sert müdahalesine yönelik görüntülerini paylaşarak, "Taksim'e yürüyen topu topu 10 üniversiteli gence polisin müdahale şekli insanın kanını donduruyor. AKP'nin lebalep kongrelerinde on binlerce insan bir araya geldiğinde neredeydiniz? Bu nasıl bir vahşettir? 'Yaşasın 1 Mayıs' diye slogan atan gençlere yapılanlar suçtur" dedi.

TAKSİM'E ÇIKMAK İSTEYEN TÜM GRUPLARA MÜDAHALE

İlk olarak Mecidiyeköy’de toplanan bir grup Taksim’e yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne için vermedi.

""

Polisin ara sokaklara koyduğu bariyerleri yıkarak Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen gruba, polis Galatasaray Meydanı’nda müdahale etti.

Gruptaki yaklaşık 20 kişi gözaltına alındı. Bir başka grup ise Tarlabaşı’ndan Taksim’e gitmeye çalıştı.

""

Ancak bu gruptakiler de gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Polisin Taksim ve çevresinde önlemleri sürüyor.

""

Şişli, Harbiye Cumhuriyet Caddesi’nde ellerindeki bayrak ve pankartlarla slogan atarak Taksim Meydanı’na gitmek isteyen gruba polis müdahale etti. 10’u kadın 19 kişi gözaltına alındı.

""

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda toplanan bir grup, Taksim Meydanı’na yürümek istedi. Gruba polis engel oldu. Ancak yürümekte ısrar eden gruba polis, gaz ile müdahale etti. Gözaltına alınan grup üyeleri emniyet müdürlüğüne götürüldü.

 !#**h29351**#! 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü