USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Tarihçiler, tarihi mekânlara hayran kaldı

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde, “Tarihi Bir Kentin Kimlik Değerlerini Koruma ve Geliştirme; Gaziantep Deneyimi” adlı akademi eğitimi düzenlendi.

Tarihçiler, tarihi mekânlara hayran kaldı
15-02-2019 11:41
Google News

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma (ÇEKÜL) Vakfı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğinde, “Tarihi Bir Kentin Kimlik Değerlerini Koruma ve Geliştirme; Gaziantep Deneyimi” adlı akademi eğitimi düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli bölgesinden gelen tarihçiler, kentin tarihi mekânlarına hayran kaldı. 

“Tarihiyle Yükselen Gaziantep” söylemine hayat veren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Anadolu’nun ilk yerleşim alanlarından Mezopotamya ile Akdeniz Bölgesi’nin kesişme noktasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan, Tarihi İpek Yolu’nun önemli kentlerinden biri konumundaki Gazi şehri, tüm Dünya’ya tanıttı. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro (KUDEB) Daire Başkanlığı, kentin tarihi derinliğinden beslenen kimlik değerlerini, çağdaş bir kent ortamında görünür kılmak için yapılan uygulama çalışmalarını yönetebilmek amacıyla gerekli yöntem, araç ve tekniklerin tanınmasını sağlamayı amaçlayan eğitim programı hazırladı. Programa katılan tarihçiler, kent kimliği, tarihi miras, koruma ve kültür turizmi ilişkisinin kente yansımalarını yakından gördü.

İki gün süren eğitimde, KUDEB Daire Başkanı Serdar Murat Gürsel, Gaziantep koruma çalışmaları hakkında katılımcılara teknik bilgi verdi.

ÇEKÜL Vakfı Güneydoğu Bölge Koordinatörü Zafer Okuducu, “Koruma politikalarında kamu-yerel-sivil-özel birliktelik” ana başlığı üzerine konuştu.

KUDEB Denetim Şube Müdürü Ökkeş Kavak KUDEB çalışma usul ve esaslarını anlattı, KUDEB UNESCO Şube Müdürü Gaye Cansunar Yetkin ise UNESCO sürecinde Gaziantep’i ele aldı.                   

Eğitim programı kapsamında katılımcılar, Bey Mahallesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Atatürk Anı Evi, Hıdır Sokak, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Kurtuluş Camii, Metin Sözen Eğitim ve Kültür Merkezi, Milli Mücadele Müzesi, Şehreküstü Konakları, Şeyh Fethullah Cami ve Kasteli, Kozluca Kasteli, Pişirici Kasteli, Mevlevihane Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Beseten, Gümrük Han, Millet Hanı, Büdeyri Han, Hışva Han, Hamam Müzesi, Mutfak Müzesi, Çamurcu Sokak, Butik Otel, Kır Kahvesi  ve Naib Hamamı’nı gezdi.      

Akademi eğitim programına katılanlara, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, katılım sertifikası verdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü