USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Magazin

‘Tek Tek’ yeniden gündem oldu...

Halk müziği ve Fantezi müziğin önde gelen isimlerinden başarılı sanatçı Hasan Yıldırım, 'Tek Tek' adlı single çalışması ile müzikseverlerle buluştu.

‘Tek Tek’ yeniden gündem oldu...
31-08-2020 17:32
Google News

Müzik dünyasında bir çok ünlü isme beste yapan Ömer Önder Güney’in ‘Tek Tek’ şarkısı, sanatçı Hasan Yıldırım tarafından yeni versiyonuyla yeniden gündem oldu.

 !#**v687&pl=true**#! 

5 GÜNDE 1 MİLYON İZLENDİ

Bir zamanlar İbrahim Tatlıses’in seslendirdiği “tek tek” isimli şarkı yeni versiyonuyla beğeni topluyor. Hasan Yıldırım, İbrahim Tatlıses'in 18 yıl önce seslendirdiği 'Tek Tek' adlı şarkıyı cover'ladı. Sanatçı, "Şarkıya yeni bir soluk getirdiğimize inanıyorum" açıklamasını yaptı. Sanatçı, söz ve müziği Ömer Önder Güney'e, düzenlemesi Barış Engürlü'ye ait şarkıya Şile'de klip çekti. Klip 5 günde 1 milyon izlendi.

""

Halk müziği ve Fantezi müziğin önde gelen isimlerinden başarılı sanatçı Hasan Yıldırım, 1 yıl aradan sonra 'Tek Tek' adlı single çalışması ile müzikseverlerle buluştu. Engürlü Müzik'ten çıkan single, netd Müzik üzerinden Dijital Platformlar da 19 Ağustos itibariyle yayınlandı.

Yıllar önce İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği "Tek Tek" adlı şarkıya cover yapan Hasan Yıldırım, Yapımcılığını ve Aranjörlüğünü Barış Engürlü'nün yaptığı şarkıya Şile de klip çekti.

Yönetmenliğini Alişan Günay Yıldırım'ın yaptığı klipte Hasan Yıldırım'a dört kişilik dans grubu ile model Tuğçe Üzmez eşlik etti. Çekimleri 12 saat süren klip yeni düzenlemesiyle büyük beğeni topladı.

Yeni çalışması ile ilgili olarak Hasan Yıldırım; "18 yıl önce efsane İbrahim Tatlıses okumuş 'Tek Tek'i, o yüzden çok özel bir şarkı. Guenes Rekorlar Kitabına aday olmuş zamanında. Ben de Barış Engörlü ile şarkıya yeni bir soluk getirdiğimize inanıyorum. Tatlıses hayranları da çok beğenecek. Ben buradan şarkının bestecisi Ömer Önder Güney'e de çok teşekkür ediyorum. Bu şarkıyı özellikle benim okumamı istedi." dedi.

ÖMER ÖNDER GÜNEY KİMDİR?

Aslen Şanlıurfalı olan ama yaşamının önemli bir bölümünü Gaziantep'te geçiren Ömer Önder Güney, uzun yıllar müzik piyasasında bir çok ünlüye beste verdi. Gaziantep'te şair yazar vahittin Bozgeyik ile birlikte bir çok önemli çalışmaya imza atan ve bir çok sanatçı yetiştiren Güney, çalışmalarına Gaziantep'te devam ediyor.

Bir çok ünlü şarkının bestekarı olan Güney, kendi ağzından özgeçmişini şöyle anlatıyor:

‘’Babam Siverekli önce Ankara’ya, sonra Adıyaman’a gelmişler ben Adıyaman’da doğdum daha sonra Gaziantep’te büyüdüm. Beyrut, Mısır, Danimarka ve Fransa'ya gittim. Türkiye’de daha televizyon yokken ben Şam’da Halep’te ayakta alkışlanan bir Ömer Önder Güney’dim. Bana Beyrut’ta güzellik kraliçesi ile karşılıklı fotoroman oynama teklifi geldi. Rusin adında bir kızdı güzellik yarışmasında birinci olmuştu. Yönetmen Arpierdi. Ben 1 yıl sonra Türkiye’ye dönmek zorunda kaldım. Biliyem yar biliyem eserimi İbrahim Tatlıses’e verdim. Tatlıses ile Kilis’te bir ara birlikte çalıştık. Onun okumasını çok istiyordum. Sağ olsun kırmadı, ardından çok beğendi, bir çok albümüne koydu. Allah herkese nasip etmiyor söz yazmayı benim halka karşı düşkünlüğüm var, duygu yüklü sözleri doğa tabiat yöre etnik kültür ilahi duygularla yazıyorum şarkılarımı. Ben bir garip görsem, aşık görsem boynu bükük görsem, ayrılmış görsem, duygulanırım. Tek Tek’i yazdığımda bana sordular söz senin mi? ‘Hayır’ dedim müzik senin mi ‘Hayır’ dedim bana bunu yaptıran Yüce Mevlam’dır.
Şimdi aklıma gelen sanatçılar ve benden aldığı eserleri sıralamak gerekirse; Müslüm Gürses: Yuvasız kuş, Sebebim o yar oldu, Çiçekler dalda olur, Kamuran Akkor: :içekler dalda olur, Cavit Karabay: Gülbeyaz, İbrahim Tatlıses: Tek Tek, Bileyem yar bileyem, Sevdalı, Yok Yok doyamadım, Yıkılırım ellerimi bırakma. gibi söz ve besteler bana ait. Bu eserlerim onların ününe ün kattı. Şimdi bile bir çok eserim herkesin dilinde. Ayrıca Selda Bağcan’ın okuduğu sözleri saygıdeğer ağabeyim Vahittin Bozgeyik’e ait olan Hesapta Yoktu şarkısının bestesi de bana aittir.

İMAM ÇAĞDAŞ’TA ÇALIŞTI, 12 YAŞINDA MÜZİĞE BAŞLADI

Gaziantep’te yanlarında çalıştığım İmam Çağdaş adında bir ustam vardı. O günlerde yazlık bir lokantaydı. Biri bağlama çalıyordu ve bana o kadar dokundu ve yaraladı ki beni yarın bir saz alacağım ve çalacağım dedi. Ertesi gün biriktirdiğim paralarla saz yapan ustanın yanına gittim. Benim orada gözüme sedefli bir saz ilişti fiyatını sordum o saz sana yaramaz dedi o saz senin aldığınız sazın 10 misli. Sen daha bilmiyorsun saz çalmayı bende işlemeli renkli şeyleri seviyorum giysi olsun ayakkabı olsun o sazı da çok beğendim. Ben tutturdum o sazı alacağım diye. 100 liram eksik ben sana kaparo veriyorum haftaya getireceğim kalanını dedim. Merakıma hayran kaldı ve para almadan sazı verdi bana. Daha sonra kalan parasını verdim yarısını aldı yarısını bana geri verdi. Benimle birlikte alan arkadaşlarım yol alamazken ben kendi kendime öğrendim ve çalmaya başladım.

ANKARA RADYOSUNA GİRMEDİĞİME PİŞMAN OLDUM

Zamanında 3 tane plak yaptım. Daha sonra Ankara radyosuna sınava girdim çok beğendiler sesimi ama orda başka birisi geldi, beni unuttular. Bende kızdım ve oradan çektim gittim. Keşke gitseydim ama şimdi pişman oluyorum.

ÜNLÜ SANATÇILARA SAYISIZ BESTE VERDİ

“Baba” Lakaplı Müslüm Gürses ve dünyaca tanınan Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses için beste yapan Ömer Önder Güney, yaşamı boyunca beste yaptı. Besteleri ünlü sanatçılara verdiğini aktaran Güney, Başta Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses olmak üzere birçok sanatçının söylediği şarkıların kendisine ait olduğu söyledi. Güney, şunları kaydetti:
“Bugüne kadar İbrahim Tatlıses, Müslüm Gürses gibi sanatçılar başta olmak üzere ünlü sanatçılara sayısız parça verdim. Tek Tek, Ellerimi Bırakma, Biliyem Yar Biliyem, Sevdalı, Yok Yok Doyamadım, gibi bestelerimi İbrahim Tatlıses, Yuvasız Kuş, Çiçekler Dalda Olur ve Sebebi O Yar Oldu gibi parçaları Müslüm Gürses okudu. Yine Ah Nebile Nebileydim isimli parçayı da hem Kamuran Akkor hem de Müslüm Gürses okudu. Selda Bağcan’ın okuduğu sözleri saygıdeğer ağabeyim Vahittin Bozgeyik’e ait olan Hesapta Yoktu şarkısının bestesi de bana aittir.”

BİR ÇOK SANATÇI YETİŞTİRDİ

Mustafa Uğur, Abdullah Bakadan, Kemal Kaya ve Ahmet Çinkılıç gibi isimleri müzik dünyasına kazandırdığını belirten Güney, sanatçılar üzerinde çok emeği olduğunu ancak, sanatçıların bu emeğine sahip çıktığı için gözünün arkada kalmadığını söyledi. Birçok sanatçının müzik dünyasına katılmasına yardımcı olduğunu dile getiren Güney, gençlerin hayallerinin yarım kalmaması için elinden geleni yaptığını söyledi. Beste yapıp, verdiği Tatlıses ve Gürses gibi meşhur sanatçıların yetişmesinde duyduğu memnuniyeti ifade eden Güney, “Bu hemşerilerimiz emeğime sahip çıktılar ve nitekim başarılı da oldular. Onları böyle görünce bazen mutluluktan ağlıyorum.

"TEK TEK" ŞARKISININ ÖYKÜSÜ

Tek Tek şarkısının yaratıcısı Ömer Önder Güney, bu şarkıyı seneler önce yaptığını ve ilk olarak Zerda dizisinde seslendirmek için anlaşmaya vardığını belirtti. Güney, Tek Tek için kendisine Özcan Deniz'den, Mahsun Kırmızıgül'e dek sayısız ismin teklifte bulunduğunu ancak bu şarkıyı hiç düşünmeden İbrahim Tatlıses'e verdiğini söyledi. Güney, şarkının öyküsünü şöyle anlattı:

"İbo benim can dostum...Bırakın bir şarkıyı, bin şarkı feda olsun O'na...Şarkıları da bırakın, canımı istesin, canımı vereyim. İbo'nun hayatını düşünerek yazmadım... Benim hayatımı anlatıyor bu şarkı... Ama İbrahim'e de Allah'ı var birebir uyuyor.. Zaten O'nun yorumu olmasa, O'nun hayatını da anlatmasa bu şarkı bu kadar patlamazdı" dedi...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü