USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Terapi’de doğru adres: RADİKA

Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, Radika Kişisel Gelişim ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde seans ve eğitimlerine devam ediyor.

Terapi’de doğru adres: RADİKA
04-04-2021 01:11
Google News

 

Profesyonel olarak İstanbul’dan sonra Gaziantep’te de branşında başarısıyla adından söz ettiren Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, yeni kurduğu Radika Kişisel Gelişim ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde seans ve eğitimlerine devam ediyor.

Yeditepe Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinde önce yaşam koçluğu arkasından NLP, eğitim, Öğrenci koçluğu, eğitim danışmanı, ilişki koçluğu, EFT, Meditasyon, nefes koçluğu ve son olarak ta yaratıcı drama eğitimlerini tamamlayan Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, Gaziantep’in ilk nefes koçu olma özelliğini de taşıyor.

Günlük hayatın getirmiş olduğu sıkıntı ve stres’ten insanlarımızın oldukça kötü etkilendiğine ve maalesef bunun neredeyse herkesin ortak sorunu haline geldiğine dikkat çeken, Tuba Dokumacıgil, bu durumdan arınıp kurtulmanın isterse kişinin kendi elinde olduğunu, sadece doğru Nefes Terapileriyle bile bu sorunun aşılacağını ifade ederek, “Tek amacım insanların ilaçlarla değil, gerçek değişimin kişilerin kendi elinde olduğunu onlara göstermektir. Nefesle başlayan hayatımız nefesle son bulduğu gibi, arada geçen sürede sadece nefesle kaliteli bir yaşam sağlayabiliriz.” dedi.

Radika Kişisel Gelişim & Aile Danışmanlık Merkezi’nde sizin için neler var?

Son zamanlarda Gaziantep’te de Kişisel Gelişim, Koçluk ve Nefes Terapisi gibi konularda halkın bilincinin arttığını ve bunun önemine dikkat çeken Dokumacıgil, Radika Kişisel Gelişim ve Aile Danışmanlık Merkezi’nde seans ve eğitimlerin devam ettiğini belirterek, “ şu anda EFT yani Duygusal Özgürleşme, NLP Bilinçaltı Temizleme, Kişisel gelişim, Terapi, Meditasyon, Nefes Terapisi, Access Bars, Öğrenci Koçluğu, İlişki Koçluğu, Yaşam Koçluğu, Business ( İş Dünyası) na yönelik eğitimler veriyoruz. Gaziantep’te yaptığımız işin önemi artık biliniyor. Bazen önyargılı yaklaşan kişiler bile, seanslarda verilen eğitimlerin onlara neler kazandıracağını öğrendiğinde çok şaşırıyor. Talep her geçen gün artıyor.” Şeklinde konuştu.  

Gaziantep’in ilk nefes koçu Tuba Dokumacıgil

Kişisel gelişim alanlarıyla aldığı eğitimler ve koçluk eğitimleri dışında Nefes terapileri eğitimini de branşına ekleyen bu alanda Gaziantep’te ilk olması dolayısıyla büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kişisel gelişim uzmanı ve nefes terapisti Tuba Dokumacıgil, tüm aldığı eğitimler arasında Nefesin çok başka bir yerde olduğunu vurguladı. Dokumacıgil, şöyle konuştu: “Sadece nefesle nasıl mucizeler yaratıldığını bilseydik, doğru nefesi öğrenmek için geç kalmazdık. Doğuştan verilen bu özelliğimizi yaşadığımız travmalar, kayıplar, ergenlik dönemi gibi faktörlerden dolayı unutuyor, stres nefesi dediğimiz göğüs nefesine geçiyoruz ve fiziksel ve ruhsal tüm rahatsızlıklarımız böyle başlıyor. Nefes terapileriyle depresyonun derecesi ne olursa olsun % 63 ile - % 78 oranında iyileşme sağlandığı bilimsel olarak açıklanmıştır. Bilinçaltı çalışmalarıyla insanlar bağımlılıklardan kurtulabiliyor.” Doğru bir nefesin bizlere neler kazandırdığını ise şöyle açıklıyor.

"Depresyon, anksiyete, panik atak, kekemelik- Stres yönetimi - Kontrolsüz hareketler ve ya kendine hakim olamama - Nefes ve ciğer kapasitelerini artırmak - Her türlü nefes sorunları- Endişe ve kaygı- Dikkat dağınıklığı- Fizik bedeninde oluşan tıkanıklıklar- Duygusal denge, yoğun boşluklar, duygu ve düşünce yönetimi- Diyafram kası güçlendirmek- Migren, soğuk algınlığı, uykusuzluk- Kilo verme- Birikmiş duygular- Hafıza geliştirme - Serotonin, endorfin, melotonin hormonlarını salgılama- Nefes kontrolü ile ekstra güç kazanmak ( sporcular için )  - Damarların genişlemesi ve oksijenin en derin noktalara ulaştırmak - Çoklu zeka, odaklanma ve motivasyonu artırmak" gibi problemlerde olumlu gelişmeler gözlemlenmektedir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü