USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

THF Başkanı Sadık Karakan'dan çarpıcı açıklamalar 

Türkiye Hokey Federasyonu'nun Gaziantepli Başkanı Sadık Karakan, son dönemlerde yönetimiyle gündemden düşmeyen Gaziantep Futbol Kulübü ile ilgili görüşlerini açıkladı.

THF Başkanı Sadık Karakan'dan çarpıcı açıklamalar 
29-06-2024 11:42
29-06-2024 11:43
GAZİANTEP
Google News

Spor Yöneticiliği konusunda sergilediği başarılı çalışmaları ve uygulamaları ile, bir çok üniversitenin spor yönetimi dersinde örnek olarak gösterilen Türkiye Hokey Federasyonu'nun Gaziantepli Başkanı Sadık Karakan, son dönemlerde yönetimiyle gündemden düşmeyen Gaziantep Futbol Kulübü ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Gaziantep’in kendisi ve bütün Gaziantepliler için büyük anlamlar taşıdığını ifade eden Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Sadık Karakan “Gaziantep ismi bizim için tüm markaların en tepesinde ve en şereflisidir” dedi. Karakan açıklamalarına “Ben her ne kadar Yüzonaltı senedir olimpiyatlarda temsil edilen ve dünyanın en popüler spor branşlarından biri olan Hokey Federasyonu Başkanı olsam da, gerek dünyada gerek ise ülkemizdeki futbol gerçeğini kabul etmek zorundayız.  Bu önemli branşta yani futbolda Gazi Şehrimizi Gaziantep Futbol Kulübü temsil ediyor. Bu Kulüp maalesef uzun yıllardır iyi yönetilemiyor, burada bir parantez açarak sıkıntılı bir süreçte görev alan ve takımı ligde tutan Memik Yılmaz ve kendisine destek olan herkese teşekkür etmek lazım. Destek olan derken, basından takip ettiğim kadarıyla Sayın Vali, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı,  yerel basın, vefakar taraftar gruplarının yanı sıra, bizatihi tanık olduğum bir siyasiye de ayrı bir parantez açmak lazım, o da Sayın Milletvekili Bünyamin Bozgeyik,  Bu vekil hakikaten kendini parçaladı ve bir sohbette, GFK'nın ligde kalması hususunda;  “Sekizinci sıradan Milletvekili olmama bu kadar sevinmemiştim” demesi şahsen beni çok duygulandırmıştı.” Dedi.

Küme düşmemek hedef olamaz

Kulübün hedefleriyle ilgili görüşlerini de dile getiren Başkan Karakan “Gaziantepli küme düşmediği için mutlu olmayı bence hak etmiyor,  bu mutluluk bu şehre yakışmıyor,  bu markaya hiç yakışmıyor,  küme düşmeme bir hedef olamaz ve olmamalıdır” dedi.

Kalıcı sürdürülebilir altyapı oluşturulmalı

Gaziantepli Federasyon Başkanı Sadık KARAKAN yaptığı değerlendirmede “Kalıcı ve sürdürülebilir bir kaynak altyapısı oluşturulmalı ve buna bağlı olarak, yine sürdürülebilir bir başarı grafiği neticesinde GFK hem sportif başarısı hem de centilmenliği ile şampiyonluğa ulaşıp sadece Gazianteplilerin değil, Ülkemizin her bölgesinde taraftarı olan bir kulüp haline gelmelidir.  Bu söylediğim bir hayal değil gerçekleşmesi muhtemel bir gerçektir” dedi.

Başarı için vizyoner bir yönetim şart

Başkan Karakan başarıya ulaşmanın formülünü de ortaya koyarak “Bu gerçeğe ulaşmak vizyoner bir yönetimin, akılcı ve bilimsel stratejik plan yapıp uygulaması ile mümkündür, elbette bu bir süreç gerektirir ama başlamak önemlidir. Bu planın uygulanması kalıcı başarıyı sağlar yani sürdürülebilir olur. Zira bir kulübün bir sezon ligi en üstlerde tamamlayıp ikinci sene küme düşme tehlikesi yaşamasına çok defa şahit oluyoruz. Spor yöneticiliği bir uzmanlık işidir, bunun tüm üniversitelerde bölümü vardır,  Iktisadı bilmeniz gerekir, spor hukukunu bilmeniz gerekir, işletmeyi bilmeniz gerekir, Yönetim ve organizasyon becerinizin olması gerekir, spor ve medya ilişkisini yönetmeniz gerekir, Finans yönetimini bilmeniz gerekir.  Gaziantep'te bu becerilere sahip elbette çok insan vardır, Son zamanlarda ismi gündeme gelen ve basından takip ettiğim Bilal Çeker’in bu becerilerin tamamına sahip olduğunu, kimliği ve sağlam kişiliğinin yanı sıra mütevazı tarz ve tavrı ile şehri stada çekeceğine kalpten inanıyorum.

Kulüp üyeleri yönetimini seçebilmeli

Bir hususa daha dikkat çekmek isterim, Gaziantep Futbol Kulübüne Başkan olacak kişiyi yine basından takip ettiğim kadarıyla, İlin Valisi ve Belediye Başkanı tayin ediyor ya da belirliyor. Geçiş sürecinde bu takdir edilir ama bu durum, nüfusu dört milyona dayanan bir süper lig kulübüne yakışmaz,  Bu kulübün on binlerce üyesi olabilmeli, bu üyeler kulüplerine üyelik aidatları ile katkı sağlamalı ve yöneticilerini seçebilmelidir. Bilal Çeker’in bu hususta da duyarlı olacağı kanaatindeyim. 

Son söz olarak Gaziantep Futbol Kulübüne bu zorlu süreçte destek çabasında olan Sayın Valimiz Kemal ÇEBER'e,  Sayın Milletvekilimiz BOZGEYİK'e, Sayın Belediye Başkanımız Fatma SAHİN'e ve spor medyasına şükran duymamız gerekir” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü