USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

THK Üniversitesi öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadı

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi'ni başarıyla bitiren 710 öğrenci, düzenlenen hava gösterileri eşliğinde diplomalarını alarak mezun oldu.

THK Üniversitesi öğrencileri mezuniyet coşkusunu yaşadı
12-07-2024 19:08
Google News

THK Üniversitesi'nde 710 öğrenci, üniversitenin Türkkuşu Kampüsü'nde düzenlenen 2023-2024 mezuniyet töreninde düzenlenen hava gösterileri eşliğinde  diplomalarına kavuşarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Mezuniyet törenine THK Kayyum Heyeti Başkanı Kemal Yurtnaç, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş ile THK yöneticileri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı katıldı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş mezuniyet töreni için tebrik mesajı gönderdi.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, törende yaptığı konuşmada, havacılık ve uzay bilimlerinde dünyanın önde gelen üniversitelerinden biri olma yolunda her geçen gün emin adımlarla ilerlediklerini kaydetti. Er, geçen yıl 910 olan üniversite kontenjanını bu yıl 1210'a yükselttiklerini açıkladı.Er, üniversitenin Ankara Havacılık Meslek Yüksekokulu bünyesinde hava aracı imalat teknolojileri, hibrid ve elektrikli taşıtlar teknolojisi ve uçuş harekat yöneticiliği isminde 3 yeni program açıldığını duyurdu. 

Törende konuşan THK Kayyum Heyeti Başkanı ve THK Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Kemal Yurtnaç THK Üniversitesi'nin halkıyla ve devletiyle birleşmiş bir kurumun üniversitesi olduğunu belirtti.

Okulu birincilikle bitiren Mühendislik Fakültesi öğrencisi Mert Efe Tatar yaş kütüğe ismini çaktı.Tatar'a birinciliği sebebiyle tam altın hediye edildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü