USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Trump'ın mektubu ne anlam ifade ediyor?

Trump tarafından yazılmış olan ve medyaya sızması sonucu daha dün öğrenebildiğimiz, sn Erdoğan’a yazılan mektup ne anlam ifade ediyor?

Trump'ın mektubu ne anlam ifade ediyor?
18-10-2019 11:03
Google News

Trump tarafından yazılmış olan ve medyaya sızması sonucu daha dün öğrenebildiğimiz, sn Erdoğan’a yazılan mektup ne anlam ifade ediyor? ABD’de olsa bu tür aşağılayıcı hakaretvari bir şekilde kaleme alınan mektuba toplumun tepkisi ne oldu? Medyanın tepkisi ne yönde? Bu duruma muhalefet ne diyor? Önce toplumla başlayalım

Erdoğan yanlıları zafer çığlıkları atıyor her zaman olduğu gibi? Dün Barış Pınarı Hareketi yapılmalı bölge tamamen teröristlerden arındırılmalı, karşı görüşte bulunanlara, hayır diyenlere vatan haini, terörist destekçileri gibi ağır suçlamalar yöneltiyorlardı, bugün zafer kazandık diyorlar. İyi de neyin zaferi kardeşim bu? PKK tamamen arındırıldı mı bahsedilen 411 km lik bölgeden? Ateşkes ilan ettik anlaşma sağladık diyorsunuz? Peki teröristler silahlarını bıraktı mı? Bize teslim etti mi? Ya da teslim ettiyse kime teslim etti? Pardon neyin zaferi bu? 8 günden beri ordumuz operasyonda, daha 10 km bile ilerleme kaydedemedik. Ne değişti de bunca yaygara koparılıp; ha giryoruz, ha operasyon yapacağız, ha bir gece ansızın gelebiliriz, ha geldik deyip; ABD dur orda deyince neden yerimizde çakılıp kaldık? Kimse kimseyi kandırmasın beyler ortada zafer falan yok? Ortada uluslararası kamuoyunda Türkiye’nin itibarsızlaştırılması, küçük düşürülmesi ve dalga konusu olmasından ibaret üzücü bir tablo var.

Erdoğan yanlılarının içinde bulunduğu ruh hali

Erdoğan, heyetle görüşmem: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan, Heyetle görüştük: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan, ateşkesi görüşmem: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan ateşkes yaptık: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan mektuba operasyonla cevap verdik: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan ne operasyonu kardeşim: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan ABD ile masaya oturmayız: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan, ABD ile her konuda anlaştık: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan Filistin, Mısır, Suud, İran vb gibi Arap ülkeleri kardeşimiz: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Erdoğan Ey Arap ülkeleri hepiniz bir araya gelseniz bir Türkiye etmezsiniz: Erdoğan yanlıları şak şak şak alkış

Ya Erdoğan ve AKP karşıtı toplumun durumu nedir? Onlarda bastırılmış, korkutulmuş, sindirilmiş, bana dokunmayan yılan bin yaşasın ruh hali, hiçbirinde çıt yok, ABD’nin aşağılayıcı tutum ve davranışı hakkında çıtları çıkmıyor. Sonra da kendi hayal alemleri ve iç dünyalarında gezinip duruyorlar, Trump şöyle alay etti, böyle tehdit etti diye, Trump’ta sizi çok dinliyor kaalaya alıyor, Erdoğan şöyle Erdoğan böyle, Erdoğan’da sizi çok takıyor, çok dinliyor ve çok kaalaya alıyor bu şekilde, tepkinizi göstermezseniz, susar çıtınız çıkmazsa çok dövünür durursunuz.

Peki! bizim pek cesur, pek yürekli, korkusuz yandaş basınımıza ne demeli;

Güya cephedeyiz yoğun çatışmalar devam ediyor, Mehmetçik şurayı ele geçirdi, şurayı bombaladı, şurayı aldı diyecek kadar halkla dalga geçip, Türkiye’nin sınırlarının dışına çıkmayan sanki savaş alanındaymışlar gibi yalan yanlış haber veren bizim yürekli cesur yandaş basınımız. Dün operasyon için, aynı Erdoğan yanlıları gibi şak şak şak bravo süpersiniz zafer kazanıyoruz naraları, methiyeleri düzüyorlardı, bugün ABD durun orda dedi, durduk, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, hakaret ediliyor ama hiç utanmadan buna tepki gösterme cesareti bulamıyorlar, zafer kazandık manşetleri atıyorlar.

Neyin zaferi bu?

* Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, bak sözümü dinlemezsen seni de ekonomini de mahvederim, bunu rahip Brunson olayında yaptım yine yaparım diyen Trump’ın zaferi olmasın bu zafer!

* Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına; sert olma, aptal olma Erdoğan diyen Trump’ın zaferi olmasın bu zafer?

* Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına,  eğer dediğimizi yapmazsan seni sonsuza dek şeytan göreceğim diyen Trump’ın zaferi olmasın bu zafer?

* Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına,  ne sorunu ise bu sorun bizde sn Erdoğan’ın açıklamasını bekliyoruz  Sorunlarınızın bazılarını çözmek için çok uğraştım diyen Trump!ın zaferi olmasın bu zafer!

Son olarak muhalefet partileri ne diyor bu konu da? Sn Bahçeliyi söylemeye gerek yok zaten her zaman ki gibi Erdoğan ne derse o doğrudur mantığı. Peki Kılıçdaroğlu, Akşener, Karamollaoğlu vd muhalefet liderleri; onlarda bu duruma farklı görüş çerçevesinde yaklaşmış olsalar da tepkililer. Mektuba yanıt verilmesi devletin itibarının zedelenmemesi için bu şart diyorlar demesine de? Ancak! Muhalefet liderleri olarak Trump’a yanıt verebiliyorlar mı? hayır. Erdoğan’a topu at çekil gelişmeleri seyret mantığı o zaman sizin Erdoğan’dan ne farkınız kalıyor beyler? Trump’ın atmış olduğu dalga konusu twetlere hangi parti lideri aynı sertlikte yanıt verebilmiş var mı böyle yürekli bir lider ortada yok?

* Bana Mustafa Kemaller lazım bütün dünyayı dize getirecek kadar dahi, cesur, emperyalizme dur diyen ve yürekli devlet adamları,

* Bana, Deniz Gezmiş yürekli yiğitler lazım 6. Filoya defol diyecek kadar yürekli,

* Bana, 25 ABD üssünü derhal ABD tehdidine karşılık vererek kapatabilecek kadar yürekli Karaoğlan Ecevitler lazım

Kendi halkına gelince şahin kesilip, ABD gibi ülkelere gelince gıkınız çıkmıyorsa bana hiçbirinizin hiçbir söylemi inandırıcı ve samimi gelmez gelmiyor da. Var mı şuan ki iktidar ve muhalefet kanadında böyle yürekli insanlar maalesef yok? O halde mesele de yok. ABD vb gibi emperyalist ülkeler bizimle daha çok dalga geçer, alay eder, tiye alır, bizde buradan konuşur dururuz, yazar dururuz belki birileri sesimize kulak verir diye vesselam.

 !#**m425**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

""

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü