USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin, TUSAŞ’a saldırının tüm yönleriyle araştırılması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

TUSAŞ saldırısının araştırılması önerisi, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
25-10-2024 08:45
25-10-2024 08:50
Google News

TBMM Genel Kurulu’nda, CHP’nin, TUSAŞ’a saldırının tüm yönleriyle araştırılması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. 

CHP, TUSAŞ’a saldırının tüm yönleriyle araştırılması için grup önerisi getirdi.

Grup önerisi üzerine konuşan CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının zamanlamasına işaret etti. Saldırının yalnızca güvenlik boyutuyla ele alınmasının yetersiz kalacağını belirten Ünver şunları söyledi:

“Saldırının zamanlamasının manidarlığı ortadadır. Geçmişte yaşadığımız acı tecrübeler böylesi bir zaman diliminde güvenlik ve istihbarat birimlerimizin daha dikkatli olmasını gerektirmekteydi. Siyaset dünyasından yapılan bazı açıklamaların, yapılan yurt içi ve yurt dışı ziyaretlerin olduğu bir dönemde böylesi hain bir saldırı ihtimali düşünülmeli ve bu hainlik önlenmeliydi.”

Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman da “(…) Biz ilkelerimizden ödün vermeden, ülkemizin saadeti için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. İktidar başta olmak üzere tüm paydaşlara sesleniyorum; barış için gereken neyse devlet adabına yaraşır şekilde yapalım. Birileri buna engel olmak istiyorsa, sıkılı yumruklarla tokalaşılmaz” dedi.

DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın ise şöyle konuştu:

“(…) Bu mesele Türkiye halklarının sorunudur. Bundan sonra sessizce izleyerek gözden geçiremez. Buna ‘dur’ demek lazım. Demokratik siyasetin önünün açılması lazım. Böyle otoriter bir yönetimde barışın konuşulmasının mümkün olmadığını düşünüyoruz. O yüzden bir temizlik haritasına ihtiyaç var diyoruz.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü