USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Uçar'dan 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uçar'dan 5 Nisan Avukatlar Günü mesajı
05-04-2021 19:29
Google News

CHP Gaziantep İl Başkanı Neşet Uçar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

CHP MYK tarafından bugün İl Başkanlığı’na atanan Uçar, yaptığı yazılı açıklama ile 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutladı. Uçar mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Başta Gaziantep Barosu avukatları olmak üzere ülkemizin her yerinde adalet için mücadele eden avukatların bu özel gününü kutlarım.

AVUKATLAR COVİD AŞILARINDA ÖNCELİKLİ GRUPLARA ALINMALI

Adliyelerde yaşanan yoğunluğa rağmen avukatların Covid aşısında öncelikli olmaması kabul edilemez. Vatandaşımızın sesi olan avukatlarımız yaşamlarının korunması için sağlık bakanlığı ve adalet bakanlığı derhal adım atmalıdır.

GENÇ AVUKATLAR PİYASA VİCDANINA TERK EDİLMEMELİ

Mesleğe yeni başlayan avukatlar için mali yükümlülüklerde ayrıcalıklar sağlanmalı. Genç avukatlar ağır vergi yükü altında bırakılmamalı.  İlk 5 yıl stopaj kesinlikle alınmamalı.

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Gaziantep Barosu avukatlarının  otopark sorunu çözülmeli. Avukatların mahsus otoparkı ile vatandaşlarımız için ayrılan  otopark birbirinden ayrıştırılmalı. Avukatlar adliyeye giriş ve çıkış yaparken herhangi bir saldırı tehlikesi ile karşı karşıya kalmasının önüne geçilmeli,  avukatların güvenliği sağlanmalıdır.

ADLİ YARDIMDA VATANDAŞIN BEYANI ESAS ALINMALI.

Adli yardıma ihtiyaç duyduğunu beyan eden her vatandaşımıza bir avukatın hukuki yardımından yararlanma imkanı verilmedir.

Vatandaşın adalete erişiminde engeller kaldırılmalı. Adli yardımdan yararlanmak kolaylaştırılmalı, adli yardıma ihtiyaç duyduğunu beyan eden her vatandaşımıza devletimiz bir avukatın hukuki yardımından yararlanma imkanı derhal sağlanmalı.

Yargılama giderleri ve harçları gözden geçirilmelidir. Yargı harçları vatandaşın adalete erişiminde engel olmamalıdır. Vatandaşımız fahiş yargılama gideri ve harçları ödeyemediği için haklarını kullanmamakta, hukuki korumadan yoksun kalmaktadır.

MAĞDUR KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK YAPILMALIDIR.

6284 sayılı kanun uygulama alanı genişletilmeli ve şiddet mağduru kadınlardan boşanma davalarında harç ve masraf da alınmamalıdır. Ayrıca nafaka yükümlülüğünü ihlal nedeniyle yapılan şikayetler de harçtan muaf tutulmalı, yargılama giderleri de kamu üzerine bırakılmalıdır.”

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü