USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP'li Utku Çakırözer'den 'Irak'a vize serbest' tepkisi: Vizesiz girilen ama tüm dünyaya vize ile giren bir ülkeye dönüştürüldük!

Türkiye, uzun senelerdir savaş ve çatışmanın ortasında ateş çemberine dönüşmüş Irak’a vize serbestisi uygulayan tek Avrupa ülkesi oldu.

CHP'li Utku Çakırözer'den 'Irak'a vize serbest' tepkisi: Vizesiz girilen ama tüm dünyaya vize ile giren bir ülkeye dönüştürüldük!
17-08-2024 06:38
17-08-2024 10:52
Google News

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için 1 Eylül’den itibaren vize serbestisi uygulanacağını duyurdu. Türkiye böylece, uzun senelerdir savaş ve çatışmanın ortasında ateş çemberine dönüşmüş Irak’a vize serbestisi uygulayan tek Avrupa ülkesi oldu. Irak ile geçilen vizesiz döneme CHP’den tepki gecikmedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, “Taliban’ın yönettiği Afganistan’ın vize uyguladığı Irak’a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı. O ülke ki Türkiye’ye en çok yasa dışı göçmen gönderen ülkelerden birisi. Bunların nereden geldiği, kim olduğu, istihbarat ajanı mıdır, terör örgütü üyesi midir bununla ilgili hiçbir araştırma yapmanıza da gerek yok” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı ise “Kendi sınırlarında otoritesini tam anlamıyla tesis edememiş ülkelere vize serbestisi verilmesi akıllarda soru işareti uyandırıyor” diye konuştu.

TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de, AKP iktidarında Türkiye’nin ‘yol geçen hanına’ döndüğüne işaret ederek, “Vizesiz girilen ama tüm dünyaya vize ile giren bir ülkeye dönüştürüldük! Başka ülke vatandaşlarına vize serbestisi müjdesi verenler, kendi vatandaşına sıra gelince yurt dışı çıkış harcı zammını müjdeliyor” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü